Archief 2023/1e h.j - voetbal amstelhoef

Ga naar de inhoud


ARCHIEF 2023/1e h.j

“Margriet-Supporters” verpesten voetbalfeest, Margriet Zo1 loopt promotie mis en blijft derde klasser
18-06-2023Het was een mooi affiche, een finalewedstrijd tussen Margriet Zo1 en V.V. Eijsden 1 om een plek in de tweede klasse. Helaas werd in de tweede helft, direct na de aansluitende treffer van Margriet, vuurwerk op het veld gegooid en besloot de scheidsrechter terecht om de wedstrijd te staken. Bij herhaling zou het duel definitief gestaakt worden. Juist op dat moment zaten de mannen uit Eijsden er duidelijk door en kon Margriet op zoek gaan naar de gelijkmaker. De onderbreking en extra rust was dus voordelig voor Eijsden en Margriet werd benadeeld door idioot gedrag van zogenaamde “supporters” die eigenlijk dat predicaat niet verdienen door voortdurend wangedrag, roepen van scheldwoorden richting tegenstander en grensrechter en onheus gedrag jegens de eigendommen van gastheer v.v. Wittenhorst (Gelukkig bleken de reclameborden van stevige kwaliteit). Geen reclame voor Margriet, waarvan het bestuur “doodziek” was van dit gedrag. Op aandrang van aanvoerder, trainer en bestuursleden  hielden ze zich iets meer in, werd geen vuurwerk meer afgestoken, maar het uitschelden ging door. Gelukkig was het een kleine groep die hiervoor  verantwoordelijk was, terwijl het overgrote deel van de Osse supporters zich onberispelijk en wel voorbeeldig gedroeg. Wat een mooie dag had kunnen zijn voor Margriet, werd nu een zwarte bladzijde.

In de eerste helft werd al duidelijk wat de strijdwijze van Eijsden werd, laat Margriet maar voetballen, wij wachten onze kansen af. Margriet kon nauwelijks in z’n spel komen. Eijsden was uiterst fel in met name het verdedigen en probeerde steeds de Osse opbouw te verstoren om daarna met snelle aanvallers uit te breken. De Osse verdediging zat echter dicht en aan beide kanten waren er weinig echte kansen. Tot de 41e minuut waarin Eijsden even buiten het strafschopgebied een vrije trap kreeg en Dennis Elie de bal hard en zuiver met een boog en langs de muur de verre hoek in knalde. Buiten bereik van doelman Marijn van Soest. De 0-1 was ook de ruststand.

Na rust begon Eijsden fel en in de 57e minuut zou een foute breedte pass onderschept worden  en kon Eijsden de via Raoul de Lijf 0-2 scoren. Margriet liet zich niet onbetuigd en werkte hard, voerde de druk op, wat resulteerde in een 1-2 stand toen Agonis Hoti doorbrak en alleen voor de doelman niet faalde. Er gebeurde iets, zowel met de spelers, als met de supporters, de spirit en het geloof kwam terug. Eijsden had steeds meer moeite gekregen met het hoge tempo en zat er duidelijk “doorheen”. Direct dus het afsteken van vuurwerk, eerst buiten het veld, maar toen een luide knal in het veld afging was het genoeg geweest en konden de ploegen naar de kleedkamer voor een afkoelingsperiode.
Na hervatting probeerde Margriet het nog wel en waren er kansen voor Mounir Al Mansouri en Joey Schuurmans, maar de schoten gingen over en net naast. Na het laatste fluitsignaal een vreugdevol Eijsden dat zich handhaafde in de tweede klasse en een gedesillusioneerd Margriet. Ook dagblad De Limburger kopte vanavond nog op de website “Vuurwerk in Eijsdens voordeel”.
Slotoordeel van de trainer: " we mistte de juiste vorm, zat het niet mee en creëerden we te weinig kansen."

Voorbeschouwing Margriet Zo1 - vv. Eijsden 1, de finale
14-06-2023


Komende zondag zal de finale gespeeld worden tussen Margriet Zo1 en het Zuid-Limburgse v.v. Eijsden uit de gelijknamige plaats ten zuiden van Maastricht en dicht bij de Belgische grens. De wedstrijd wordt gespeeld op neutraal terrein en dat is het Noord-Limburgse v.v. Wittenhorst in de Gemeente Horst geworden. De afstand is ca. 65 km vanuit Oss (via Escharen naar de A73 en die verder af tot Horst) naar
Sportpark Ter Horst ,Wittebrugweg 3, 5961NJ Horst

Eijsden kwam het afgelopen seizoen uit in de tweede klasse F van Zuid 2 en eindigde op een 9e plaats. Van de 13 teams waren er twee rechtstreekse degradanten en moesten de nrs. 9 t/m 11 van de eindrangschikking nog nacompetitie om klasse behoudspelen. De nr. 10 FC Geleen-Zuid is inmiddels uitgeschakeld en gedegradeerd.
Nr. 11 Heer speelt a.s. zondag ook een finale tegen FC Hoensbroek.

 
v.v. Eijsden kwam net als Margriet pas in touw bij de halve finale afgelopen zondag en won van derde klasser SV Hulsberg op eigen terrein met 3-0. Een keurig resultaat dat laat zien dat Eijsden niet moet worden onderschat. De ploeg uit Eijsden kwam de eerste competitiehelft wat moeizaam op gang, stond halverwege op een 11e plek. Ze herstelden zich in de tweede helft van de competitie en werden daarin 8e . In het totaalplaatje over het hele seizoen zou het met een 9e plek zich direct gehandhaafd hebben, maar door het k.n.v.b.-besluit tot extra degradanten kwam het 5 punten tekort om zich te handhaven.

 
Dat de verdediging van Eijsden meer doelpunten tegen kreeg dan Margriet kan natuurlijk ook duiden op een sterke tweede klasse waar de bovenste 4 ploegen allen goed waren voor meer dan 50 doelpunten per ploeg.

 
Het zal dus gaan om de vorm van de dag. Een vleugje geluk, maar vooral inzet en werklust onder waarschijnlijk hete omstandigheden. Op de steun van de supportersschare kunnen ze in ieder geval rekenen en wie weet een groot feest achteraf!

Keepers blinken uit, zelfs tot in de penaltyreeks, Margriet naar finale.
11-06-2023
Marijn van Soest
Held van de wedstrijd

Pfoe, wat een wedstrijd was dat zeg! Op Sportpark Amstelhoef was het bloedheet en de spanning was om te snijden. Twee ploegen die allebei wilden winnen om de finale te bereiken en uiteindelijk te kunnen strijden voor promotie. Na 120 minuten strijd op het veld en een reeks van 8 penalty's was het eindelijk beslist. Het was zeker niet gemakkelijk, maar wat een prestatie van onze jongens! We zijn trots op ze en kunnen niet wachten om te zien wat de finale ons zal brengen.

 
Dat ging niet zo maar.  Margriet startte voortvarend en in de eerste 7 minuten waren er al twee kansen voor Margriet om de score te openen.  Zowel Bas Bressers als Agonis Hoti verschenen voor doelman Loek Jacobs plukte de bal op de voet weg. Bij de eerste uitval van MMC Weert kwam een lange bal op links in het Osse doelgebied bij Chadly Quadi  die zijn man uitspeelde en de bal in de verre hoek deponeerde.  Margriet bleef echter het initiatief houden en viel volop aan, er was immers nog tijd genoeg om de achterstand om te buigen. Echter doelman Jacobs was in uitstekende vorm en voorkwam tot twee keer dat Agonis Hoti, immer hard werkend, tot scoren kon komen. De ruststand was nog steeds in het voordeel van de bezoekers (0-1).

 
De tweede helft kwam MMC direct goed uit de startblokken en bij de eerste aanval troffen ze met een kopbal de lat, waarbij iedereen dacht dat er gescoord zou worden. Kansen daarna nog over en weer, waarbij beide doelmannen de hoofdrol voor zich opeisten en hun doel schoon hielden. Marijn van Soest kwam enkele malen ook goed uit om een doorgebroken speler af te stoppen. In de 77e minuut gaf Dion v.d. Elzen een prachtige voorzet op maat naar de geheel vrijstaande  Joey Schuurmans die direct van zo’n 20 meter uithaalde en doelman Jacobs kansloos liet (1-1). Nog geen minuut later schoof Joey Schuurmans de bal naar Agonis Hoti die zijn man passeerde en op zijn beurt doelman Jacobs opnieuw liet vissen.  Wie dacht dat Margriet nu fluitend naar einde wedstrijd kon, kwam bedrogen uit, MMC zette een tandje bij en in de 83e minuut was het Ilias Dari die profiteerde vaan een misverstand bij het uitverdedigen en Marijn van Soest was kansloos (2-2).

Dit was tevens de eindstand, zodat er twee keer 15 minuten verlenging kwam, waarin Morris Landman twee maal de kans kreeg om de Ossenaren weer op voorsprong te zetten, maar een keer net weg gleed en de andere maal doelman Jacobs met de vingertoppen erger kon voorkomen. Ook MMC bleef gevaarlijk en Marijn van Soest hield met twee puike reddingen zijn ploeg in de race, zodat na 120 minuten voetbal het penalty’s moesten worden om een beslissing te forceren.

 
Spannend, want MMC mocht beginnen en Chadly Quadi scoorde beheerst.  Voor Margriet was het aanvoerder Joey Schuurmans die beheerst de 1-1 in de reeks aantekende. Vervolgens weer MMC dat via  Ilias Dari de voorsprong nam(2-1). Morris Landman maakte de 2-2, waarna Sven Dierx MMC weer op voorsprong zette (3-2) en Dion v.d. Elzen het weer gelijk trok (3-3). Stef Baetsen en Roy Govers zorgden weer voor respectievelijk 4-3 en 4-4.
 
Voor MMC schoot vervolgens Sander Vaas op de paal, waarna Quincy Broers het kon afmaken, zijn pingel ging echter rakelings naast. Dani Swagten scoorde de 5-4 en Mounir Al Mansouri bleef beheerst en zette de stand weer op 5-5. Max van Lierop zette MMC weer op voorsprong 6-5, waarna doelman Marijn van Soest besloot zijn collega van MMC te testen en scoorde de 6-6. Die collega, Loek Jacobs zou daarna hetzelfde proberen bij van Soest, maar deze plukte de inzet uit de lage hoek, waarna de 19 jarige Luca Peters het uiteindelijke vonnis velde en Margriet op 7-6 zette. Vreugde alom, de finale was bereikt.

 
Naast het gebruikelijke fotoverslag is de gehele penaltyreeks op video opgenomen en op deze site terug te vinden (klik hier)

 
Opstelling Margriet:
 
Marijn van Soest, Bas Bressers, Mounir Al Mansouri, Quincy Broers, Joey van Heeswijk, Lars van de Kamp, Dani Eveleens, Dion v.d. Elzen, Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen, Agonis Hoti.
 
Ingevallen: Morris Landman, Kevin van Tongeren, Nick van Oorschot, Roy Govers en Luca Peters.

Voorbeschouwing
Margriet Zo1- MMC Weert 1
08-06-2023


Komende zondag staat er een belangrijke wedstrijd op het programma voor Margriet Zo1. De ploeg speelt namelijk de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen MMC uit Weert. Trainer Maarten van Vugt en zijn mannen zijn vastberaden om te winnen en hebben er alle vertrouwen in. Op eigen terrein zijn ze namelijk het hele seizoen ijzersterk geweest, met maar liefst 31 punten en 25 doelpunten voor en slechts 5 tegendoelpunten. Toch is dat geen garantie voor succes. De mannen uit Weert kwamen in deze ronde terecht door thuis EGS'20 met 2-0 te verslaan. Dit ondanks een sterke opening van de mannen uit Escharen die in die fase enkele opgelegde kansen misten. Daarna bleek MMC met 2 prachtige doelpunten te sterk.

Voor Margriet reden om zondag een goed collectief te zijn en de tegenstander weinig ruimte te geven, scherp te zijn in de afronding en attent te blijven in de verdediging. Juist ook als het een wat minder zou gaan niet te veel aandringen want MMC beschikt over twee uitstekende snelle en technisch begaafde aanvallers en een geroutineerde verdediging, waarbij er vaak onverwachts een extra man opkomt.

De winnaar van het duel strijdt in de finaleronde tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de
Zuid-Limburgse ploegen Eijsden (2e klasser) en SV Hulsberg ( 3e klasser). Deze laatste won zijn eerste ronde met 1-4 van Lindenheuvel. De winnaar van de finaleronde mag zich volgend seizoen tweede klasser noemen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op een neutraal terrein.

Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden, dus zorg dat je erbij bent!.

Even bijpraten over de nacompetitie
30-05-2023


Even bijpraten over Margriet Zo1. Na de laatste competitiewedstrijd staat de ploeg op de tweede plaats in de ranglijst. Dat betekent dat ze zich hebben geplaatst voor de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Spannend! Op 11 juni spelen ze pas weer en komen ze gelijk uit in de tweede ronde. Wie de tegenstander wordt, is nog niet bekend. Dat wordt a.s. zondag bepaald. Dan wordt de eerste ronde gespeeld en de winnaar van de wedstrijd tussen MMC Weert en EGS'20 komt dan op 11 juni naar Oss om tegen Margriet Zo1 te strijden om een plek in de finale.  De winnaar daar van gaat naar de tweede klasse.

Margriet tankt in Nuland vertrouwen voor de nacompetitie en wint met 0-3.
21-05-2023


Margriet zat vanaf het begin goed in de wedstrijd en na een goede kans voor Dion v.d. Elzen en een kopbal van Nick van Oorschot komt Margriet rond de 30e minuut op 0-1. Het is Dion v.d. Elzen die na een mooie aanval en een goede voorzet van Dani Eveleens scoort.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld en na een uur spelen maakt Jeffrey van Vlijmen 0-2 na een mooie steekpass van wederom Dani Eveleens. Een kwartier voor tijd maakt Dion v.d. Elzen  0-3 met een hele mooie goal na een schitterende lange bal van Jorn van Bakel. Daarna krijgen Nick van Oorschot,  en de ingevallen O-19 spelers Ryan Maas en Giovanni Reuvers nog kansen op 0-4. Een hele goede wedstrijd met een aantal andere spelers die allemaal prima hebben gespeeld. O-19 speler Luca Peeters stond vandaag in de basis en speelde een puike wedstrijd.  Dit geeft vertrouwen voor de toekomst en voor de nacompetitie.

Periodetitels
 
De nacompetitie om promotie naar de tweede klasse gaat op 4 juni a.s. van start. De laagst geëindigde periodekampioen is Nooit Gedacht en zij starten hun eerste wedstrijd op 4 juni tegen Excellent met een uitwedstrijd. De winnaar gaat door naar de 2e ronde en speelt daarin uit bij SSS’18.

EVVC plaatste zich als 3e in de eindrangschikking en mag daardoor de periodetitel van kampioen Avanti’31 overnemen. Zij mogen daardoor gelijk door naar de tweede ronde op 11 juni en spelen dan uit bij Merefeldia.

Margriet, dat de 2e periode pakte, is de hoogst eindigende en mag ook instromen in de 2e ronde, maar begint met een thuiswedstrijd. De tegenstander is nog niet zeker, want die komt uit de 1e ronde (van 4 juni). Dat zal zijn de winnaar van de wedstrijd tussen mogelijke kanshebbers  MMC Weert/Sparta’18/Hegelsom en EGS’20 (zeker). Volgende week speelt 3C de laatste competitieronde en wordt bekend welke twee ploegen gaan strijden om tegen Margriet te gaan spelen.

Alle winnaars van de 2e ronde komen uit in de finaleronde op neutraal terrein en strijden om promotie naar de 2e klasse.

Speelschema 2023/2024 (Zuid)
20-05-2023

De voorbereidingen voor het komende seizoen 2023/2024 zijn al enige tijd aan de gang en de k.n.v.b. heeft de speeldagenkalender bekend gemaakt.

Even als in andere jaren zal de poulefase van de districts bekercompetitie starten voorafgaande aan de reguliere competitie in het weekend 2/3 september 2023 en de twee weekenden daarop volgend.
De competitieronde 1 start aansluitend in het weekend van 23/24  september 2023.

Het complete overzicht zien?  Klik hier.

Margriet verzekert zich van de 2e plaats door SJO/SSA Vesta met 6-0 te verslaan
14-05-2023


 
Margriet zou de hele wedstrijd  de bovenliggende partij zijn en speelde vooral de eerste helft goed. Al snel wist Mounir Al Mansouri te scoren in de rebound, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Hij kreeg de bal echter via de doelman voor de voeten, waardoor dit eigenlijk een gewoon doelpunt had moeten zijn. Het was Dion van den Elzen die op aangeven van Jorn van Bakel, die een fantastisch crosspass gaf, de bal onhoudbaar en bikkel hard achter doelman Maarten Megens in het net deponeerde (1-0). Margriet bleef goed aanvallen en ging op zoek naar meer, maar had enkele malen last van een grensrechter die te pas en te onpas voor buitenspel vlagde. Kwamen de geel-zwarten er door, stond doelman Megens uitstekend te keepen. Vesta bracht weinig meer dan twee schoten richting Osse doel die naast en over gingen en kwam slechts tot één schot op doel recht in de handen van doelman Marijn van Soest.  In de 36e minuut was het Agonis Hoti die fraai de stand op 2-0 bracht, tevens de ruststand.
 
De tweede helft werd Vesta volledig van de kaart gespeeld. Eerst was het Agonis Hoti  die in de 63e minuut de 3-0 op het scorebord zette, waarna Morris Landman nauwelijks een minuut later zijn directe tegenstander uitspeelde om vervolgens doelman Megens te omspelen en de 4-0 te scoren.
 
Agonis Hoti kroonde zich tot “man of te match” door in de 74e minuut de stand naar 5-0 te tillen. Hij nam de bal met de rug naar de goal aan en scoorde in de draai in de verre hoek. Uiteindelijk bepaalde aanvoerder Joey Schuurmans de eindstand op 6-0 in de 83e minuut. Het was de tweede helft geen echte wedstrijd meer en Margriet spaarde Vesta voor de dubbele cijfers, want het miste nog een ruim aantal kansen in het éénrichtingverkeer.

Opstelling Margriet:
Marijn van Soest, Bas Bressers (Rayen Maas), Jorn van Bakel (Kevin van Tongeren), Mounir Al Mansouri, Joey van Heeswijk, Lars van de Kamp, Dani Eveleens, Dion van den Elzen, Joey Schuurmans, Nick van Oorschot (Morris Landman), Agonis Hoti (Giovanni  Reuvers).

 
Nacompetitie
 
Met dit resultaat heeft Margriet definitief beslag gelegd op de tweede plaats in de eindrangschikking en is Avanti’31 officieus kampioen in 3 E. Met de tweede periode op zak en de wetenschap dat ze de eerste ronde zijn vrijgesteld, kan de ploeg zich volledig richten op de voorbereiding op de nacompetitie.  Voor Margriet begint dat op zondag 11 juni a.s. met een thuiswedstrijd tegen de (op basis van de viruele standen) winnaar van de wedstrijd tussen  Sparta’18 – EGS’20 (4 juni). Op 18 juni volgt dan de finale op neutraal terrein. Die zal dan gaan tussen de winnaar van Margriet – Sparta’18/EGS’20 en  de winnaar van Heer – Lindenheuvel/SV Hulsberg.

 
Maar eerst nog
 
Komende zondag echter nog de laatste reguliere competitiewedstrijd. Margriet speelt dan uit tegen Nulandia dat op 11 december eindigde in een 1-0 overwinning voor de Ossenaren door een eigen doelpunt van Nulandia. Voor de mannen uit Nuland is er nog een (kleine) theoretische kans op het overnemen van de 1e periodetitel. Dan moet echter Nooit Gedacht wel verliezen bij FC Schadewijk én Den Dungen winnen bij EVVC.  Voor Margriet geldt dat bij winst het of in de slipstream van Avanti’31 blijft op 3 punten of , als Alem bij Avanti’31 voor een stunt zou zorgen, beide ploegen nog op gelijke hoogte eindigen, maar Avanti’31 toch officieel kampioen is op doelsaldo.

Koen Brocks de vijfde versterking voor Margriet
09-05-2023


Koen Brocks is de vijfde nieuwe speler voor volgend seizoen die aansluit bij de selektie van Margriet.
Brocks voetbalde in de jeugd van O.S.S.’20 , waarna hij de overstap maakte naar TOP. Hoewel hij  bij TOP de selektie haalden besloot hij tijdens het seizoen te stoppen bij de eersteklasser. Brocks  is een speler die inzetbaar is op het middenveld en in de aanvalslinie.

Versterkingen voor RKSV Margriet voor seizoen 2023/2024
06-05-2023

Reeds eerder konden we bekend maken dat Metin Alkir naar Margriet terugkomt,.
Nu hebben we nog enkele versterkingen doorgekregen van de Technische Commissie.
Komend seizoen zullen Rowan Vromen, Romano Bloks en Tufan Koca voor RKSV Margriet uitkomen.
Rowan is momenteel actief bij v.v. Gemert. De doelman speelt zijn wedstrijden bij v.v. Gemert O23 en maakt deel uit van de eerste selectie.
In het verleden speelde hij voor de jeugd van OSS’20 en RKSV Margriet.
Romano speelt nu twee seizoenen bij DESO en wil graag een sportieve stap maken. Daarvoor speelde hij bij SV Ruwaard.
Tufan Koca speelde de afgelopen 6 seizoen voor UDI’19 en is daar aanvoerder. Hij heeft een verleden bij v.v. Gestel, Top-Oss en v.v. Gemert.
Vanuit de jeugd van RKSV Margriet ging hij naar FC Den Bosch.
Hij keert nu weer terug naar de club waar het allemaal begon en waar hij ook al jaren jeugdtrainer is.Margriet gooit eigen glazen in met verlies in Kerkdriel
23-04-2023


Voor Margriet is de kans op het kampioenschap vrijwel nihil nu het na het 3-1 verlies in Kerkdriel tegen DSC nog steeds 3 punten achter staat op koploper Avanti’31. Met nog 2 wedstrijden te gaan zou Margriet beide laatste wedstrijden moeten winnen en Avanti’31 zou 4 punten moeten verspelen door er 1 te verliezen en 1 gelijkspel te behalen. Niets is onmogelijk, maar de waarschijnlijkheid dat dit gaat gebeuren is vrijwel nihil.

Margriet speelt 14 mei thuis nog tegen Vesta’19 dat vecht om weg te komen uit de nacompetitiezone om klasse behoud. Terwijl Avanti’31 naar Vorstenbosch trekt dat hetzelfde moet doen. Op 21 mei moet Margriet naar Nulandia en gaat Avanti’31 het thuis opnemen tegen rode lantaarndrager Alem.
Het programma van Avanti’31 lijkt ons wat lichter dan dat van Margriet. Het is opvallend dat Margriet in thuiswedstrijden tot nu toe nog ongeslagen is door 9x winst en 1x gelijkspel, maar bij uitwedstrijden het een stuk minder doet (3x winst, 4x gelijk en 3x verlies).

De wedstrijd tegen DSC was de eerste helft van de Margrieters erg slecht. Ze komen dan ook met een 2-0 achterstand bij de rust. Enige wapenfeit van de Ossenaren was een schot van net buiten de 16 op de lat door Morris Landman. In de 12e min. is het Tim Coset die voor de gastheren scoort als hij de bal krijgt uit een vrije trap vanaf eigen helft, waarbij de Osse verdediging stond te slapen. Na een half uur spelen werd de voorsprong door DSC uitgebouwd door Brent van Herwijnen via een penalty (2-0).

Na de rust kwam Margriet beter uit de startblokken en zette DSC onder druk. Dit resulteerde in een penalty door Joey Schuurmans keurig ingeschoten (2-1). Hierna kregen Agonis Hoti en Dion van den Elzen nog goede kansen om de score op te voeren, echter leidt het allemaal tot niks en als in de 80e minuut Quincy de Klein kan profiteren van slordig balverlies door Margriet op het middenveld, prikt hij de bal naar de eindstand 3-1. Voor DSC  betekende deze stunt dat ze volgend seizoen weer verzekerd zijn van de 3e klasse.

Periodetitel
Door het gelijke spel van periodekoploper Nooit Gedacht bij Vesta’19 zakken ze op doelsaldo naar de 2e plaats en zien EVVC  de periodekoppositie van hen overnemen. Den Dungen heeft een kleine kans en staat 3 punten achter op hen. Nulandia werd door Den Dungen uitgeschakeld door in eigen huis met 0-2 te verliezen.

Rangorde periodekampioenen
Als eerder vermeld spelen de hoogst eindigende en middelste periodekampioen maar maximaal 2 wedstrijden om promotie, de laagst eindigende moet er 3 spelen. De hoogst eindigende mag beginnen met een thuiswedstrijd, de middelste met een uitwedstrijd. Margriet staat op de hoogste positie en 5 punten voor op EVVC en Den Dungen en zal dus minstens 2 maal moeten gelijkspelen of 1 x winnen in de laatste twee wedstrijden om zich te verzekeren van de beste uitgangspositie in de nacompetitie.

Resterend programma:Margriet wint van taai SBC.
16-04-2023De 1-0 overwinning met een doelpunt van aanvoerder Joey Schuurmans in de 19e minuut was verdiend. Het eerste half uur was Margriet niet alleen goed uit de startblokken gekomen, gedreven en spelend met energie, maar vergat na de 1-0 om echt door te drukken. Enkele malen zou SBC wankelen, maar kon het doelman Sem van de Vijver bedanken die voorkwam dat Schuurmans, Hoti en Landman scoorden.

In de 33e minuut was er pas de eerste kans voor SBC dat een voorzet richting 2e paal maar net over kopte. Of dit Margriet liet schrikken is niet duidelijk, wel kwam SBC hierna wat beter in het spel en nam de druk van Margriet af.

Na rust begon SBC  met een klein offensief, maar volgenden enkele kansen voor Margriet. Echter ontbrak de zuiverheid in de eindpass. SBC kwam weer meer aan aanvallen toe, maar de Osse verdediging gaf geen kansen weg. Wel zou doelman Jurre van Soest (later uitgeroepen tot “Man of the Match”) enkel goede ingrepen doen op een afstandsschot en greep hij bij enkele corners goed in. Uiteindelijk was na 5 minuten extra tijd de overwinning binnengehaald, waarbij SBC alle geluk had dat de Ossenaren tekort kwamen in kansrijke posities voor hun doel.

Opstelling Margriet:
Jurre van Soest, Bas, Bressers, Jorn van Bakel, Mounir Al Mansouri, Joey van Heeswijk, Quincy Broers, Agonis Hoti (Kevin van Tongeren), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Rafael Lionarons), Jeffrey van Vlijmen (Lars v.d. Kamp), Morris Landman.

Strijd om de titel.
Door de krappe overwinning van Avanti’31 op FC Schadewijk blijft de stand bovenin ongewijzigd. Margriet houdt druk op Avanti’31, maar blijft op 3 punten afstand van de koploper, die in de resterende 3 rondes 4 punten moet laten liggen wil Margriet (die dan wel moet blijven winnen) nog aanspraak kan maken op de bovenste positie. Alle overige ploegen zijn daar in ieder geval voor uitgeschakeld.
Periodes
De derde periode is voor Margriet niet interessant meer, want ze hebben de 2e periode al behaald. De strijd woed tussen Nooit Gedacht  (12 pnt.) en EVVC (10 pnt.), met als outsiders Den Dungen (7 pnt.) en Nulandia (6 pnt.).

Voor Margriet is het in ieder geval belangrijk om in de eindstand te eindigen op de hoogste plek van de periode kampioenen. Ze spelen dan maximaal 2 wedstrijden, waarvan de eerste thuis en de 2e op neutraal terrein. (zie het vorige artikel op deze site).
Margriet kan die plek veilig stellen door a.s. zondag bij DSC drie punten te behalen.Nacompetitie: Schema en belang om hoog te eindigen.
11-04-2023

Promotie/degradatie 22/23   ZUID 2
2e klasse – 3e klasse zondag
In de eerste ronde komen de laagste en de drie van de 5 van de op één na hoogste periodekampioenen van de 3e klassen A t/m E in actie. Door loting is bepaald welke van de op één na hoogste periodekampioenen in de 1e ronde in actie komen dan wel zijn vrijgesteld voor deze ronde. De winnaars van deze onderlinge wedstrijden uit de 1e ronde plaatsen zich voor de 2e ronde waarin ook alle overige deelnemers aan deze nacompetitie zullen instromen.

3e klasse A t/m E
• De kampioenen promoveren naar de 2e klasse.
• De periodekampioenen spelen samen met de herkansers van de 2e klassen F en G volgens een vastgesteld
schema een nacompetitie voor vier plaatsen in de 2e klasse.

• De nummers 10 en 11 van de 3e klasse D en E de nummers 9, 10 en 11 van de 3e klasse A en B en de nummers
10, 11 en 12 van de 3e klasse C spelen samen met de periodekampioenen van de 4e klassen volgens een
vastgesteld schema een nacompetitie voor zeven plaatsen in de 3e klasse.
• De nummers 12 van de 3e klasse D en E, de nummers 12 en 13 van de 3e klasse A en B en de nummers 13 en 14 van de 3e klasse C degraderen naar de 4e klasse


--Voor de wedstrijden geldt dat het thuisrecht uitgaat naar de hoogst geklasseerde periodekampioen, gevolgd door hoogste en daarna de één na hoogste en laagste herkanser, gevolgd door de één na hoogst en daarna laagst geklasseerde periodekampioen. Dit kan dus inhouden dat het hierboven aangegeven schema “gedraaid” wordt.

Nacompetitie om promotie naar/behoud van 2e klasse
1e ronde 4 juni
a. laagste PK  3A -  laagste PK 3B
b. 1 na hoogste PK 3B - laagste PK 3C
c. 1 na hoogste PK 3C - laagste PK 3D
d. 1 na hoogste PK 3D - laagste PK 3E

2e ronde 11 juni
 e.  hoogste PK 3A -  nr 10 2G
f. hoogste PK 3B - 1 na hoogste PK 3A
g. hoogste PK 3C -1 na hoogste PK 3E
h. hoogste PK 3D -  nr 11 2F
i. hoogste PK 3E - winnaar c
j. nr 9 2F - winnaar a
k. nr 9 2G - winnaar d
l. nr 10 2F-  winnaar b

Finales 18 juni neutraal terrein
m. winnaar e -  winnaar g
n. winnaar f  - winnaar h
o. winnaar i - winnaar j
p. winnaar k - winnaar l

Conclusies:
Margriet is nog niet kansloos voor het kampioenschap en staat nu 3 punten achter op koploper Avanti'31 dat met nog 4 wedstrijden te spelen (op papier) de makkelijkste wedstrijden heeft.  Dat houdt niet in dat je er niet rekening mee moet houden dat, als Avanti'31 kampioen zou worden Margriet het via de nacompetitie moet gaan proberen om alsnog promotie te verwerven.

In dat geval is het voor Margriet Zo1 zaak om als hoogste eindigende periodekampioen te eindigen op de eindranglijst, want dat geeft de beste uitgangspositie voor de nacompetitie. Je speelt dan niet maximaal drie wedstrijden, maar twee wedstrijden. De eerste wedstrijd is dan  een thuiswedstrijd (i) op 11 juni tegen de winnaar van wedstrijd c uit de eerste ronde van 4 juni. De winnaar speelt dan de finale op neutraal terrein op 18 juni. Win je die wedstrijd is promotie een feit.
Op dit moment heeft Margriet een voorsprong van 6 punten op nr.3 EVVC en 8 punten op de nrs. 4 en 5 Nulandia en Den Dungen.
Het vasthouden van die voorsprong kan dus voordeel opleveren in de nacompetitie.

Resterend programma:
Margriet: 16/4 SBC (T) , 23/4 DSC (U) ,14/5 Vesta'19 (T) , 21/5 Nulandia (U)
EVVC: 16/4 Vorstenb.boys (T), 23/4 Avanti'31 (T) , 14/5 Alem (U) , 21/5 Den Dungen (T)
Nulandia: 16/4 Alem (U) , 23/4 Den Dungen (T) , 14/5 N.Gedacht (U) , 21/5 Margriet (T)
Den Dungen: 16/4 Vesta'19(T), 23/4 Nulandia (U) , 14/5 FC Schadewijk (T), 21/5 EVVC (U)


Margriet Zo1 wint gemakkelijk in Vorstenbosch
02-04-2023


 
De mannen van hoofdtrainer Maarten van Vugt deden wat ze moesten doen en dat was de drie punten mee naar Oss nemen om in de slipstream van koploper Avanti’31 te blijven. Behoud van de hoogste plek op de eindranglijst, mocht Avanti’31 niet meer te achterhalen zijn, is ook een belangrijke doelstelling omdat dat het meest gunstige uitgangspunt is als periodekampioen. Daarover t.z.t., mocht dat aan de orde zijn, meer.
 
Tegen de rode lantaarndrager Vorstenbossche Boys begon Margriet uitstekend en na drie minuten was het Joey Schuurmans die de bal al in het net deponeerde (0-1). Na deze snelle voorsprong ging de strijd eventjes gelijk op, zowel Margriet als de thuisploeg hadden beide 2 kansen, maar faalden in de afwerking. Na 25 minuten stelde Margriet orde op zaken en was het Agonis Hoti die de 0-2 scoorde, met 10 minuten later de 0-3 door Joey Schuurmans, Tevens de ruststand.

De tweede helft zou Margriet wat gas terugnemen, kwamen er wel een aantal kansen, maar uiteindelijk was het Agonis Hoti die in de 77e minuut de eindstand op 0-4 bepaalde. Met dit resultaat blijft Margriet op 3 punten achter Avanti’31 op de tweede plaats staan. Met nog 4 wedstrijden te spelen staat de concurrentie op 6 punten (EVVC) en op 8 punten (Nulandia en Den Dungen).
 
Alle overige ploegen kunnen niet meer een bedreiging vormen op de eindrangschikking en in de strijd om de 3e periode doen zowel Margriet als Avant’31 niet meer mee, zij hebben beide al een periodetitel.

 
16 april komt SBC op bezoek.
 
SBC, dat op de 6e plaats staat met 25 punten  kan Margriet niet meer achterhalen want het verschil is 13 punten. Wel kunnen we de mannen uit Son en Breugel nog als outsider betitelen voor de strijd om de derde periode, maar hun achterstand op EVVC en Nooit Gedacht is in die strijd al 5 punten. Aanvallend heeft SBC even vaak gescoord als Margriet, beide 35 maal. Echter in verdedigend opzicht heeft de SBC-doelman al 10 keer vaker een doelpunt om de oren gekregen. Koploper Avanti’31 lijkt het makkelijker te hebben, zij krijgen FC Schadewijk op bezoek en gezien het 2-8 verlies van de Schadewijkers in eigen huis tegen EVVC zal dit geen al te grote hobbel zijn voor de koploper en moet Margriet winnen om te hopen dat Avanti’31 in de resterende wedstrijden nog 2 maal in de fout gaat.

 
Resterend programma:
 
16/4  Margriet – SBC   en  Avanti’31 – FC Schadewijk
 
23/4  DSC – Margriet   en  EVVC – Avanti’31
 
14/5  Margriet – Vesta’19  en  Vorstenbossche Boys – Avanti’31
 
21/5  Nulandia – Margriet   en  Avanti’31 - Alem

Margriet door verlies van Nooit Gedacht weer op afstand van Avanti'31
26-03-2023


Het was voor beide teams noodzakelijk om te winnen. Margriet om bij Avanti langs zij te blijven en Nooit Gedacht om uit de buurt van de degradatiezone te blijven. Margriet viel door de mand en zag tegen het einde van de wedstrijd Nooit Gedacht uit twee perfect uitgevoerde counters de winst binnen halen.

De eerst helft was Margriet de bovenliggende partij, maar de kansen waren sporadisch. Dani Eveleens had in de 25e minuut de openingstreffer kunnen scoren maar de Geffense goalie bleef goed naar de bal kijken en voorkwam een doelpunt. Via Morris Landman kwam Margriet in de 35e minuut alsnog op voorsprong met een schitterend afstandsschot werd het 0-1. Lang kon Margriet er niet van genieten. 5 minuten later bepaalde Bob van Iersel de ruststand op 1-1 door via een afgeslagen corner de bal ineens op de slof te nemen.

Na rust werd de wedstrijd slordiger en hoewel Margriet z’n best deed om aan te vallen was het, zodra in de buurt van de Geffense goal gekomen werd, onzorgvuldig. Nooit Gedacht beperkte in de eindfase zich tot counters. Margriet speelde alles of niets en Bob van Iersel had z’n dag om vlak voor tijd te scoren, waarna hij ver in de extra tijd de 3-1 op het scorebord bracht.

Hooftrainer Maarten van Vugt : ,,Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel misschien terecht geweest, dus het was zonde.” Het gat naar koploper Avanti bedraagt nu drie punten.

Komende weekend naar Vorstenbossche Boys
Het zal in Vorstenbosch een moeilijke partij worden. De rode lantaarndrager vecht voor de laatste kansen en staat met slechts 12 punten op de enige rechtstreekse degradatieplek, maar slechts 1 punt verwijderd van Alem en Vesta’19 die op nacompetitie staan. Afgelopen weekend verloor de ploeg van FC Schadewijk met 4-3 na zelfs in de openingsfase met 0-2 te hebben voor gestaan.  Avanti gaat op bezoek bij nr. 3 van de ranglijst Nulandia en dat zijn altijd moeilijke wedstrijden.


Margriet na winst op Den Dungen weer medekoploper
19-03-2023
Doordat Avanti’31 bij DSC in Kerkdriel niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel, kon Margriet door de zuinige winst op Den Dungen  zich na deze zondag weer medekoploper noemen. Dat gebeurde eerder in de competitie ook al een keer, maar de week daarna verspeelde de Ossenaren weer 2 punten. Deze keer werd door een goede inzet en teamprestatie Den Dungen bedwongen.

Margriet begon uitstekend aan de wedstrijd, was scherp en gaf de tegenstander nauwelijks ruimte. In de 16e minuut was het Jeffrey van Vlijmen die van dichtbij inschoot, maar zag zijn schot net weggetikt worden door doelman Thies Kooijmans, waarbij Agonis Hoti er als de kippen bij was om in de rebound de bal hard en onhoudbaar in te schieten.  Na deze vroege voorsprong nam Margriet iets gas terug en ontspon zich een wedstrijd waarbij over en weer de verdedigers steeds op tijd ingrepen. Hoewel Margriet nog twee halve kansen had, was Den Dungen volkomen ongevaarlijk en had alleen van afstand enkele keren hard en hoog over geschoten.

De tweede helft probeerde Margriet door te drukken, maar het spel werd iets te gehaast en de passing was niet altijd zuiver, waardoor er vaak werd onderschept. Doelpogingen van Jeffrey van Vlijmen, Nick van Oorschot en Agonis Hoti liepen op niets uit. Het laatste kwartier werd over en weer de lange bal gespeeld, maar Den Dungen werd pas in de slotfase één keer gevaarlijk De ingreep van doelman Jurre van Soest was echter perfect. Mounir Al Mansouri kwam in die fase nog goed door. Hij koos voor een voorzet in plaats van zelf door te gaan. Nick van Oorschot miste de bal maar net. De laatste minuten van de extra tijd was nog even spannend met enkele corners van Den Dungen, dat echter niet verder kwam dan een schot dat ruim naast ging.

Opstelling Margriet: Jurre van Soest, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Joey van Heeswijk, Dani Eveleens, Quincy Broers, Nick van Oorschot(Mounir Al Mansouri), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Roy Govers), Jeffrey van Vlijmen(Morris Landman), Agonis Hoti.

Komend weekend naar Nooit Gedacht in Geffen.
Nooit Gedacht tankte vertrouwen door met 6-0 te winnen bij Vorstenbossche Boys en staat nu op een achtste plek met 18 punten. De wedstrijden tussen Margriet en Nooit Gedacht hebben altijd een derbykarakter en zijn veelal spannend. Margriet zal Avanti’31 moeten bijhouden. Avanti’31 krijgt Vesta’19 op bezoek dat vecht om in de derde klasse te overleven, echter een ploeg die voor de Schijndelse formatie geen probleem zal zijn.

Hoe zit het met gelijk eindigen in punten?
Hierover zijn enkele misverstanden. Uiteindelijk wordt bij gelijk eindigen niet meer direct een beslissingswedstrijd gespeeld,
Bepalend is dan het aantal verliespunten, is dat ook gelijk dan het doelsaldo, is dat gelijk dan het aantal doelpunten voor.
Indien dit ook gelijk is wordt gekeken naar het onderling resultaat, dan is het totale resultaat (wedstrijdpunten, gevolgd door doelsaldo en eventueel doelpunten vóór) van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend (niet in geval van het winnen van een periodekampioenschap).
Is ook het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden gelijk dan wordt een beslissingswedstrijd of een beslissingswedstrijdenreeks gespeeld.


4e Klasse F zaterdag gaat verder zonder OVC'26
18-03-2023

OVC’26 heeft op zijn zachtst gezegd weleens betere tijden gekend: het bestuur van de club heeft het eerste elftal per direct uit de competitie gehaald. Blessures nekken de club, die toch al een onrustig seizoen kent. Zo werd de derby met Merlijn gestaakt na een achtervolging van de scheidsrechter en werden enkele spelers weggestuurd.

,,We hebben veel te veel blessures”, zegt secretaris Ronald Heinen. ,,In theorie zou je dan kunnen putten uit het tweede en derde elftal. Maar dat was lastig, de kwaliteit is zo veel minder. Dan kun je geen representatief elftal meer opstellen.”

Afgelopen twee weken is er een paar keer crisisberaad geweest binnen het bestuur, zegt Heinen. ,,Dat is begonnen nadat we niet op kwamen dagen bij BZC’14 om de tweede helft te voetballen: we hadden te weinig spelers.” Die wedstrijd was destijds gestaakt. OVC’26 werd bestraft met drie punten in mindering.
(tot zover tekst BD)

Alle resultaten tot nu toe van OVC'26 zijn vervallen en dit leidt tot aanpassing van de stand en het resterende wedstrijdprogramma.

Margriet pakt na late winst de 2e periodetitel
12-03-2023Gefeliciteerd

Voorafgaande aan de wedstrijd leek het moeilijk voor Margriet om de 2e periodetitel te pakken. Er waren kapers op de kust, o.a. SBC dat echter moest aantreden bij koploper Avanti’31 en via een penalty verloor, waar ze moesten winnen om zeker te zijn. Deze wedstrijd begon al een half uur eerder waardoor het verlies al tijdig bekend was. De volgende kandidaat was Den Dungen dat bij winst ook aanspraak maakte op de titel, maar zag het bezoekende Nooit Gedacht in de tweede helft langszij komen.

Margriet won nipt met 1-2 van Alem en moest eerst nog een kwartier afwachten of Den Dungen , waar de wedstrijd een kwartier later begonnen was, de winst nog kon binnenhalen. Dat lukte ze niet, waardoor Margriet alleen op de koppositie eindigde in de tweede periode met 15 punten.

Margriet begon in Alem redelijk, een paar schoten van afstand van Jeffrey van Vlijmen, maar niet echt gevaarlijk. Na 20 min een vrije trap van achteruit valt over de laatste linie en Dion van den Elzen neemt hem goed aan en schiet strak in de lange hoek.(0-1) Daarna weinig kansen tot de rust.

In de tweede helft na een kwartier maakt Lars Steenbekkers namens Alem de gelijkmaker (1-1). Daarna gaat Margriet vol op de aanval en wordt een doelpunt van Agonis Hoti  onterecht afgekeurd wegens buitenspel. In de 93e minuut maakt Joey Schuurmans de zo belangrijke winnende treffer door een lange bal, die hij ietwat gelukkig voor zijn voeten krijgt, maar wel goed binnen schiet.

Geen grootse overwinning, maar wel terecht omdat Margriet de meest aanvallende ploeg was en vooral na de gelijkmaker van Alem het spel domineerde.

Na het pakken van de tweede periode kan Margriet niet op de lauweren gaan rusten. De achtervolging op koploper Avanti’31 blijft staan. Uiteindelijk staat de Schijndelse ploeg maar 2 punten voor.

Zondag a.s. tegen Den Dungen
Komende zondag komt concurrent Den Dungen naar Oss. Deze ploeg staat 6 punten achter op Margriet, maar zal revanche op zichzelf willen nemen. Het doelsaldo is iets slechter, maar Den Dungen blijft een moeilijk te bespelen ploeg, wat in de uitwedstrijd al bleek toen beide ploegen tot een 2-2 gelijkspel kwamen. Voor Margriet scoorden Agonis Hoti en Nick van Oorschot na een 2-0 achterstand beide ploegen weer op gelijke hoogte. Margriet had zich laten overrompelen en keek in de 2e minuut al tegen een achterstand aan. In de laatste minuut scoorde Joey Schuurmans nog, maar dat doelpunt werd via de grensrechter ten onrechte afgekeurd.
Tijd voor Margriet om dus alert te starten en de punten in Oss te houden..


Metin Alkir komt naar Margriet volgend seizoen
06-03-2023


In het seizoen 2023-2024 zal Metin Alkir voor RKSV Margriet uitkomen, hij komt over van Blauw Geel.
Metin wil graag nog wat betekenen voor de club waar het voor hem allemaal is begonnen.

Metin is op meerdere posities inzetbaar en zal met zijn ervaring een meerwaarde zijn voor de selectie.
Metin is zijn loopbaan als voetballer begonnen bij Margriet.
Vervolgens heeft hij via de jeugd van FC Den Bosch op hoog amateurniveau gespeeld, aldus de technische commissie


Margriet en Avanti’31 delen de punten
(1-1)
05-03-2023


(klik voor vergroting op foto)

Hoewel beide trainers wel konden leven met het gelijke spel, was het toch een teleurstelling voor Margriet, want er had meer ingezeten. Ook Avanti had in de tweede helft kansen, maar de wijze waarop de Schijndelse gelijkmaker tot stand kwam doet op z’n minst vele wenkbrauwen fronsen.
 
De eerst helft begon Margriet fel en goed combinerend aan de wedstrijd om al in de tweede minuut op voorsprong te komen. Het was Joey Schuurmans die op rechts de bal naar Agonis Hoti speelde, die niet alleen fraai de bal aannam en zijn tegenstander omspeelde om vervolgens de uitkomende doelman Casper Brus te verslaan met een bekeken lob, waarbij verdediger Jelle Brus ook nog een poging nam de bal te onderscheppen met het hoofd. De bal ging echter buiten zijn bereik in de touwen. Margriet kan zichzelf het alleen maar kwalijk nemen dat het niet doordrukte. Nick van Oorschot schoot nog rakelings naast. Scheidsrechter Cornelissen liet opmerkelijk veel toe in deze fase.

 
 
Na rust was Avanti sterker uit de startblokken gekomen en begon Margriet iets te aarzelend nadat sterkhouder Mounir Al Mansouri was gewisseld voor Jorn van Bakel, die hem overigens uitstekend verving. In de 50e minuut kwam Avanti langs zij. De wijze waarop het doelpunt van Teun Kuijpers tot stand kwam was echter zeer discutabel. Doelman Jurre van Soest stompte een schot op doel weg, waarbij hij valt omdat hij een duw kreeg van Geert van Heeswijk. Ondanks felle protesten van Margrietzijde keurt Cornelissen het doelpunt goed.
 
Enige tijd later, als Dion van den Elzen is doorgebroken en op de rand van de zestien onderuit wordt gehaald had het gevolg een rode kaart moeten zijn en een vrije trap op nog geen zeventien meter recht voor het doel. Ook hier wil Cornelissen niets van weten en wuift andermaal protesten weg.
 
Vervolgens daalt het niveau, stijgt de spanning en trekt Cornelissen plots voor elke lichte overtreding weer de gele prent. Over en weer kansjes zonder succes en blijft de stand 1-1.

 
Periodetitel
 
Margriet blijft niet alleen op 2 punten achterstand van Avanti, maar ziet ook nog eens de kansen op de periodetitel slinken.  SBC en Den Dungen hebben nu evenveel punten als Margriet (12), maar op doelsaldo staat nu SBC bovenaan (+6), dan Den Dungen (+5) en vervolgens Margriet (+4).
 
De volgende wedstrijdronde valt de beslissing en Margriet moet bij Alem winnen met grotere cijfers dan Den Dungen dat Nooit Gedacht op bezoek krijgt. SBC gaat op bezoek bij Avanti’31 dat in de uitwedstrijd in Son met 1-7 won. Conclusie is dat alleen winnen bij en van Alem met grote cijfers de Ossenaren aan de 2e periode kunnen helpen.

 
 
Opstelling Margriet:
 
Jurre van Soest, Bas Bressers(Kevin van Tongeren), Mounir Al Mansouri(Jorn van Bakel), Joey van Heeswijk, Roy Govers, Quincy Broers, Nick van Oorschot, Dion van den Elzen, Joey Schuurmans(Rayen Maas), Dani Eveleens(Jeffrey van Vlijmen), Agonis Hoti.

A.s. zondag gaat voor Margriet een cruciale fase in van de competitie.
27-02-23


Koploper Avanti'31 uit Schijndel komt 5 maart op bezoek in Oss en de inzet is de koppositie.
De Schijndelse ploeg staat maar 2 punten voor op de formatie van trainer Maarten van Vugt. Margriet is dus gebaat bij een overwinning om die koppositie over te nemen. De ploeg uit Schijndel is echter vrijwel de gehele competitie al onverslaanbaar en vergiste zich alleen in januari in Den Dungen. Al de andere wedstrijden werden vaak ruim gewonnen. De aanvalsformatie van trainer Stephan Hesemans (ook volgend seizoen weer bij Avanti) scoort er lustig op los en heeft al 47 keer het net gevonden, Margriet daar tegen pas 26 maal. Verdedigend zijn beide ploegen van hetzelfde niveau, Zo kreeg Avanti 14 maal een doelpunt tegen en Margriet 16.

Ook de tweede periode speelt een rol, Margriet is daarin de koploper en staat 2 punten voor op Den Dungen en SBC en Nulandia volgt daarachter op 3 punten. In die periode zijn er nog maar twee speelrondes, zodat op 12 maart uit bij Alem het duidelijk kan worden of Margriet een periodetitel mag bijschrijven.

De generale repetitie afgelopen zondag was een oefenwedstrijd tegen tweede klasser Rhode dat op de 11e plaats staat. Het werd 1-3 voor de mannen uit St. Oedenrode, waarbij Mounir Al Mansouri voor het enige Osse doelpunt zorgde.

A.s. zondag zal dat dus beter moeten, want Avanti is zich bewust van het belang. Ze profiteerden van een Osse "Off-day" in oktober vorig jaar bij hun thuiswedstrijd tegen Margriet, dat ze van het veld speelden met 4-1. Voor Margriet wist toen alleen Morris Landman te scoren. Voor Margriet de enige verlieswedstrijd tot nu toe. Reden genoeg om komende zondag de strijd aan te gaan om tot revanche te komen.
 
Avanti speelt thuis op donderdagavond 2 maart nog een bekerwedstrijd tegen ZSV uit Deurne dat in de 1e klasse uitkomt.
 

Margriet Zo1 speelt in Vinkel gelijk.
12-2-2023


 
Hoewel achteraf trainer Maarten van Vugt het gelijke spel een terechte uitslag vond, was het toch zuur voor de Osse ploeg dat een 0-2 voorsprong in het laatste kwartier uit handen gaf. Door het verlies van twee punten is dat gelijk de achterstand op koploper Avanti’31 dat wel wist te winnen. Ook in de strijd om de tweede periodetitel, waarin Margriet op koppositie staat, is de voorsprong op de concurrenten Den Dungen en SBC nog maar 2 punten en op Nulandia nog drie.  Theoretisch hebben EVVC en Vorstenbossche Boys ook nog kans, maar staan op 5 punten. Avanti’31, dat 1 punt achter Margriet staat, doet niet meer mee om periodetitels, want zij hebben in ieder geval al de eerste periode behaald.

Margriet begon goed aan de wedstrijd en het was na 5 minuten al 0-1 door een prachtige vrije trap van specialist Jeffrey van Vlijmen die de bal ineens de kruising injoeg. EVVC was ineens wakker en zette aan, waardoor Margriet het was lastig kreeg. De enkele sporadische kansen wisten de Vinkelse ploeg echter niet te benutten.

Na rust direct een grote kans voor EVVC, maar doelman Merijn van Soest wist bekwaam in te grijpen. Hij verving al de eerste doelman, zijn broer Jurre, die zich afgelopen week op de training blesseerde. In de 60e minuut wederoom een afstandsschot van Jeffrey van Vlijmen dat de 0-2 betekende.  Toen even later Margrietdoelman Merijn van Soest door een hamstringblessure vervangen moest worden door keeperstrainer Danny de Natris rook EVVC zijn kans en zette de Osse verdediging onder druk. Door een  communicatiefout valt de 1-2 door Mark van Zoggel die er van profiteerde, waarna het spel nog op en neer golfde.  Vijf minuten voor tijd blijft de bal in de 16 hangen en wordt het buitenkansje benut door Sven van de Braak. In de resterende en extra tijd nog kansen over en weer. Voor Margriet hadden  Nick van Oorschot en Quincy Broers kansen op de 2-3 en  ook EVVC had nog de kans op winst. Uiteindelijk een 2-2 puntendeling.

Volgend weekend geen competitie maar Carnaval en de week daarop oefent Margriet Zondag 26 februari om 12.00 uur tegen tweede klasser Rhode op Sportpark Amstelhoef. De week daarop, op 5 maart, de wedstrijd waarin het gaat om de strijd om de koppositie tussen de huidige koploper Avanti’31 en Margriet dat op de tweede plaats staat. Niet alleen de koppositie staat op het spel, voor Margriet kan bij verlies ook de koppositie in de tweede periode verloren gaan.  De week daarop staat de 2e periode op het spel in de laatste wedstrijd van de periode uit bij Alem.
 

Margriet wint stadsderby tegen
FC Schadewijk
05-02-2023Margriet begon uitstekend aan de tweede helft van het seizoen met een 2-1 overwinning op stadgenoot FC Schadewijk. Een resultaat dat niet zo maar tot stand kwam. Na de voorsprong werd het fysiek sterke Schadewijk, dat alles op alles gooide om ten minste gelijk te komen, met verve tegengehouden door de Osse verdediging. Met dit resultaat en door het verlies van koploper Avanti’31, staat Margriet in punten nu op gelijke hoogte en is dus medekoploper geworden.

 
De eerste helft begon Margriet goed en nadat de bal bleef hangen in het Osse strafschopgebied was het Dani van de Weg die de bal voor de voeten kreeg en hard en onhoudbaar langs doelman Jurre van Soest joeg. Van Soest stond weer onder de lat na een half seizoen blessureleed, waarin hij uitstekend was vervangen door zijn jongere broer Marijn, die nu weer op de bank had plaatsgenomen.
 
Hierna was het steeds Margriet dat het initiatief nam, aan viel, maar een stug en hard verdedigend Schadewijk tegenover zich vond. In de 38e minuut werd Dion v.d. Elzen onderuit gehaald bij een scrimmage voor het doel, hij wist te scoren, maar arbiter Talas had al een fractie ervoor gefloten voor een penalty. Jeffrey van Vlijmen ontfermde zich daarover en trok in de 38 minuut de stand gelijk. Tot de rust bleef het eenrichtingverkeer, maar de Margriet-voorwaartsen konden het aanvallende spel niet bezegelen met een doelpunt. Het spel was stilgelegd geweest door behandeling van enkele kwetsuren, het langst doordat doelman Nicky Boeijen van Schadewijk  zich vol in de baan van een voorzet gooide en daarbij in botsing kwam met Dion van den Elzen die hij daarmee belette met het hoofd te scoren. Dit leidde tot een bijna 10 minuten extra tijd.

 
Na rust kwam Margriet heel sterk uit de startblokken. Vooral Nick van Oorschot maakte het met zijn snelheid en handige balbehandeling de  tegenstanders telkens lastig. In de 48e minuut werd hij op rechts weggestuurd door een goede crosspass  van Giovanni Reuvers en liet zijn opponent zijn hielen zien. Hij trok de zestien in en schoot via de grabbelende handen van doelman Boeijen d bal in het net (2-1).
 
De wedstrijd werd af en toe nu wat onvriendelijker en Dani v.d. Weg en Jordi v.d. Linden kregen clementie van scheidsrechter Yunus Talas, waar ze duidelijk solliciteerden naar de rode kaart.  Schadewijk toog ten aanval, maar moest toestaan dat Margriet steeds weer een weg vond om toch met een uitval voor het Schadewijkdoel te verschijnen. Jorn van Bakel scoorde uit zo’n situatie nadat hij de bal via de teen van een tegenstander ontving. De grensrechter appelleerde voor buitenspel en Talas, die er te ver vanaf stond om het zelf te zien, keurde het doelpunt alsnog af.
 
De wedstrijd werd hierna steeds rommeliger, feller, waardoor het voetballend minder voorstelde, maar tot de laatste minuut spannend bleef. Uiteindelijk was de Osse verdediging steeds de baas en allerlei buitelingen in het strafschopgebied hielpen de Schadewijkers niet, waarbij zelfs de dug-out van hen zich niet onbetuigd liet en iemand werd weggestuurd door scheidsrechter Talas.

 
Met deze overwinning staan zowel Margriet, als Avanti’31 met 27 punten op de koppositie, waarbij Avanti ‘31  een beter doelsaldo heeft. Beide koplopers treffen elkaar op zondag 5 maart a.s. in Oss. Volgende week gaat Margriet nog op bezoek bij EVVC in Vinkel, dat bij Nooit Gedacht 0-0 gelijk speelde en nu op de 5e plaats staat met 19 punten. Avanti ’31 krijgt Nooit Gedacht op bezoek. De twee weekenden daarop is er eerst de Carnaval en daarna nog inhaal/beker, waarna 5 maart pas weer gevoetbald gaat worden.

 
Opstelling Margriet: Jurre van Soest, Bas Bressers, Mounir Al Mansouri, Joey van Heeswijk, Roy Govers, Quincy Broers, Nick van Oorschot, Dion van den Elzen, Morris Landman, Jeffrey van Vlijmen, Agonis Hoti.
 
Invallers: Giovanni Reuvers, Kevin van Tongeren, Jorn van Bakel.

Willie v.d. Heiden clubheld tijdens Sportgala Oss
24 januari 2023Geen enkel vermoeden had Willie van der Heiden, de immer toegewijde manus-van-alles bij RKSV Margriet. Dat Pascal van Druten, bestuurslid van de voetbalclub die hij zo’n warm hart toedraagt, hem meevroeg naar de uitreiking van de Osse Sportawards in Theater de Lievekamp, deed geen alarmbellen rinkelen. ‘Ik ben al zo vaak met mijn vader geweest, wil jij niet eens mee?’, had die hem gevraagd.En dus knoopte Van der Heiden zijn favoriete stropdas om; die in clubkleuren geel en zwart. Maar toen hij halverwege de avond bestuurslid Jan van Leest op een groot beeldscherm zag verschijnen, begon er iets te dagen. Hij had het over hun ‘clubheld die vaak zo hard werkt dat er een druppel aan zijn neus hangt’. Dat kon er maar één zijn.
Onmisbaar
De ‘Clubheld van het Jaar’ is een nieuwe categorie van de Osse Sportawards, het jaarlijkse evenement waar opmerkelijke sporters uit de gemeente Oss worden gevierd. ,,Het gaat over de mensen die onmisbaar zijn om een vereniging draaiend te houden”, legt presentator Justin Hendriks vanaf het podium uit. Mensen zoals Van der Heijden dus, maar ook Jikke Knipping bij gymnastiekvereniging Turnoss, of Astrid Kocken van Reddingsbrigade Oss. Stuk voor stuk clubhelden die door hun tomeloze inzet niet meer bij hun verenigingen weg zijn te denken. Het is die belangeloze en schier eindeloze inzet waarmee ze deze avond alle egards verdienen.
 (tekst: Brabants Dagblad)

© www.voetbalamstelhoef.nl. – alle rechten voorbehouden.
Terug naar de inhoud