Selectienieuws - voetbal amstelhoef

Ga naar de inhoud

Behoudens voorafgaande schriftelijke toestemming is het overnemen van artikelen of delen daarvan niet toegestaan

.

Margriet Zo1 wint van DBN'22, maar score niet in verhouding tot de doelrijpe kansen.
10 maart 2024
Nick van Oorschot 1-0


Joey Schuurmans 2-0


Margriet Zo1 won weliswaar van rode lantaarndrager DBN’22, maar van een overtuigende winst kan men niet spreken. Kansen genoeg ondanks het ietwat stroperige aandoende spel, maar het goed afmaken was er nauwelijks bij. DBN had nauwelijks kansen ondanks dat er enkele boomlange spelers in rondliepen ten opzichte van het gemiddeld gezien kleinere Osse team.

In de 3e minuut was er bijna een openingstreffer van Luca Peters. Hij zag de keeper wat ruim voor z’n goal staan en gaf vanaf ruime afstand een boogbal die door de haastig achteruitlopende doelman Pepijn van de Griendt maar net tot corner kon worden verwerkt. Na 11 minuten was hij weer dichtbij een doelpunt. Metin Alkir gaf een slimme steekbal en Luca Peters kwam vrij voor de doelman, maar zijn schot ging recht op de doelman af.  In de 35e minuut was het Nick van Oorschot die een goed voorzet van Luca Peters tussen twee verdedigers in achter doelman van de Griendt werkte (1-0). Even later pakte van Oorschot een afgeslagen corner op rond de 16-meterlijn en haalde ziedend uit, echter rakelings naast. Aan het slot van de eerste helft zou Roy Govers uit een voorzet van Joey Schuurmans via de lat over koppen. Agonis Hoti, die telkens als hij de bal kreeg drie verdedigers om zich heen zag, kon twee maal bijna scoren, maar zijn schoten gingen rakelings naast.

Na rust zou Margriet op dezelfde voet door gaan, Dion van den Elzen komt alleen voor de doelman, maar deze weet zijn inzet te stoppen. Het is “good old” Joey Schuurmans die op een uitstekende assist van Agonis Hoti doorbreekt en de bal met een lob over de uitkomende doelman in het net deponeert (2-0). Dat speelt gelijk wat zekerder, want DBN’22 ging alles of niets spelen om de gelijkmaker te forceren en dan is de (gehavende) Margrietdefensie in de slotperiode van een wedstrijd kwetsbaarder vooral met al die lange aanvallers. Er hoeft maar een bal net ongunstig te vallen en je speelt gelijk. Iets wat dit seizoen al vaker is voorgekomen. In die zin was de 2-0 een bevrijdende voorsprong. Jurre van den Akker hield echter zijn Osse doel bekwaam schoon en Agonis Hoti dreigde in de laatste minuut de 3-0 te maken door alleen op de doelman af te gaan, maar deze wist hem bekwaam af te stoppen.

Met dit resultaat steeg Margriet twee plaatsen op de ranglijst en ging op doelsaldo zelfs het Vinkelse EVVC voorbij en staat nu op de zesde plaats. Nog steeds 9 punten achter koploper Nieuwkuijk en respectievelijk 6 en 5 punten achter de nummers 2 en 3 SCG’18 en RKDVC, maar nadert Haarsteeg en Nulandia op 1 punt. De tweede  periode ging naar RKDVC door met 2-1 te winnen van de winnaar van de eerste periode EVVC.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Roy Govers (Luuk Janssen), Quincy Broers, Nick van Oorschot (Jeffrey van Vlijmen), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Loek Damen), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers, Luca Peters, Metin Alkir (Koen Brocks), Tufan Koca.

Komende zondag komt Alem op bezoek.
Zondag 17 maart ontvangt Margriet Zo1 het Alem van net over de Maas dat op de 11e plaats staat en nipt van Den Dungen verloor, waar het eerst een voorsprong had. Opvallend is dat Alem vaker scoort dan Margriet ( 31 t.o.v. 25), maar ook makkelijk doelpunten tegen krijgt (29 t.o.v. Margriet 14), daar zouden kansen moeten liggen , maar dan moet de kansen beter benut worden. Makkelijk zal het niet zijn want Alem staat bekend om de “vechtersmentaliteit” en zal strijden voor de punten om nacompetitie te ontlopen. Margriet zal daar iets tegenover moeten zetten want ze wisten van de laatste 5 ontmoeting sinds seizoen 2021/2022  drie maal te zegevieren. Margriet maar twee keer.


Margriet Zo1 doet zich te kort en speelt gelijk tegen Den Dungen
03 maart 2024Margriet Zo1 kwam niet verder dan een gelijkspel tegen en in Den Dungen ondanks een veldoverwicht en een handvol kansen op een overwinning. De vooral in de verdediging gehavende ploeg met opnieuw de zestien jarige  Luuk Janssen op de backpositie, gaf nauwelijks kansen weg en het was dan ook een zware teleurstelling dat de enige doelpoging tussen de palen van Den Dungen uit een corner leidde tot de gelijkmaker.

De eerste helft was Margriet de bovenliggende partij en kon maar niet tot scoren komen. Nick van Oorschot en Metin Alkir braken in de 14e en 31e min. door, maar zagen de doelman van Den Dungen uitstekende reddingen verrichten. Pas in de 42e minuut was het Agonis Hoti, aangespeeld door Jeffrey van Vlijmen, die bij het uitverdedigen van Den Dungen de bal veroverde en Agonis schoot  in een keer raak, 0-1. Daarna had Nick van Oorschot nog de 0-2 op de schoen maar raakte de paal. (45e min.).

In de tweede helft begon Den Dungen iets beter, wat leidde tot een corner in de 59e min. Uit die corner scoorde Bjorn de Kort de gelijkmaker.
Margriet herpakte zich, wat niet leidde tot een winnende treffer, wel zou Agonis Hoti de doelman tot het uiterste tergen in de 63e min., maar de wist de bal nipt weg te stompen. Koen Brocks had in de 84e min. een uitstekende kans, maar zag zijn ziedend schot op de kruising uiteenspatten.

Met dit resultaat maakt Margriet Zo1 het zich steeds moeilijk omdat concurrenten wel punten pakten. Hierdoor zakten ze terug naar de 8e plek op de ranglijst en dat is maar 2 plekken boven de plek voor nacompetitie om klasse behoud. Koploper Nieuwkuijk is inmiddels 9 punten uit zicht en ook de 2e periode is onbereikbaar met nog 1 wedstrijd te spelen en 7 punten achterstand. Dit seizoen is echter nog niet een verloren seizoen, want er is nog een derde periode te verdienen en ook een 2e plek op de ranglijst is nog niet uit zicht met een verschil van 4 punten. Wel zullen de kansen beter benut moeten worden vanuit een solide verdediging want er zijn pas 14 tegentreffers geïncasseerd en dat is ver uit  het laagste aantal in de 3e klasse C waarin alleen Nulandia in de buurt komt met 16 tegentreffers. De rest zit op 20 of hoger, zelfs koploper Nieuwkuijk heeft 26 tegentreffers. In het scorende vermogen staat Margriet maar op de 10e plek, zo laag is het jaren niet geweest.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Luuk Janssen, Quincy Broers, Nick van Oorschot, Dion van den Elzen, Jeffrey van Vlijmen (Koen Brocks), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers, Luca Peters, Metin Alkir (Joey Schuurmans), Tufan Koca.

A.s. zondag ontvang Margriet hekkensluiter DBN’22
Van deze tegenstander moet Margriet verplicht winnen en liefst met grote cijfers om het doelsaldo wat op te krikken. DBN’22 staat op 3 punten en zou er eigenlijk 7 hebben behaald, maar kreeg van de KNVB een straf van 4 punten in mindering opgelegd bij het niet meer willen hervatten van een wedstrijd tegen SCG’18. Later is die wedstrijd nog wel uitgespeeld, maar door SCG’18 gewonnen. Met 13 doelpunten voor en 50 tegen is het al duidelijk dat deze ploeg kwetsbaar is. Margriet moet hiervan winnen, maar DBN’22 zal de uiterste best doen om dit te verhinderen,  De 0-4 overwinning van 15 oktober vorig jaar moet over trefbaar zijn. Toen scoorde Agonis Hoti een hattrick en maakte Jeffrey van Vlijmen de vierde treffer.


Margriet Zo1 wint van Haarsteeg met jeugdinbreng.
25 februari 2024


Scheidsrechter Jordy de Goeij nam vandaag afscheid en floot zijn allerlaatste wedstrijd. Hij kan terugzien op een mooie carrière als scheidsrechter in zowel het amateurvoetbal als in het betaald voetbal.

Margriet Zo1 begon aan het duel met Haarsteeg zonder een zestal spelers. Geblesseerd zijn Joey van Heeswijk, Jorn van Bakel en Mounir Al Mansouri en hij miste ook Joey Schuurmans en Dion v.d. Elzen die beiden geschorst waren, terwijl Koen Brocks afwezig was wegens zijn werk.  Hoofdtrainer Maarten van Vugt had  maar liefst vier spelers van het jeugdteam O17-1 opgeroepen en drie van Za1. Luuk Janssen (16) begon gelijk in de basis, na afgelopen donderdagavond al niet onverdienstelijk te zijn ingevallen. Justin Vervloed, Loek Damen en Loek Zonneveld (allen 16 jr.) kwamen in de loop van de 2e helft in het veld evenals de Za1 spelers Kevin van Tongeren(22) en Govanni Reuvers (18).

De eerste helft was de sterkste helft van Margriet dat goed voetbalde en Haarsteeg veel onder druk zette. Al in de 3e minuut testte Agonis Hoti doelman Aaron van Engelen die ter nauwer nood redding bracht. Even later zou bij een snelle uitval ook doelman Jurre v.d. Akker voor Margriet redding brengen door een schot vakkundig te keren. Margriet combineerde goed en was dreigend.  Na goed voorbereidend werk van Luuk Janssen op rechts speelde hij Agonis Hoti aan op de zijkant van het strafschopgebied, waarop zijn voorzet werd ingetikt met de punt van de schoen door Nick van Oorschot, 1-0 in de 14e minuut. Agonis Hoti ziet in de 20e minuut  zijn schot rakelings over gaan en in de 38e minuut laat Haarsteeg Margriet een keer schrikken met een schot op de paal. Vlak voor rust gaat een vrije trap van Roy Govers rakelings over. In de 45e minuut een scrimmage voor het Haarsteegse doel na een corner van Metin Alkir en het is Jeffrey van Vlijmen die de bal over de doellijn schiet. Ruststand 2-0

Na rust zou Haarsteeg meer de tanden laten zien en af en toe Margriet in de problemen brengen, maar uiteindelijk zonder enig resultaat. Tufan Koca heerste in de verdediging en doelman Jurre van den Akker was in topvorm. Tot twee maal toe hield hij een doorgebroken speler af van scoren en plukte een aantal inzetten uit de lucht. Hij werd dan ook uitgeroepen tot “Man of the Match”.

Een keer meende Miska Hol namens Haarsteeg dat de bal over de lijn was en protesteerde fel bij scheidsrechter Jordy de Goeij waarvoor hij geel kreeg, maar bleef maar door mekkeren en ontving zijn tweede gele kaart, dus rood en mocht vroegtijdig naar de kleedkamer.  Ondanks het ondertal bleef Haarsteeg proberen aan te vallen en Margriet kwam gevaarlijk enige keren door zonder te kunnen scoren. In de 83e minuut was het jeugdspeler Loek Damen die doorbrak, maar door doelman Aaron van Engelen door een wilde duik onderuit ging. Omdat hij de bal niet raakte ging de bal op de stip en bracht Agonis Hoti de eindstand op 3-0.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Luuk Janssen (Kevin van Tongeren), Roy Govers, Quincy Broers (Loek Zonneveld), Nick van Oorschot, Jeffrey van Vlijmen (Govanni Reuvers), Agonis Hoti (Justin Vervloed), Martijn Ploegmakers, Luca Peters, Metin Alkir (Loek Damen), Tufan Koca.

Komende zondag naar Den Dungen:
Beide ploegen kennen elkaar goed en troffen elkaar de laatste jaren acht maal. Twee maal won Margriet, één keer Den Dungen en vijf keer werd het een gelijkspel. In Oss werd het vorig jaar oktober nog een 0-0. Beide ploegen hebben echter niets aan weer een gelijkspel. Den Dungen staat op de 9e plaats met 2 punten minder dan Margriet en voelt de nummers 10 en 11 (Alem en Helvoirt) in de nek hijgen en dat zijn de nacompetitieplaatsen om klasse behoud. Margriet is er ook niet bij gebaat want het wil omhoog. Zeker nu koploper Nieuwkuijk punten morst (vandaag 2-2 tegen RKDVC) en komend weekend op bezoek moet bij EVVC. Ook SGC’18 en Nulandia gaan samen de strijd aan en staan beide nog maar op 2 punten van Margriet. Bij winst kunnen de Ossenaren sprongen omhoog maken op de ranglijst.  De wedstrijd in Den Dungen zal echter zwaar zijn en zal alle inzet en strijdvaardigheid eisen om met een goed resultaat huiswaarts te kunnen keren.


Margriet Zo1 verslaat NWC 2 en staat in de kwartfinale van de
KNVB districtsbeker.
22 februari 2024Margriet had de eerste helft haar beste spel, combineerde op hoog tempo door de NWC-verdediging, maar vergat zichzelf te belonen met een reeks doelpunten. In de eerste tien minuten waren er drie kansen op rij, maar niet besteed aan de Osse aanvallers die de bal zelfs van kort bij niet over de lijn konden drukken. In de 17e minuut nam Margriet eindelijk de voorsprong die het verdiende. Dion van den Elzen liep in het centrum tussen twee tegenstanders weg en verschalkt doelman Koen van Dijck.  Ondanks een reeks kansen blijft deze stand op het scorebord staan tot de rust. NWC 2 kon weinig inbrengen en werd pas enkele minuten voor het rustsignaal gevaarlijk, maar het schot werd keurig gepakt door doelman Jurre van den Akker.
Na rust sloeg niet alleen het weer om en speelde de striemende regen en onverwachte windvlagen een rol. Het spel werd er daardoor niet beter op en in de beginfase probeerde NWC wat te forceren. Echter geen succes en langzaam aan pakte Margriet de controle over de wedstrijd weer op.  In de 75e minuut is het Agonis Hoti die de 2-0 op het scorebord brengt met een fantastisch schot laat hij doelman van Dijck kansloos.  In de 90e minuut weet Koen Brocks de eindstand op 3-0 te brengen. Hij is na lang blessureleed en een aantal invalbeurten voor het eerst in de basis begonnen en speelt een volledige wedstrijd.

De kwartfinales
Met dit resultaat staat Margriet in de kwartfinales en zal daarin moeten spelen voor een plek in de halve finale tegen Udi’19/CSU 1. De vierde divisionist won haar wedstrijd bij IVO in Velden, maar dat ging niet vanzelf. De vierde klasser maakte het de Udenaren moeilijk door brutaal een 2-0 voorsprong te pakken, waarna in de tweede helft Udi’19/CSU  met een uiterste krachtsinspanning de rol kon omdraaien naar een 2-3 winst.
De wedstrijd tegen Udi’19/CSU zal op  2e Paasdag maandag 1 april a.s. worden gespeeld in Uden.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Mounir Al Mansouri (Luuk Janssen), Quincy Broers (Roy Govers), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Metin Alkir), Jeffrey van Vlijmen (Nick van Oorschot), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers, Koen Brocks, Luca Peters, Tufan Koca.

© www.voetbalamstelhoef.nl. – alle rechten voorbehouden.
Terug naar de inhoud