Archief 2024/1e h.j - voetbal amstelhoef

Ga naar de inhoud


ARCHIEF 2024/1e h.j

Margriet Zo1 gelijk bij Nooit Gedacht  op bar slecht veld, doelpunt Agonis Hoti onterecht afgevlagd.
18 februari 2024Op het slechtste veld van de hele 3e klasse C moest de belangrijke derby tussen de “buren” Nooit Gedacht en Margriet Zo1 gespeeld worden. Een veld dat eigenlijk afgekeurd had moeten worden, maar dan had uitgeweken moeten worden naar het kunstgras bijveld. Mogelijk dat de Geffense ploeg dit niet wilde want tactisch gezien zijn de Ossenaren een ploeg die gewend zijn aan kunstgras en dan juist tot hun snelle combinatiespel komen. De wedstrijd eindigde dan ook zoals die begon. Trainer van der Linden van Nooit Gedacht was uiterst tevreden met dit gelijke spel, trainer Maarten van Vugt van Margriet duidelijk minder.

De eerste helft gebeurde er weinig en beide ploegen konden nauwelijks aan voetbal toekomen.

Na rust dacht Margriet in de 65e min. op voorsprong te komen nadat Agonis Hoti scoorde. Een zuiver doelpunt dat afgevlagd werd en waar de scheidsrechter intrapte en in meeging. Niet voor de eerste keer dat zoiets gebeurd, Margriet heeft in het verleden wel meer slechte ervaringen met Geffense vlaggenisten opgelopen.
In de slotfase nog een alles of niets offensief van Nooit Gedacht, maar de Osse doelman Jurre van den Akker stopte beide inzetten.

Met dit resultaat schieten beide ploeg niets op Nooit Gedacht bleef 12e en Margriet zakt zelfs naar de 7e plaats. De afstand tot koploper Nieuwkuijk is nu 9 punten. Niets is onmogelijk, maar dit is wel een moeilijk overbrugbare afstand.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Mounir Al Mansouri, Roy Govers, Nick van Oorschot (Kevin van Tongeren), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Jeffrey van Vlijmen), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers (Quincy Broers), Luca Peters, Metin Alkir (Koen Brocks), Koca Tufan.

Donderdagavond Bekerwedstrijd tegen NWC 2
Om 20.15 uur begint op Sportpark Amstelhoef de bekerwedstrijd tegen NWC 2 met als inzet een plaats bij de laatste 8 ploegen om de Districtsbeker. NWC 2 komt uit in de Reserve Hoofdklasse en staat daar op de derde plaats achter koploper HVCH 2 en Sparta’25 2.

NWC 2 uit Asten kwam tot hier door in de poulefase eerste te worden in een poule met Bruheze 1, ONDO 1 en SVSH 1, waarna in de tweede ronde 0-0 werd gespeeld tegen Liessel 1 en ze winnaar werden na strafschoppen. In de 3e ronde werd met 3-0 gewonnen van Milheezer Boys 1.

Margriet Zo1 won in de poulefase van Nulandia 1, VITA 1 en HVCH 2. In de tweede ronde werd Irene met 1-5 verslagen en de derde ronde wist Margriet met 2-1 te winnen van 4e Divisionist HVCH 1.

De winnaar van de wedstrijd tussen Margriet en NWC 2 gaat naar de kwartfinale die op of rond 1 april wordt gespeeld. De tegenstander is dan of IVO of Udi’19/CSU. Beide spelen ook donderdagavond tegen elkaar.
Bij het bereiken van de halve finale kunnen de laatste 4 deelnemers in ieder geval rekenen dat ze begin volgend seizoen mogen uitkomen in de KNVB-Beker.

Zondag komt Haarsteeg naar Oss
Een belangrijke wedstrijd , want Haarsteeg is in de achtervolging op koploper Nieuwkuijk en staat nu op de 2e plaats met 26 punten. De Margrieters staan daar 5 punten achter en zouden dat kunnen terugbrengen naar 2.

Vorige keer in Haarsteeg verloor Margriet nipt met 2-1 en eindigde in ondertal. Ondanks dat waren ze dichtbij een gelijkspel.
De mannen uit Haarsteeg scoren echter makkelijk en wisten al 31 keer het net te vinden, maar moesten ook 21 keer een tegentreffer incasseren. Margriet scoort moeilijker (19 keer) maar krijgt minder tegentreffers (13).

Voor Margriet moet er alles aan gelegen zijn om de punten in Oss te houden om weg te blijven van de 10 t/m 12 plaats, waarbij de afstand nu respectievelijk 2, 2 en 4 punten is.
Er is dus maar één optie en dat is alles geven en strijd leveren tot het eind.


Margriet Zo1 laat vlak voor tijd een verdiend gelijkspel ontglippen en ziet SCG'18 winnen
04 februari 2024


Matige wedstrijd, om te janken

Het wil Margriet Zo1 maar niet lukken, al seizoenen lang spelen ze in de top van de derde klasse, maar dit jaar blijken ze afwisselend een goede en soms matige middenmoter te zijn met wisselvallige resultaten. Ook nu weer tegen SCG’18 wordt er gescoord door de tegenpartij vlak voor tijd uit een corner, een standaardsituatie waarbij het bij Margriet al veel meer keren dit seizoen mis ging tegen het einde van een wedstrijd.

Beide ploegen waren gelijkwaardig, maar het gelijke spel dat het verdiende zat er voor Margriet niet in. De eerste helft waren de kansen schaars, waarbij Margriet wel probeerde het initiatief te nemen, maar steeds strandde op een onverzettelijke verdediging. De Osse ploeg miste natuurlijk topscoorder Agonis Hoti die met een wedstrijd schorsing vanwege een rode kaart in de vorige wedstrijd vanaf de zijlijn moest toekijken. In de 35e minuut ging het mis, een counter van SCG’18 werd door Arthur Bot afgerond, maar Margriet kwam op slag van rust goed terug toen Joey Schuurmans een voorzet van Metin Alkir in het doel werkte. En rust met een 1-1.

De tweede helft nam Margriet iets meer de overhand, maar kwam niet verder in aanvallend opzicht dan dat Luca Peters een vrij trap van Metin Alkir maar net naast kopte. In de 71e minuut kreeg Margriet een duidelijke waarschuwing toen SCG’18 gevaarlijk doorkwam en Luca Peters het schot net kon blokken. In de 85e minuut pakte SCG18 de overwinning toen Bas de Langen uit een corner scoorde.

Met dit resultaat zakt Margriet naar de zesde plek met 20 punten  uit 13 wedstrijden en heeft nu een achterstand op koploper Nieuwkuijk van 7 punten. De verschillen met de ploegen die op nacompetitie staan (10e t/m 12 plaats) is echter maar 1 punt. Er zal wel degelijk dus alle neuzen dezelfde kant op moeten om daar van weg te blijven en wat feller mogen worden gespeeld. Tekenend was dat Margriet in zo’n duel geen enkele gele kaart oploopt en tegenstander SCG’18 maar liefst vier.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Mounir Al Mansouri, Roy Govers (Samed Bayar), Quincy Broers, Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Koen Brocks), Jeffrey van Vlijmen (Nick van Oorschot), Metin Alkir, Martijn Ploegmakers, Luca Peters, Tufan Koca.

Even rust voor Carnaval en dan een druk programma
Komend weekend geen voetbal, maar Carnaval om daarna op zondag 18 februari de inhaalwedstrijd tegen Nooit Gedacht te spelen in Geffen. De Geffense ploeg liep tegen een zeperd op door met 1-5 te verliezen van Alem en staat nu op een 12e plaats met 16 punten. Niets zeggend, want de duels tussen de (bijna) buren zijn altijd aparte wedstrijden. Dezelfde week op donderdagavond 22 februari speelt Margriet Zo1 tegen NWC 2 voor de achtste finales van de districtsbeker, op Sportpark Amstelhoef aanvang 20.15 uur. De zondag daarop komt de huidige nummer 3 van de ranglijst naar Oss, Haarsteeg.K.N.V.B. speelschema 2024/2025 bekend
2 februari 2024


De k.n.v.b. heeft het speelschema voor het seizoen 2024/2025 bekend gemaakt.

U kunt dit bekijken door HIER TE KLIKKEN

Margriet Zo1 wint in ondertal van DSC door doelpunt Koen Brocks.
28 januari 2024


Dolblije Koen Brocks na gescoord te hebben

Margriet Zo1 won de wedstrijd tegen DSC uit Kerkdriel dat evenveel punten had, maar een wedstrijd meer had gespeeld. De winst kwam de Osse ploeg niet aanwaaien vandaag. De toeschouwers kregen een bewogen middag voorgeschoteld met in de 39e minuut een tijdelijke staking door scheidsrechter Ronnie Rutten, die tot overmaat van ramp Agonis Hoti met rood liet vertrekken.

 
Tot die tijd een felle wedstrijd, waarin er over en weer kansjes waren, zo was Agonis Hoti in de 7e min. kansrijk, evenals in de 19e min. Beide malen na goed voorbereidend werk van Luca Peters.
 
Maar gaande weg liepen de irritaties hoog op. Overtredingen werden niet bestraft en enkele DSC-spelers  waren bezig om dit aan te wakkeren, o.a. nr.5 Gino Schrier, die of een overtreding simuleerde of er een maakte buiten zicht van de scheidsrechter. Toen Jorn van Bakel een lichte overtreding maakte sloeg de vlam in de pan en werd hij belaagd door enkele DSC-spelers en de doelman. Hierop over en weer wat geduw en vervolgens besloot de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk stil te leggen in de 39e min.. Daarna gaf hij rood aan Hoti die, na belaagd te zijn  een duw gaf. Het was evenwel redelijker geweest als dan ook een DSC-speler rood had gekregen. De Ossenaren moesten dus met 10 man het spel hervatten en zonder de topscoorder en tegen een overtal aan DSC-ers besloot trainer Maarten van Vugt om compacter te gaan spelen en vanuit die positie te gokken op een goede uitval.

 
Natuurlijk probeerde DSC het overtal uit te drukken in een doelpunt en viel massaal aan, echter veelal zonder echt gevaarlijk te worden. De enkele keer dat ze dat wel werden vonden ze een in uitstekende vorm verkerende Osse doelman Jurre van den Akker op hun pad. Margriet kwam er steeds gevaarlijk uit, zo zou Joey Schuurmans in de 48e min. op een pass van Jorn van Bakel op doel schieten, maar wist doelman Jordy Grandia deze te stoppen. Even later wordt duidelijk door een DSC-verdediger hands gemaakt in het strafschopgebed, maar niet bestraft. Aan de andere zijde pakt Jurre van den Akker een afstandsschot met een duik uit de lage linkerhoek.
 
Het laatste kwartier kwam Margriet er steeds vaker uit en in de 74e min. zou Dion van den Elzen rakelings naast koppen op aangeven van Tufan Koca.  Joey Schuurmans, al enkele malen ten onrechte afgevlagd, schiet in de 81e min. net langs de verkeerde kant van de paal. De verlossing komt in de 90e minuut van de reguliere speeltijd als de goed ingevallen Koen Brocks, na een lange blessureperiode in kan vallen en slim uit de dekking loopt en de 1-0 scoort.
 
In de extra tijd van ruim vijf minuten probeert DSC nog de gelijkmaker te forceren, maar is onmachtig na deze zware dreun en speelt te gehaast om de goed staande verdediging te kunnen verschalken.

Opstelling Margriet
Jurre van den Akker, Jorn van Bakel, Mounir Al Mansouri, Roy Govers, Nick van Oorschot (Joey Schuurmans), Dion van den Elzen (Koen Brocks), Jeffrey van Vlijmen ( Martijn Ploegmakers), Agonis Hoti, Luca Peters, Metin Alkir (Samed Bayar), Tufan Koca.

 
Naar SCG'18
Komende zondag gaat de reis naar Sint Michielsgestel, waar op Sportpark Zegenwerp de return van de openingswedstrijd van dit seizoen wordt gespeeld. Een door blessures geteisterd Margriet verloor thuis toen nipt met 1-2.
SCG'18, dat donderdag 1 februari a.s. ook de wedstrijd tegen DBN'22 moet uitspelen vanaf de 58e min. en met een 1-0 voorsprong,zou dan wel eens, als ze die voorsprong vasthouden, met 17 punten aan de wedstrijd tegen Margriet kunnen beginnen en strijden om op gelijke hoogte te komen. Margriet wil zich definitief in de top van de derde klasse  nestelen en daarvoor is winst noodzakelijk. Het wordt dus weer een wedstrijd om alles te geven.

Margriet Za1 verliest oefenwedstrijd van Herpinia
27 januari 2024Na zes weken winterstop en pas twee trainingen kon Margriet Za1 een oefenwedstrijd spelen tegen zondagvierde klasser Herpinia.  Na zes minuten spelen maakte Herpinia 0-1, maar na het eerste nog wat onwennige kwartier werden de Margrieters dominanter. In de 60e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker van Rafael Lionarons die bij de 2e paal een goede voorzet van Mats Liebergen in de touwen werkte. Hierna nog meerdere kansen om op voorsprong te komen, maar als die kansen er niet ingaan kan je tegen een tegentreffer oplopen. Dat gebeurde ook in de 82e min. door een communicatiefoutje achterin werd het 1-2 en enkele minuten later zelfs nog 1-3.
Opmerkelijk was het verdienstelijk debuut van Loek Damen en Loek Zonneveld, beide nog spelers van JO17-1.

Komende zaterdag zal de stadsderby tegen sv Top za1 worden gespeeld. Of het weer een overwinning wordt als in de openingswedstrijd van het seizoen (3-0 voor Margriet) moeten we nog afwachten, maar het zal zeker een strijdvolle wedstrijd worden bij Top, aanvang 15.00 uur

Margriet Zo1 wint bekerstrijd bij Mariahout
25 januari 2024Margriet Zo1 sloeg pas toe tegen het einde van de wedstrijd in de  bekerstrijd tegen vierde klasser Mariahout dat overigens goed partij gaf. Ondanks meerdere kansen voor de Osse ploeg werd de rust met 0-0 bereikt, maar in de tweede helft sloeg Margriet toe. Topscoorder Agonis Hoti kwam op dreef en scoorde in de 71e minuut de 0-1 en even later in de 82e minuut zorgde hij ook voor de 0-2.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Jorn van Bakel, Mounir Al Mansouri (Samed Bayar), Roy Govers, Quincy Broers (Martijn Ploegmakers), Nick van Oorschot, Jeffrey van Vlijmen, Agonis Hoti (Luuk Janssen), Luca Peters, Metin Alkir (Rafael Lionarons), Tufan Koca(Koen Brocks).

Met dit resultaat heeft Margriet Zo1 de achtste finales bereikt waarin NWC 2 de tegenstander zal zijn. Gepland was op 18 februari, maar dan is al de inhaal ingepland van de afgelaste competitiewedstrijden van 21 januari j.l.
Margriet moet dan inhalen bij en tegen Nooit Gedacht.
De wedstrijd tegen NWC2, dat uitkomt in de reserve hoofdklasse en daar op de 2e plaats staat vlak achter
HVCH 2, zal voor de Osse ploeg een thuiswedstrijd zijn en mogelijk op 22 februari worden gespeeld, aanvang 20.15 uur.

Bekerwedstrijd afgelast
18 januari 2024

De bekerwedstrijd tussen Margriet Z01 en Mariahout werd door de weers- en veldomstandigheden afgelast en zal nu op donderdag 25 januari 2024 worden gespeeld, aanvang 20.00 uur.

Komende zondag wordt, mits de omstandigheden snel verbeteren, de competitie hervat, Margriet gaat dan naar Geffen voor de ontmoeting met Nooit Gedacht. Twee ploegen die elkaar goed kennen en in de afgelopen jaren al menig duel hebben uitgevochten. Van de laatste 14 wedstrijden won Margriet zes keer, Nooit Gedacht vier maal. Dit zegt op zich niets, want elk seizoen verloopt de strijd anders. De Geffenaren staan op de zevende plek met 1 punt minder dan Margriet. Het doelsaldo van de Ossenaren is iets beter, +6  t.o.v.  +1. Er  wordt weer een spannende derby verwacht.

Margriet Zo1 moet in tweede helft meerdere erkennen in Leones.
14 januari 2024Margriet Zo1 oefende vandaag tegen tweede klasser Leones uit Beneden Leeuwen. De eerste helft ging de strijd gelijk op en over en weer waren er enkele kansen. De ruststand was dan ook terecht 0-0.
Na de thee zette Leones echter een tandje bij en liep uit naar 0-3 door doelpunten in  60e, 65e en 71e minuut. Margriet hernam zich hierna, maar kwam niet verder dan een doelpunt van Agonis Hoti in de 84e minuut, waarmee de eindstand 1-3 werd.

Komende donderdag ontmoet Margriet Zo1 in de vierde ronde van de districtsbeker  v.v. Mariahout om de strijd om een plekje in de achtste finales. De wedstrijd vangt aan om 20.00 uur op Sportpark De Heibunders, Veghelsedijk 1 , 5738 RJ Mariahout.

De winnaar speelt tegen NWC 2 dat uitkomt in de Reserve Hoofdklasse en vandaag met  3-0 won van FC Uden1.
Deze achtste finaleronde wordt gespeeld op of rond 18 februari a.s. De winnaar van de wedstrijd van a.s. donderdag speelt dan in ieder geval thuis.

Margriet Zo1 wint van Berghem Sport in oefenduel
09 januari 2024


Margriet Zo1 begon het nieuwe jaar goed met een oefenwedstrijd tegen tweede klasser Berghem Sport en wist in een leuk duel met 2-0 te winnen. Agonis Hoti scoorde de 1-0 en Nick van Oorschot zou voor de 2-0 zorgen.

De volgende oefenwedstrijd is op zondag 14 januari a.s, dan tegen tweede klasser Leones uit Beneden Leeuwen dat op een vierde plek staat in de 2e klasse G Oost. Aanvang 13.00 uur op Sportpark Amstelhoef in Oss.

Tufan Koca kwam "terug" bij Margriet
3 januari 2024

Tufan Koca kwam terug naar Margriet, was de laatste jaren al actief als jeugdtrainer, maar wil nu Margriet, waar hij zijn voetbalcarrière  begon, vooruit helpen.
Lees meer over hem in dit artikel van het Brabants Dagblad.
© www.voetbalamstelhoef.nl. – alle rechten voorbehouden.
Terug naar de inhoud