Selectienieuws - voetbal amstelhoef

Ga naar de inhoud

Behoudens voorafgaande schriftelijke toestemming is het overnemen van artikelen of delen daarvan niet toegestaan

.

Margriet Zo1 wint van Haarsteeg met jeugdinbreng.
25 februari 2024


Scheidsrechter Jordy de Goeij nam vandaag afscheid en floot zijn allerlaatste wedstrijd. Hij kan terugzien op een mooie carrière als scheidsrechter in zowel het amateurvoetbal als in het betaald voetbal.

Margriet Zo1 begon aan het duel met Haarsteeg zonder een zestal spelers. Geblesseerd zijn Joey van Heeswijk, Jorn van Bakel en Mounir Al Mansouri en hij miste ook Joey Schuurmans en Dion v.d. Elzen die beiden geschorst waren, terwijl Koen Brocks afwezig was wegens zijn werk.  Hoofdtrainer Maarten van Vugt had  maar liefst vier spelers van het jeugdteam O17-1 opgeroepen en drie van Za1. Luuk Janssen (16) begon gelijk in de basis, na afgelopen donderdagavond al niet onverdienstelijk te zijn ingevallen. Justin Vervloed, Loek Damen en Loek Zonneveld (allen 16 jr.) kwamen in de loop van de 2e helft in het veld evenals de Za1 spelers Kevin van Tongeren(22) en Govanni Reuvers (18).

De eerste helft was de sterkste helft van Margriet dat goed voetbalde en Haarsteeg veel onder druk zette. Al in de 3e minuut testte Agonis Hoti doelman Aaron van Engelen die ter nauwer nood redding bracht. Even later zou bij een snelle uitval ook doelman Jurre v.d. Akker voor Margriet redding brengen door een schot vakkundig te keren. Margriet combineerde goed en was dreigend.  Na goed voorbereidend werk van Luuk Janssen op rechts speelde hij Agonis Hoti aan op de zijkant van het strafschopgebied, waarop zijn voorzet werd ingetikt met de punt van de schoen door Nick van Oorschot, 1-0 in de 14e minuut. Agonis Hoti ziet in de 20e minuut  zijn schot rakelings over gaan en in de 38e minuut laat Haarsteeg Margriet een keer schrikken met een schot op de paal. Vlak voor rust gaat een vrije trap van Roy Govers rakelings over. In de 45e minuut een scrimmage voor het Haarsteegse doel na een corner van Metin Alkir en het is Jeffrey van Vlijmen die de bal over de doellijn schiet. Ruststand 2-0

Na rust zou Haarsteeg meer de tanden laten zien en af en toe Margriet in de problemen brengen, maar uiteindelijk zonder enig resultaat. Tufan Koca heerste in de verdediging en doelman Jurre van den Akker was in topvorm. Tot twee maal toe hield hij een doorgebroken speler af van scoren en plukte een aantal inzetten uit de lucht. Hij werd dan ook uitgeroepen tot “Man of the Match”.

Een keer meende Miska Hol namens Haarsteeg dat de bal over de lijn was en protesteerde fel bij scheidsrechter Jordy de Goeij waarvoor hij geel kreeg, maar bleef maar door mekkeren en ontving zijn tweede gele kaart, dus rood en mocht vroegtijdig naar de kleedkamer.  Ondanks het ondertal bleef Haarsteeg proberen aan te vallen en Margriet kwam gevaarlijk enige keren door zonder te kunnen scoren. In de 83e minuut was het jeugdspeler Loek Damen die doorbrak, maar door doelman Aaron van Engelen door een wilde duik onderuit ging. Omdat hij de bal niet raakte ging de bal op de stip en bracht Agonis Hoti de eindstand op 3-0.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Luuk Janssen (Kevin van Tongeren), Roy Govers, Quincy Broers (Loek Zonneveld), Nick van Oorschot, Jeffrey van Vlijmen (Govanni Reuvers), Agonis Hoti (Justin Vervloed), Martijn Ploegmakers, Luca Peters, Metin Alkir (Loek Damen), Tufan Koca.

Komende zondag naar Den Dungen:
Beide ploegen kennen elkaar goed en troffen elkaar de laatste jaren acht maal. Twee maal won Margriet, één keer Den Dungen en vijf keer werd het een gelijkspel. In Oss werd het vorig jaar oktober nog een 0-0. Beide ploegen hebben echter niets aan weer een gelijkspel. Den Dungen staat op de 9e plaats met 2 punten minder dan Margriet en voelt de nummers 10 en 11 (Alem en Helvoirt) in de nek hijgen en dat zijn de nacompetitieplaatsen om klasse behoud. Margriet is er ook niet bij gebaat want het wil omhoog. Zeker nu koploper Nieuwkuijk punten morst (vandaag 2-2 tegen RKDVC) en komend weekend op bezoek moet bij EVVC. Ook SGC’18 en Nulandia gaan samen de strijd aan en staan beide nog maar op 2 punten van Margriet. Bij winst kunnen de Ossenaren sprongen omhoog maken op de ranglijst.  De wedstrijd in Den Dungen zal echter zwaar zijn en zal alle inzet en strijdvaardigheid eisen om met een goed resultaat huiswaarts te kunnen keren.


Margriet Zo1 verslaat NWC 2 en staat in de kwartfinale van de
KNVB districtsbeker.
22 februari 2024Margriet had de eerste helft haar beste spel, combineerde op hoog tempo door de NWC-verdediging, maar vergat zichzelf te belonen met een reeks doelpunten. In de eerste tien minuten waren er drie kansen op rij, maar niet besteed aan de Osse aanvallers die de bal zelfs van kort bij niet over de lijn konden drukken. In de 17e minuut nam Margriet eindelijk de voorsprong die het verdiende. Dion van den Elzen liep in het centrum tussen twee tegenstanders weg en verschalkt doelman Koen van Dijck.  Ondanks een reeks kansen blijft deze stand op het scorebord staan tot de rust. NWC 2 kon weinig inbrengen en werd pas enkele minuten voor het rustsignaal gevaarlijk, maar het schot werd keurig gepakt door doelman Jurre van den Akker.
Na rust sloeg niet alleen het weer om en speelde de striemende regen en onverwachte windvlagen een rol. Het spel werd er daardoor niet beter op en in de beginfase probeerde NWC wat te forceren. Echter geen succes en langzaam aan pakte Margriet de controle over de wedstrijd weer op.  In de 75e minuut is het Agonis Hoti die de 2-0 op het scorebord brengt met een fantastisch schot laat hij doelman van Dijck kansloos.  In de 90e minuut weet Koen Brocks de eindstand op 3-0 te brengen. Hij is na lang blessureleed en een aantal invalbeurten voor het eerst in de basis begonnen en speelt een volledige wedstrijd.

De kwartfinales
Met dit resultaat staat Margriet in de kwartfinales en zal daarin moeten spelen voor een plek in de halve finale tegen Udi’19/CSU 1. De vierde divisionist won haar wedstrijd bij IVO in Velden, maar dat ging niet vanzelf. De vierde klasser maakte het de Udenaren moeilijk door brutaal een 2-0 voorsprong te pakken, waarna in de tweede helft Udi’19/CSU  met een uiterste krachtsinspanning de rol kon omdraaien naar een 2-3 winst.
De wedstrijd tegen Udi’19/CSU zal op  2e Paasdag maandag 1 april a.s. worden gespeeld in Uden.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Mounir Al Mansouri (Luuk Janssen), Quincy Broers (Roy Govers), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Metin Alkir), Jeffrey van Vlijmen (Nick van Oorschot), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers, Koen Brocks, Luca Peters, Tufan Koca.

Margriet Zo1 gelijk bij Nooit Gedacht  op bar slecht veld, doelpunt Agonis Hoti onterecht afgevlagd.
18 februari 2024Op het slechtste veld van de hele 3e klasse C moest de belangrijke derby tussen de “buren” Nooit Gedacht en Margriet Zo1 gespeeld worden. Een veld dat eigenlijk afgekeurd had moeten worden, maar dan had uitgeweken moeten worden naar het kunstgras bijveld. Mogelijk dat de Geffense ploeg dit niet wilde want tactisch gezien zijn de Ossenaren een ploeg die gewend zijn aan kunstgras en dan juist tot hun snelle combinatiespel komen. De wedstrijd eindigde dan ook zoals die begon. Trainer van der Linden van Nooit Gedacht was uiterst tevreden met dit gelijke spel, trainer Maarten van Vugt van Margriet duidelijk minder.

De eerste helft gebeurde er weinig en beide ploegen konden nauwelijks aan voetbal toekomen.

Na rust dacht Margriet in de 65e min. op voorsprong te komen nadat Agonis Hoti scoorde. Een zuiver doelpunt dat afgevlagd werd en waar de scheidsrechter intrapte en in meeging. Niet voor de eerste keer dat zoiets gebeurd, Margriet heeft in het verleden wel meer slechte ervaringen met Geffense vlaggenisten opgelopen.
In de slotfase nog een alles of niets offensief van Nooit Gedacht, maar de Osse doelman Jurre van den Akker stopte beide inzetten.

Met dit resultaat schieten beide ploeg niets op Nooit Gedacht bleef 12e en Margriet zakt zelfs naar de 7e plaats. De afstand tot koploper Nieuwkuijk is nu 9 punten. Niets is onmogelijk, maar dit is wel een moeilijk overbrugbare afstand.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Mounir Al Mansouri, Roy Govers, Nick van Oorschot (Kevin van Tongeren), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Jeffrey van Vlijmen), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers (Quincy Broers), Luca Peters, Metin Alkir (Koen Brocks), Koca Tufan.

Donderdagavond Bekerwedstrijd tegen NWC 2
Om 20.15 uur begint op Sportpark Amstelhoef de bekerwedstrijd tegen NWC 2 met als inzet een plaats bij de laatste 8 ploegen om de Districtsbeker. NWC 2 komt uit in de Reserve Hoofdklasse en staat daar op de derde plaats achter koploper HVCH 2 en Sparta’25 2.

NWC 2 uit Asten kwam tot hier door in de poulefase eerste te worden in een poule met Bruheze 1, ONDO 1 en SVSH 1, waarna in de tweede ronde 0-0 werd gespeeld tegen Liessel 1 en ze winnaar werden na strafschoppen. In de 3e ronde werd met 3-0 gewonnen van Milheezer Boys 1.

Margriet Zo1 won in de poulefase van Nulandia 1, VITA 1 en HVCH 2. In de tweede ronde werd Irene met 1-5 verslagen en de derde ronde wist Margriet met 2-1 te winnen van 4e Divisionist HVCH 1.

De winnaar van de wedstrijd tussen Margriet en NWC 2 gaat naar de kwartfinale die op of rond 1 april wordt gespeeld. De tegenstander is dan of IVO of Udi’19/CSU. Beide spelen ook donderdagavond tegen elkaar.
Bij het bereiken van de halve finale kunnen de laatste 4 deelnemers in ieder geval rekenen dat ze begin volgend seizoen mogen uitkomen in de KNVB-Beker.

Zondag komt Haarsteeg naar Oss
Een belangrijke wedstrijd , want Haarsteeg is in de achtervolging op koploper Nieuwkuijk en staat nu op de 2e plaats met 26 punten. De Margrieters staan daar 5 punten achter en zouden dat kunnen terugbrengen naar 2.

Vorige keer in Haarsteeg verloor Margriet nipt met 2-1 en eindigde in ondertal. Ondanks dat waren ze dichtbij een gelijkspel.
De mannen uit Haarsteeg scoren echter makkelijk en wisten al 31 keer het net te vinden, maar moesten ook 21 keer een tegentreffer incasseren. Margriet scoort moeilijker (19 keer) maar krijgt minder tegentreffers (13).

Voor Margriet moet er alles aan gelegen zijn om de punten in Oss te houden om weg te blijven van de 10 t/m 12 plaats, waarbij de afstand nu respectievelijk 2, 2 en 4 punten is.
Er is dus maar één optie en dat is alles geven en strijd leveren tot het eind.


Margriet Zo1 laat vlak voor tijd een verdiend gelijkspel ontglippen en ziet SCG'18 winnen
04 februari 2024


Matige wedstrijd, om te janken

Het wil Margriet Zo1 maar niet lukken, al seizoenen lang spelen ze in de top van de derde klasse, maar dit jaar blijken ze afwisselend een goede en soms matige middenmoter te zijn met wisselvallige resultaten. Ook nu weer tegen SCG’18 wordt er gescoord door de tegenpartij vlak voor tijd uit een corner, een standaardsituatie waarbij het bij Margriet al veel meer keren dit seizoen mis ging tegen het einde van een wedstrijd.

Beide ploegen waren gelijkwaardig, maar het gelijke spel dat het verdiende zat er voor Margriet niet in. De eerste helft waren de kansen schaars, waarbij Margriet wel probeerde het initiatief te nemen, maar steeds strandde op een onverzettelijke verdediging. De Osse ploeg miste natuurlijk topscoorder Agonis Hoti die met een wedstrijd schorsing vanwege een rode kaart in de vorige wedstrijd vanaf de zijlijn moest toekijken. In de 35e minuut ging het mis, een counter van SCG’18 werd door Arthur Bot afgerond, maar Margriet kwam op slag van rust goed terug toen Joey Schuurmans een voorzet van Metin Alkir in het doel werkte. En rust met een 1-1.

De tweede helft nam Margriet iets meer de overhand, maar kwam niet verder in aanvallend opzicht dan dat Luca Peters een vrij trap van Metin Alkir maar net naast kopte. In de 71e minuut kreeg Margriet een duidelijke waarschuwing toen SCG’18 gevaarlijk doorkwam en Luca Peters het schot net kon blokken. In de 85e minuut pakte SCG18 de overwinning toen Bas de Langen uit een corner scoorde.

Met dit resultaat zakt Margriet naar de zesde plek met 20 punten  uit 13 wedstrijden en heeft nu een achterstand op koploper Nieuwkuijk van 7 punten. De verschillen met de ploegen die op nacompetitie staan (10e t/m 12 plaats) is echter maar 1 punt. Er zal wel degelijk dus alle neuzen dezelfde kant op moeten om daar van weg te blijven en wat feller mogen worden gespeeld. Tekenend was dat Margriet in zo’n duel geen enkele gele kaart oploopt en tegenstander SCG’18 maar liefst vier.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Mounir Al Mansouri, Roy Govers (Samed Bayar), Quincy Broers, Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Koen Brocks), Jeffrey van Vlijmen (Nick van Oorschot), Metin Alkir, Martijn Ploegmakers, Luca Peters, Tufan Koca.

Even rust voor Carnaval en dan een druk programma
Komend weekend geen voetbal, maar Carnaval om daarna op zondag 18 februari de inhaalwedstrijd tegen Nooit Gedacht te spelen in Geffen. De Geffense ploeg liep tegen een zeperd op door met 1-5 te verliezen van Alem en staat nu op een 12e plaats met 16 punten. Niets zeggend, want de duels tussen de (bijna) buren zijn altijd aparte wedstrijden. Dezelfde week op donderdagavond 22 februari speelt Margriet Zo1 tegen NWC 2 voor de achtste finales van de districtsbeker, op Sportpark Amstelhoef aanvang 20.15 uur. De zondag daarop komt de huidige nummer 3 van de ranglijst naar Oss, Haarsteeg.K.N.V.B. speelschema 2024/2025 bekend
2 februari 2024


De k.n.v.b. heeft het speelschema voor het seizoen 2024/2025 bekend gemaakt.

U kunt dit bekijken door HIER TE KLIKKEN

© www.voetbalamstelhoef.nl. – alle rechten voorbehouden.
Terug naar de inhoud