Site stats

Archief 2022 - voetbal amstelhoef

Ga naar de inhoud
ARCHIEF
2022

Maarten van Vugt ook het volgende seizoen (2023/2024) hoofdtrainer Margriet.
23-12-2022


rksv Margriet en Maarten van Vugt zijn uitermate tevreden over de samenwerking.  Na goed overleg hebben beide besloten om de samenwerking ook volgend seizoen voort te zetten. Van Vugt heeft een contract voor onbepaalde tijd.

Van Vugt begon in het seizoen 2019/2020 en zag dat seizoen gestaakt worden na 17 wedstrijden wegens de Covid-pandemie op een moment dat Margriet op een 6e plaats stond.

Zijn tweede seizoen (2020/2021) bestond slechts uit de voorbereiding en de beker, waarna de competitie al na 4 wedstrijden gestaakt werd. Op dat moment leide Margriet de ranglijst in ongeslagen positie.

Het derde jaar (2021/2022) staat Margriet na een volledige competitie op een 5e plaats en met een periode op zak sneuvelde Margriet in de nacompetitie.

Het vierde en huige seizoen heeft Margriet na 11 wedstrijden (op de helft dus) een mooie tweede plek met 3 punten achterstand op koploper Avanti'31, maar 6 punten meer dan de drie volgers EVVC, Den Dungen en DSC.

Margriet Zo1 loopt iets in op Avanti’31 door van Nulandia te winnen
11-12-2022


Bij het ingaan van de winterstop wist Margriet niet alleen de ongeslagen thuisstatus te handhaven, maar ook nog eens 2 punten in te lopen op Avanti’31 dat zich met een gelijkspel verslikte in laagvlieger Alem. De eerste helft zou Margriet sterker zijn en kon Nulandia slechts een keer gericht op doel schieten, waar de lat Margriet te hulp kwam. Aan de andere kant was het in de 35e minuut een voorzet van Agonis Hoti die door verdediger Mark Ruijssenaars met het hoofd werd getoucheerd en de bal verdween in eigen doel.

De tweede helft eerst eenzelfde beeld tot in de 75e minuut. Aanvoerder Joey Schuurmans moest met 2 x geel het veld verlaten en Margriet stond met 10 man. Een situatie waarin Nulandia nog eens een tandje er op gooide om de gelijkmaker te scoren. Marijn van Soest was niet de enige die het doel schoon hield met enkele goede reddingen. Ook de Osse verdediging wist met man en macht de voorsprong te verdedigen, zelfs in de extra 7 minuten blessuretijd.

Met dit resultaat staat Margriet op de tweede plaats met nu nog 3 punten achterstand op Avanti’31, maar wel al met 6 punten voorsprong op de middenmoters EVVC, Den Dungen en DSC. Dan nog Nulandia op 7 punten en de rest staat op 10 of meer punten. De herstart na de winterstop is op 5 februari 2023 thuis tegen FC Schadewijk. Een week later de uitwedstrijd naar EVVC en na de Carnaval op 5 maart de clash tegen Avanti’31.

Margriet Zo1 laat met gelijkspel Avanti’31 uitlopen
04-12-2022


De Margrieters verslikten zich op een uiterst slecht veld in Vesta’19  en wist pas in de slotfase het gelijke spel over de streep te trekken. Je kan dat veerkrachtig noemen, maar het feit dat je tegen een ploeg uit de onderste helft van de ranglijst 2 punten af geeft is eigenlijk een veeg teken. Niet om iets af te doen aan de prestatie van Vesta’19 , want vechtlust kan je ze niet ontzeggen.

De eerste helft gebeurde er letterlijk niets van beide partijen, geen kansen en geen goed voetbal, waardoor de ruststand 0-0 was.  

Vesta’19 was veel scherper uit de kleedkamer gekomen en kwam al in de 48e minuut op voorsprong door een mooi doelpunt van Jacques de Vocht (1-0). Even later leek Margriet op 1-1 te komen, maar de grensrechter(!) vlagde een zuiver doelpunt af voor buitenspel, wat helaas door de scheidsrechter werd overgenomen. Hierna werd er tot zo’n 14 minuten voor tijd over en weer nauwelijks kansen geschapen, waarna Jeroen Zegers uit een corner de 2-0 scoorde. In de 81e minuut was het Joey van Heeswijk die de aansluitende treffer scoort en Margriet gaat hierna vol op de aanval. In de extra tijd slaat een verdediger de bal met de hand weg in het strafschopgebied en Jeffrey van Vlijmen schiet vanaf de stip Margriet op het nippertje naast Vesta’19.

Door dit resultaat loopt koploper Avanti’31 uit op Margriet met een voorsprong van 5 punten, want ook vandaag was de doelpuntenmachine uit Schijndel weer niet te houden en scoorde 4 keer tegen Vorstenbossche Boys.

Komende zondag ontvangt Margriet Nulandia.
 
Komende zondag komt de huidige nummer 4 van de ranglijst, Nulandia, naar Sportpark Amstelhoef. Een geslepen ploeg dat altijd karakter en vechtlust toont. Qua doelsaldo zitten ze net onder Margriet, net als in punten. Margriet heeft echter nog een ongeslagen status in eigen huis, terwijl Nulandia de punten meestal niet haalt in uitwedstrijden (2x verlies, 1 gewonnen en 2 gelijk). Het blijft echter oppassen met de Nulanders die vaak de lange bal spelen op de snelle spitsen. Nog een keer moet alles uit de kast worden getrokken om de punten in Oss te houden, anders wordt Avanti’31 winterkampioen met 8 punten voorsprong en dat zou een schier onmogelijke achterstand zijn.

Margrieters Za1 winnen verdiend van TSVV Merlijn
28-11-2022


 
Na de zeperd van vorige week waren de Margrieters vastberaden om zich te herpakken. Tegenstander Merlijn uit Tilburg dat de voorgaande 4 wedstrijden had weten te winnen, had de eerste helft niets te vertellen. In alles waren de Margrieters de meerdere, helaas was het verschil slechts 1 doelpunt. Na een goede balverovering van Veron, stuurde hij de lopende Rens weg, die op zijn beurt de bal terug trok naar Stan Wigger, deze was keurig mee gelopen en kon de eerste treffer in een aantal jaar noteren, lekker Stan! Daarvoor waren meerdere kansen helaas onbenut gelaten en was een doelpunt van Rens afgevlagd voor buitenspel. In de rust baalden we van het kleine verschil, maar waren er ook complimenten voor de gretigheid en de wil om te winnen.

De 2e helft begon ook sterk en al vrij snel was daar de beloning dmv een penalty na een charge op Rens. Veron ging achter de bal staan en schoot de 2-0 binnen. Binnen 2 minuten viel veel te snel en plots de aansluitingstreffer, een bal van links werd voorgetrokken en Kevin en Terry communiceerden niet, eerstgenoemde veranderde de bal dusdanig van richting dat hij precies voor de voeten van een Merlijn-speler kwam, waardoor het 2-1 werd. Het eerste schot op doel was direct raak, maar erger de Tilburgers gingen nu ineens in een resultaat geloven. Het laatste half uur drukten de bezoekers wat meer, dit leidde overigens tot voldoende countermogelijkheden. Een overval van 3 tegen 1 werd heel beroerd uit gespeeld en kansen van Loe en Veron om de wedstrijd te beslissen gingen mis. Uiteindelijk was het de lat in de laatste minuut die een onverdiende gelijkmaker verijdelde, iets wat ook zeker niet verdiend was geweest voor de hard werkende Margrieters.

 
 
32e min 1-0 Stan Wigger (Rens Wuestenenk A) 55e min 2-0 Veron Lionarons (Penalty) 58e min 2-1 TSVV Merlijn
 
 
Opstelling Margriet: Bart Aarts, Kevin van Tongeren, Kevin Korsten, Terence Luers, Jessie vd Kamp, Mats van Liebergen (25’ Loe van Dijk), Lars Janssen, Stan Wigger (75’ Yasin Erdem), Veron Lionarons, Rens Wuestenenk, Rafael Lionarons (58’ Samed Bayar)
 

Margriet Zo1 in eerste helft ongenaakbaar voor DSC
27-11-2022


Vandaag de clash tussen de nummers 2 en 3 van de derde klasse E, waar beide teams evenveel punten hadden verzameld. Een Margriet  dat DSC de eerste helft helemaal dol speelde en met de rust een 3-0 voorsprong pakte. De Ossenaren geloofden het allemaal wel in de tweede helft en het niveau van de wedstrijd zakte ver terug.

Al in de eerste minuut wist de DSC-doelwachter een afstandsschot maar nauwelijks onder controle te krijgen, waarna in de 4e minuut een fel spelend Margriet alsnog op voorsprong kwam door een prachtig afstandsschot van Quincy Broers vanaf zo’n 25 meter.  Margriet dartelde steeds door de verdediging van DSC en gaf ze nauwelijks ruimte om uit te verdedigen. De grote inzet zou in de 10e minuut al weer resultaat opleveren. Joey Schuurmans veroverde net buiten de 16 de bal en speelde Nick van Oorschot aan, die beheerst afrondde. Even voor rust was het Dion van den Elzen die op magistrale wijze de bal veroverde en de goed opgekomen Jeffrey van Vlijmen lanceerde die de bal prachtig binnen schoot (3-0)

Na de rust was Margriet heel wat minder en DSC probeerde vol op de aanval te spelen. Hadden de mannen uit Kerkdriel de eerste helft geen enkel schot tussen de palen geproduceerd, moet gezegd worden dat ze het wel probeerden, maar nimmer de Osse verdediging onder zware druk konden zetten. Uit een standaardsituatie zou een corner via Gertjan Hooimans met het hoofd achter doelman Marijn van Soest belanden. De laatste 10 minuten nog enkele kansen voor Margriet, een afgekeurd doelpunt door vlaggen voor buitenspel (ten onrechte) en een goede voorzet die door Agonis Hoti met de punt van de teen werd gemist.

Opstelling Margriet:
Marijn van Soest, Bas Bressers, Mounir Al Mansouri, Joey van Heeswijk, Roy Govers, Quincy Broers, Nick van Oorschot, Dion van den Elzen, Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen, Morris Landman.
Reserves: Dani Eveleens, Lars van de Kamp, Kevin van Tongeren, Agonis Hoti, Jorn van Bakel, Danny de Natris.

Komende zondag naar Vesta’19
Op Sportpark Den Ong in Ravenstein zal komende zondag de wedstrijd al om 14.00 uur beginnen, dat geldt overigens voor alle wedstrijden. De promovendus staat op een 9e plaats met 7 punten, doelsaldo -9. Ze wonnen uit van Alem en Vorstenbossche Boys, terwijl thuis alleen tegen DSC gelijk werd gespeeld en de rest ging verloren. Toch geen ploeg om te onderschatten met als uitspringer de huidige topscoorder van de derde klasse E Jordy de Loijer, die al 11 maal het net wist te vinden. Noodzaak dus om scherp te blijven.Margriet Zo1 pakt bij SBC 3 punten
20-11-2022


Een zuinige , maar terechte overwinning voor de ploeg van hoofdtrainer Maarten van Vught, dat niet alleen de volle buit meenam, maar in de eerste periode ook de tweede plek pakte achter Avant’31 dat de periodetitel behaalde. Tot nu toe zijn de mannen uit Schijndel een klasse apart, staan niet alleen 3 punten voor, maar hebben het ongelooflijke doelsaldo van 36 voor en slechts 11 tegen.
 
Margriet blijft dus goed in het spoor, maar mocht Avanti’31 uiteindelijk het kampioenschap binnen halen, is een twee plaats in eindrangschikking mogelijk goed voor nacompetitie, maar op drie punten en nog een thuisontmoeting met Avanti'31 in het vooruitzicht na de winterstop, blijft alles mogelijk.

De weers- en veldomstandigheden waren niet ideaal om goed voetbal te spelen. In de 25e minuut komt Margriet  op achterstand, balverlies op het middenveld, SBC schakelt snel om met een diepe bal op hun rechtsbuiten en die schiet hem beheerst in de lange hoek. (1-0)
 
In de 35e minuut komen de Ossenaren op gelijke hoogte. Een diepe bal op Nick van Oorschot die kruist voor zijn tegenstander en wordt van achter aangetikt. Penalty, Joey Schuurmans schiet hem beheerst binnen.

In de 73e minuut volgt de voorsprong. Wederom een goeie actie van Nick van Oorschot. Hij gaat binnendoor en krijgt de bal daarna met een beetje geluk weer voor zijn voeten en schiet hem onder de keeper door. Een verdiende overwinning, we hebben genoeg kansen gehad en eigenlijk niks weggegeven achterin. SBC speelt daarna “alles of niets” in een ultieme poging om weer op gelijke hoogte te komen. Te vergeefs, want de Margrietverdediging stond als een huis.

 
Komende zondag tegen DSC
 
Komende zondag komt DSC uit Kerkdriel naar Oss. Deze ploeg heeft evenveel punten als Margriet, maar met een minder doelsaldo en staat op de derde plaats. De strijd gaat dus om de tweede plek.
 
Vorig seizoen won Margriet haar thuiswedstrijd, maar speelde in Kerkdriel gelijk. Geen garantie voor succes, want dat zal toch weer met inzet en hard werken moeten worden verdiend. De mannen uit Kerkdriel doen het dit seizoen nog zo slecht niet. Beide ploegen verloren van Avanti’31, speelden twee maal gelijk en wonnen vijf keer. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een felle strijd op Sportpark Amstelhoef.
 

Margriet Za1 laat kans op monsterscore liggen
15-11-2022


De vooruitzichten waren goed, een heerlijk najaarszonnetje, iedereen strak op de foto en de wil om iets goed te maken. Margriet begon dan ook voortvarend aan de wedstrijd, al binnen 5 minuten werden er 3 grote kansen gecreëerd, even zoveel gingen mis. De ploeg had weinig te duchten van tegenstander Fc Drunen dat zich massaal terug trok op eigen helft. Ondanks dat het baltempo en de keuzes niet altijd even goed waren waren er voldoende kansen. Slechts 1 daarvan werd verzilverd door Veron Lionarons na voorbereidend werk van Jessie vd Kamp.

In de rust werd er aangegeven dat we gretiger moeten zijn en beter om moeten gaan met de vele kansen. Het spel werd echter slordiger in de 2e helft, maar de kansen die we kregen nog groter, zelfs in de rebound of 2 keer in de rebound wilden ballen er niet in. Vaak te blind of te gehaast afgewerkt! Uiteindelijk viel de 2-0 20 minuten voor tijd door Rafael Lionarons. Hierna werd een stormloop verwacht met meer doelpunten als gevolg, nadat de scheidsrechter echter uitviel en assistent Jeroen Scherpenzeel de fluit over nam scoorde FC Drunen in een van de zeldzame momenten dat ze op de helft van Margriet waren een schitterende goal, een bal die werd weg gewerkt werd volle bak op de slof genomen over Bart in het doel. Hierna volgde nog wat kansen, maar deze waren wederom niet aan ons besteed. We missen helaas op het moment een echte killer, laten we hopen dat we tegen BZC de mouwen opstropen om zo tot een goed resultaat te komen.

Opstelling Margriet: Bart Aarts, Stan Wigger (Hanifi Topcu ‘70), Kevin Korsten, Terence Luers, Serkan Yeniturk (Wouter Noor ‘46) Yasin Erdem, Mats van Liebergen, Veron Lionarons (Simon Gruntjes ‘70), Samed Bayar, Jessie vd Kamp (Loe van Dijk ‘46), Rens Wuestenenk (Rafael Lionarons ‘46)

1-0 28e min Veron Lionarons (Jessie vd Kamp A)
2-0 69e min Rafael Lionarons
2-1 89e min Fc Drunen


Margriet Zo1 pakt gewoon de drie punten.
13-11-2022


Het was niet makkelijk vanmiddag op Sportpark Amstelhoef. De eerste helft begon Margriet goed, maar het ontbrak aan afwerking. Vorstenbossche Boys zette er weinig tegenover. Het eerste schot tussen de palen produceerden ze pas in de 21e minuut en was zonder gevaar. Daarmee was de bijdrage van de staartploeg in de eerste helft wel aangegeven.  
In de 36e minuut nam Dion van den Elzen vanaf 25 meter met een loeihard schot het Vorstenbossche doel onder vuur. De bal slipte een paar meter voor het doel door, kreeg meer effect en vaart en vloog langs de grabbelende doelman Teun v.d. Sanden in het doel. (1-0)

Na rust zou Vorstenbosch wat vaker uit de schulp komen, vooral via lange ballen naar voren. Ook werd het spel langzaam aan steeds onvriendelijker. Enkele Osse spelers liepen tegen geel aan doordat ze reageerden op beslissingen op aangeven van een grensrechter van onterecht buitenspel. Scheidsrechter van Doren ging daar aanvankelijk in mee, maar zou aan het eind van de wedstrijd het door hebben en liet bij het zoveelste niet terechte vlagsignaal doorspelen. Tussendoor had hij niet in de gaten dat Wesley Dekkers  bij Bas Bressers doorhaalde toen deze al op de grond lag en hem vol in de rug raakte. Een rode kaart was daar terecht geweest.
Even later moest Margrietdoelman Marijn van Soest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Danny de Natris.

Agonis Hoti stal in de slotfase de show met twee doelpunten. Eerst draaide hij weg van zijn tegenstander in het strafschopgebied en schoof de bal in het doel (2-0). In blessuretijd  kwam hij duidelijk achter zijn man vandaan, de grensrechter vlagde zoals gezegd onterecht en de scheidsrechter liet terecht doorspelen.  Hij speelde de uitkomende doelman uit en scoorde de 3-0.

Opstelling Margriet:
Marijn van Soest, Bas Bressers, Mounir Al Mansouri, Joey van Heeswijk, Roy Govers, Quincey Broers, Nick van Oorschot, Dion van den Elzen, Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen, Agonis Hoti.
Invallers: Danny de Natris, Morris Landman, Lars van de Kamp, Dani Eveleens

Naar SBC
Komende weekend de uitwedstrijd naar SBC in Son en Breugel dat met 9 punten op de 7e plaats staat en afgelopen weekend Nooit Gedacht in eigen huis verschalkte met 1-2.  Ze wisten verder alleen van Alem en Schadewijk te winnen, maar van beide wel met ruime cijfers.  Verloren nipt van Den Dungen, maar zagen Avanti’31, Nuland en EVVC ruim winnen. Het doelsaldo laat zien dat ze wel kunnen scoren met 18 doelpunten voor, maar defensief ook erg kwetsbaar zijn met 19 doelpunten tegen. Een tegenstander die kan verrassen en Margriet zal scherper moeten zijn om de punten mee terug naar Oss te kunnen nemen. Toch opletten want ze hebben wel 2 spelers bij de eerste zes van de topscoorderslijst van de 3e
klasse E. Tijs Veraart scoorde al zeven keer en Joost van Heck zes maal.

Margriet Za1 verliest wederom in laatste minuut!
08-11-2022


Waar vorige week de punten werden gestolen, was Oss’20 afgelopen zaterdag met name in de 2e helft de betere. De eerste helft was voor de neutrale toeschouwer een leuke om te zien, 2 teams die wilden voetballen op zoek naar doelpunten. De eerste helft begon Margriet het sterkst, Oss’20 scoorde toen vrijwel uit het niets de 1-0 na dom balverlies op het middenveld en een snelle omschakeling. Margriet reageerde direct en stak Jessie vd Kamp in de diepte weg, een verdediger van Oss’20 maakte hands en via Veron kwamen we direct op 1-1. Daarna ontspon een leuk duel, met kansen over en weer, de grootste voor Margriet. Na een goede voorzet van Terry van links kon Rens vrij binnen schieten, hij had echter de pech dat de bal via de binnenkant vh doel terug het veld in ketste.

De 2e helft kunnen we kort over zijn. Oss’20 leek meer te willen dan Margriet, scherper in duels, terugvechten in duels en meer rust aan bal. Op een grote kans na, net na rust, ook tegen de paal, gaven we verder geen grote kansen weg. Extra zuur was het dan ook dat je in de laatste minuut de bal door het midden uit verdedigt en via 2 schijven Oss’20 alsnog scoort. Een goede les mag ik hopen, in zo’n wedstrijd moet je dan dat punt over de streep trekken. Volgende week tegen FC Drunen en dat zal niks anders dan 3 punten moeten zijn.

Opstelling Margriet: Barts Aarts, Daan van Haaren (Wouter Noor ‘63), Kevin Korsten, Kevin van Tongeren, Terence Luers, Lars Janssen, Mats van Liebergen (Stan Wigger ‘79), Loe van Dijk (Rafael Lionarons ‘63), Veron Lionarons, Jessie vd Kamp, Rens Wuestenenk (Simon Gruntjes ‘79)

15e 1-0 Oss’20
19e 1-1 Veron Lionarons
90e 2-1 Oss’20


Margriet Zo1 pakt de punten in de eerste helft van Nooit Gedacht
07-11-2022


Margriet begon fel en in hoog tempo de eerste helft. Het combineerde goed en wist fouten in de Geffense verdediging bekwaam af te straffen. In de 22e minuut was het Joey Schuurmans die op goed aangeven van Agonis Hoti de bal over de lijn drukte.  Hoti speelde zijn man uit op de achterlijn en trok de bal voor naar de 2e paal waar Schuurmans het karwei afmaakte. In de 26e minuut was het wederom Joey Schuurmans die de score verdubbelde.  Doelman Marijn van Soest speelde hierbij een goede rol. Zijn uittrap belande op de rand van het strafschopgebied en werd door de verdediging volledig gemist. Aanvoerder Schuurmans was er wel goed bij, controleerde de bal en zag dat de Geffense doelman  net uitkwam om hem met een fraaie lob te verschalken (2-0).  Vlak voor rust was het de subliem spelende Nick van Oorschot die Agonis Hoti bediende en deze scoorde de 3-0.  In de extra tijd van de eerste helft profiteerde Quincy Broers  van een stuntelende verdediging en lanceerde Agonis Hoti. Die maakte het karwei af (4-0).

Na rust ging het iets kalmer bij Margriet, de voorsprong was ruim , waardoor Nooit Gedacht wat meer ten aanval kon trekken. Echter steeds met weinig resultaat want de Osse verdediging stond goed, behalve in de 56e minuut toen bij een Margrietaanval de bal werd verspeeld en deze direct naar voren werd geschoten. Ken Bissels profiteerde van de lichte aarzeling, trok goed door en verschalkte doelman van Soest met een loeiharde schuiver vanaf zo’n 15 meter in de verre hoek.

Wie dacht dat Nooit Gedacht nu alles op alles kon gaan zetten kwam bedrogen uit. Margriet kwam niet meer in de problemen, zeker niet nadat Frank van Herpen tegen zijn 2e gele kaart op liep en voortijdig de douche kon opzoeken. Margriet had nog kansen de score verder op te voeren, zo schoot Nick van Oorschot rakelings langs de verkeerde kant van de paal en even later hielp de lat de Geffense doelman door de bal via de onderkant terug het veld in te laten stuiten.

Een terechte overwinning voor de formatie van trainer Maarten van Vugt dat hiermee niet alleen de matige prestatie van vorige week uitwiste, maar ook de gedeelde tweede plaats bezet samen met EVVC en DSC.

Opstelling Margriet: Marijn van Soest, Bas Bressers, Mounir Al Mansouri, Joey van Heeswijk(Jorn van Bakel), Roy Govers, Quincy Broers, Nick van Oorschot, Dion van den Elzen(Morris Landman), Joey Schuurmans(Lars van de Kamp), Jeffrey van Vlijmen (Dani Eveleens), Agonis Hoti.

Komende zondag weer thuis tegen Vorstenbossche Boys.

Komende zondag speelt Margriet weer een thuiswedstrijd, nu tegen hekkensluiter Vorstenbossche Boys  dat in de laatste minuut thuis van FC Schadewijk verloor met 2-3. Weer nipt, maar wel na een 0-2 achterstand. Het vocht zich knap terug in de 2e helft naar 2-2, om in de slotseconde van de wedstrijd alsnog kopje onder te gaan. Deze promovendus moet niet onderschat worden. Ze verloren hun uitwedstrijden steeds nipt en wisten thuis alleen te winnen van Vesta’19, maar dan wel met 6-0.  
Margriet moet hier de punten in Oss houden om toch nog in het spoor te blijven van koploper Avanti’31 dat 5 punten voor staat en bezoek krijgt van de nr. 6 Nulandia.Margriet Za1 verspeelt onnodige punten door uitblinkende keeper en schandalige scheidsrechter
31-10-2022


Het verhaal van zaterdag kan kort worden samengevat, voldoende kansen, een keeper die alles er uit pakte in eerste instantie en rebounds. Slechte afwerking en eindpasses. Een wedstrijd die je met 4-0 dient te winnen, maar als je niet scoort valt hij aan de andere kant. De verbale Tilburgers met irritante trekjes hadden echter de scheidsrechter nodig om het duel onterecht te beslissen. Na de kansenregen was er een lange bal van OVC’26 in de laatste minuut van de wedstrijd. Bart komt uit met zijn knie naar voren zoals elke keeper zich zou beschermen, de tegenstander komt irritant verhaal halen en duwt Bart, deze duwt terug waarna scheidsrechter Verdijck tot ieders verbazing een gele kaart en penalty geeft in de laatste minuut. Uiteindelijk moeten we in de spiegel kijken, 2 punten verspelen doe je zelf door je kansen niet te benutten, maar zo’n penalty tegen krijgen is belachelijk en slaat werkelijk alles.

90e min 0-1 OVC’26

Opstelling Margriet: Bart Aarts, Daan van Haaren, Kevin Korsten, Kevin van Tongeren, Terence Luers, Yasin Erdem (75e Wouter Noor), Mats van Liebergen (65e Simon Gruntjes), Loe van Dijk (75e Serkan Yeniturk), Rens Wuestenenk, Jessie vd Kamp


Margriet Zo1 met gemengde gevoelens terug uit Den Dungen.
30-10-2022


 
Zoals wat meer gebeurd bij de ploeg van hoofdtrainer Maarten van Vugt, kwam Margriet slecht uit de startblokken.
In de 2e minuut was het Lex van den Biggelaar die voor de thuisploeg scoorde (1-0). Een stand die de gehele eerste helft op het scorebord bleef staan en waarbij Den Dungen de betere ploeg was. Met enig fortuin, want de stand had echt hoger kunnen zijn.  Van Vugt bracht direct in de tweede helft twee wissels in en het team ging beter spelen. Na enkele kansen was het toch Den Dungen dat in de 61e minuut de stand tegen de verhouding in op 2-0 bracht via Bjorn de Kort (2-0).

 
Hierna rechte Margriet de rug en ging op jacht naar de aansluitende treffer. In de 75e minuut zou Nick van Oorschot op aangeven van de goed ingevallen Bas Bressers de 2-1 aantekenen. Het Osse offensief bracht in de 85e minuut de gelijkmaker. Wederom was de aangever Bas Bressers en nu maakte Agonis Hoti het bekwaam af (2-2). Margriet rook dat er meer in zat en probeerde de volle buit binnen te halen.

 
Discutabel moment.
 
Het was Joey Schuurmans die in de 89e minuut scoorde en scheidsrechter Teun van Breda liet zijn oren hangen naar de fel voor buitenspel vlaggende grensrechter Mutsaars van de thuisploeg. Als van Breda goed had opgelet, hij stond er niet al te ver vanaf, had hij zelf kunnen constateren dat Joey Schuurmans absoluut niet buitenspel stond. De winst werd daardoor door de Osse neus geboord en er gingen 2 punten verloren.

 
Opstelling Margriet: Marijn van Soest, Joey van Heeswijk, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Roy Govers, Lars van de Kamp, Nick van Oorschot, Dion van den Elzen, Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen, Agonis Hoti. Invallers: Dani Eveleens, Quincy Broers, Bas Bressers, Morris Landman, Lars Janssen.

 
Volgende wedstrijd tegen Nooit Gedacht
 
A.s. zondag de 6e competitieronde van het seizoen, waarin Margriet begint op de zesde plek van de ranglijst en Nooit Gedacht op de derde plaats staat met één punt meer. Er staat dus wel degelijk al veel op het spel.
 
De derby-sfeer kan een hele leuke wedstrijd betekenen, waarbij aangetekend dat de ploeg uit Geffen in de uitwedstrijden steeds gelijk heeft gespeeld en Margriet thuis alles nog heeft gewonnen. Margriet zal vanaf minuut 1 scherp moeten zijn en alles moeten geven om de punten op Sportpark Amstelhoef te houden.

 
Koploper Avanti’31 is al uitgelopen tot 4 punten op de nrs. 2 en 3 en op de nrs. 4,5 en 6 al 5 punten.  De ploeg uit Schijndel gaat op bezoek bij Vesta’19 dat met 4 punten op de 11e plaats staat met een doelsaldo van -9. Avanti’31 heeft een zeer succesrijke voorhoede en staat bovenaan met een doelsaldo van +18. De Schijndelse ploeg is dus torenhoog favoriet om de 3 punten mee te nemen. Als de directe concurrenten punten laten liggen, zoals deze week het geval was, lopen ze al vroeg in de competitie uit naar een schier onoverbrugbare voorsprong.

Margriet Zo1 verliest nipt oefenpartij van sv Top
20-10-2022

Margriet Zo1 oefende tegen sv Top 1 en verloor nipt met 3-2. Met rust stond sv Top met 2-0 voor, waarna in de 50e minuut Nick van Oorschot de 2-1 maakte. Vervolgens kwam sv Top op 3-1, waarna vlak voor tijd Agonis Hoti de eindstand op 3-2 bepaalde.

Margriet Za1 komt laat op stoom maar wint gemakkelijk
17-10-2022


Vandaag de uitwedstrijd tegen WSV Well, een ploeg die niet bekend staat om het goede voetbal, maar het vooral moet hebben van hard werken. Dit gecombineerd met een slecht veld en de Margrieters die vandaag makkelijk dachten het klusje te kunnen klaren resulteerde vandaag in een wedstrijd die veel makkelijker gewonnen had kunnen worden. De eerste verkeerde ballen, aannames die van voeten afketsten en geen 100% strijd en duelkracht voorspelden al weinig goeds.

De Margrieters hadden duidelijk de overhand en WSV Well kwam zelden van hun eigen helft af. Maar voetballend was het matig wat Margriet liet zien, er ontstonden wel wat kansen maar deze waren wederom niet aan de voorwaartsen besteed. Zo’n 10 minuten voor rust werd de score dan toch eindelijk geopend, na een goede balverovering van Kevin van Tongeren aan de zijkant, speelde hij de bal cross naar Rens Wuestenenk, deze controleerde prima, trok de bal voor en Rafael Lionarons kon binnen tikken, bij deze is zijn rekening dan ook geopend.

In de rust vroeg Ron zich af waarom we speelden met het idee dat we al met 0-3 voor stonden, beterschap werd beloofd maar de eerste 15 minuten waren wellicht nog slechter. Zelfs Well ging bijna geloven in een punt, echter hadden ze geen enkele uitgespeelde kans en was het lange ballen en hopen dat deze een keer goed viel. Nadat Loe en Jessie kort na elkaar in het veld waren gekomen, Stan al met de rust ging het vanaf minuut 65 beter lopen. Binnen een tijdsbestek van een kwartier vergrootte we de voorsprong naar 0-4. Na een goede combinatie schoot Veron voortreffelijk binnen. Een goede combinatie tussen Loe en Veron werd gekeerd door de keeper maar Rafael scoorde vanuit de rebound. En tot slot maakte Loe 0-4 na een goede individuele actie. Smetje was het tegendoelpunt in de laatste minuut, waarbij we langs de lijn niet ingrijpen maar enkel kijken naar de bal, vanuit de voorzet werd in de rebound 1-4 gescoord. 4 wedstrijden gespeeld, 10 punten en koploper op het moment. Volgende week een zaterdag rust en de week erop spelen we tegen het Tilburgse OVC’26 1. Wij verwachten dat de gele kanaries weer volop worden aangemoedigd!
Opstelling Margriet: Bart Aarts, Daan van Haaren (45’ Stan Wigger), Kevin Korsten, Kevin van Tongeren, Serkan Yeniturk (65’ Jessie vd Kamp), Yasin Erdem, Mats van Liebergen (78’ Max van Bakel), Samed Bayar (55’ Loe van Dijk), Veron Lionarons, Rafael Lionarons, Rens Wuestenenk
35e min 0-1: Rafael Lionarons (Rens Wuestenenk A) 71e min 0-2 Veron Lionarons (Loe van Dijk A) 75e min 0-3 Rafael Lionarons 80e min 0-4 Loe van Dijk 89e min 1-4 Well

Margriet Zo1 revancheert zich met winst op Alem.
16-10-2022


Na de zeperd van vorige week en vooral de slechte start, was Margriet er alles aan gelegen om revanche te nemen op zichzelf, maar ook op Alem dat vorig seizoen de Ossenaren 6 punten wist afhandig te maken.

Welnu, Margriet begon furieus en dat resulteerde in de 3e minuut al in en voorsprong. Het was captain Joey Schuurmans die fraai afrondde. Hij begon, na in vorige wedstrijden via invalbeurten al wat minuten te hebben gemaakt, weer in de basis. Een rugblessure hield hem de afgelopen maanden in de revalidatie en als je dan zo terugkomt is dat een extra boost. Margriet bleef de hele wedstrijd het tempo hoog houden en combineerde vlot. Echter in de afronding had men minder geluk. Als er 4 of 5 doelpunten waren gemaakt had Alem echt niets te klagen gehad. Vlak voor rust was er een corner voor Alem en doelman Marijn van Soest maakte een klein slippertje waar Martijn Leerintveld van profiteerde en de bal over de lijn drukte en tegen de verhouding in Alem op gelijke hoogte bracht.

Na rust was het weer de 3e minuut (de 48e in totaal), als Joey Schuurmans na een één-tweetje met Jeffrey van Vlijmen de bal van hem terugkrijgt, twee tegenstanders uitkapt en de 2-1 op het scorebord zet. Hierna een Margriet dat weer de bovenliggende partij is, kansen creëert, maar niet afrond. De laatste 10 minuten een wanhoopsoffensief van Alem, dat veelvuldig de lange bal hanteert. De Osse verdediging komt echter niet in de problemen en de punten blijven in Oss.

Komende donderdagavond speelt Margriet Zo1 een oefenwedstrijd tegen eerste klasser sv Top. Deze uitwedstrijd begint om 20.00 uur. Een weekje later de uitwedstrijd naar Den Dungen dat dit weekend verloor bij Nooit Gedacht met 2-1. Vorig seizoen werd het uit 0-0 en thuis werd in de laatste competitiewedstrijd verloren in eigen huis met 0-2. Zeker dus niet de makkelijkste tegenstander.  

Opstelling Margriet: Marijn van Soest, Joey van Heeswijk, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Roy Govers, Lars van de Kamp, Nick van Oorschot, Dion van den Elzen, Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen, Agonis Hoti.
Invallers: Jousef Khelil, Dani Eveleens, Bas Bressers, Quincy Broers en Lars Janssen.


Margriet Zo1 startte schandalig slecht bij Avanti’31
10-10-2022


De eerste helft begon Avanti’31 als verwacht met een bliksemoffensief, terwijl de Margrieters alle afspraken vergaten, niet te coachten en binnen 35 minuten kon Avanti’31 al aankijken tegen een verdiende 4-0 voorsprong. Zo’n slechte eerste helft had Margriet al in jaren niet op de grasmat gelegd.

 
In de rust wisselde trainer van Vugt drie spelers en de tweede helft verliep aanzienlijk beter. Nu wist Avanti’31 weinig in te brengen, maar kon achterover leunen op de riante voorsprong. Er waren meer kansen voor de Ossenaren, maar het scoren wilde maar niet lukken. Uiteindelijk was het Morris Landman die de spreekwoordelijke eer voor Margriet nog redde in de 70e minuut.

 
Een wedstrijd om snel te vergeten, maar wel om van te leren. Als de Margrieters een rol van betekenis willen spelen in de derde klasse E zullen ze toch uit een ander vaatje moeten gaan tappen.
 
Komen weekend krijgen ze daar de kans voor. Op Sportpark Amstelhoef is dan Alem de tegenstander en dat was toch een ploeg die vorig seizoen de Ossenaren twee maal versloegen . Het moet ze toch de eer te na zijn om dat voor de derde maal te laten gebeuren, dus de mouwen opstropen, hard werken, ook voor elkaar.

Makkelijke overwinning Margriet Za1
09-10-2022


Op een zonovergoten dag werd vandaag de derde competitiewedstrijd afgewerkt thuis op sportpark de Amstelhoef. Tegenstander was FC Tilburg, een geheel Pools team dat al jaren samen speelt en een flinke achterban heeft op Facebook en Youtube. Ook vandaag werd heel de wedstrijd weer gefilmd, zoals ze bijna elke wedstrijd doen.

Dan de wedstrijd zelf, Margriet begon scherp, net zoals de voorgaande weken. Direct werden er wat (kleine) kansjes en schietmogelijkheden gecreëerd. Echter was het opletten voor de counters van FC Tilburg, tot 2x toe zorgde een te korte terugspeelbal voor gevaar. Gelukkig was Bart een sta in de weg en hield hij zijn doel schoon. Deze wapenfeiten bleken direct ook de voornaamste vanuit Poolse kant. Margriet had continue balbezit maar speelden het soms slordig uit of ging te veel mee in het fysieke spel. Rens, Lars, Raf en Veron hadden de 1-0 op de schoen. Het was echter wachten tot de 42e minuut toen Mats goed onderschepte op het middenveld, direct Lars aanspeelde, die Veron weg stak en die Margriet op een 1-0 voorsprong punterde. Prima moment zo net voor de rust, na de rust direct scoren is ook een fijn moment moeten de Margrieters gedacht hebben.

Na 2 minuten in de 2e helft was het raak, een goede voorzet van Veron werd keurig binnen geschoten door Rens (the goat). Wat daarop volgde waren weer veel grote kansen, de grootste waren voor Rafael maar helaas gingen zijn schoten er niet in. Nadat Raf en Yasin werden gewisseld voor Samed en Loe volgde al snel de 3-0. Samed gaf zijn tegenstander een panna op de achterlijn, waar uiteindelijk een hoekschop uitkwam, dezelfde Samed kopte, maar de keeper kon keren, de rebound was echter voor Loe. Die schoot deze keer onberispelijk binnen, iets wat naar zeggen ook wel nodig was na de voorgaande 2 weken. Het laatste kwartier speelden we met 10 man, aangezien Mats uitviel en we al 3 wisselmomenten hadden gehad, dit zorgde overigens voor weinig gevaar, mede door het goede verdedigende werk, Kevin van Tongeren sprong er gister bovenuit. Eindstand 3-0, prima overwinning en op naar Well aankomende zaterdag.

Opstelling Margriet: Bart Aarts, Daan van Haaren (72e Stan Wigger), Kevin Korsten, Kevin van Tongeren, Terence Luers (17e Serkan Yeniturk), Yasin Erdem (65e Samed Bayar), Mats van Liebergen, Lars Janssen, Veron Lionarons, Rafael Lionarons (65e Loe van Dijk), Rens Wuestenenk

42e min 1-0 Veron Lionarons (Lars Janssen A) 47e min 2-0 Rens Wuestenenk (Veron Lionarons A) 70e min 3-0 Loe van Dijk


Margriet Zo1 wint van EVVC met penalty.
02-10-2022


Het was een wedstrijd van weinig kansen. De eerste helft was er welgeteld aan beide zijden slechts één kans, maar het bleef 0-0 tot de rust. Beide teams speelden niet onaardig, maar steeds ontbrak de creativiteit om tot een scoringspositie te komen.
 
Na rust zien we in eerste instantie eenzelfde beeld, zij het dat EVVC iets feller oogde. In de 68e minuut werd Morris Landman gelanceerd glipte langs zijn directe tegenstander en kon alleen op doelman Martin Roelofs af. Bart van Griensven wist niets anders te bedenken dan hem met beide handen van achteren ten val te brengen binnen de beruchte lijnen.  Omdat dit het welbewust neerleggen van een doorgebroken speler was, verwachte iedereen, naast een penalty, dat van Griensven door scheidsrechter Pierre-Leon Cornelissen de rode kaart zou worden getoond. Niets was minder waar, zelfs geen gele kaart. Jeffrey van Vlijmen toog achter de bal en schoot ongenadig hard in de hoek en de Osse voorsprong was een feit.

De laatste 20 minuten probeerde EVVC nog van alles om ten minste een punt mee te nemen, maar Margriets doelman, Marijn van Soest, wist het doel schoon te houden en werd uiteindelijk benoemd tot “man of the match”.

 
Vorig seizoen schitterde Jurre van Soest nog in het Margrietdoel. Hij is de iets oudere broer van Marijn. Vorig seizoen, na wat blessureleed en uiteindelijk een knieoperatie wist Jurre de eerste doelman te worden. Hij kreeg echter weer problemen en wacht op een kijkoperatie om bovenmatig aangegroeide kalk te verwijderen, dit houdt hem aan de kant tot zeker na de winterstop. Hij kijkt nu hoe de 19-jarige Marijn hem vervangt. Recht uit de jeugdafdeling van Margriet staat Marijn met verve onder de lat. Het Margrietdoel verdedigen blijft dus in de familie!

 
Opstelling Margriet: Marijn van Soest, Joey van Heeswijk, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Roy Govers, Lars van de Kamp,  Bas Bressers (72’Nick van Oorschot), Dani Eveleens (77’Dion van den Elzen), Agonis Hoti (72’Joey Schuurmans), Jeffrey van Vlijmen, Morris Landman.

Margriet Za1 pakt dikverdiende overwinning
02-10-2022


Waar het na vorige week nog mis ging door het missen van vele kansen, leek het vandaag bijna weer dezelfde kant op te gaan. Margriet begon fris en gretig aan de wedstrijd en creëerde al snel een flink veldoverwicht, meerdere kansen werden echter niet omgezet in een verdiende voorsprong. Gedurende de eerste helft werden we wat slordiger en gingen we hoge ballen erin pompen, waar voetballend over de grond met veel lopende mensen de veel betere oplossing was tegen deze tegenstander met een prima keeper. Zo’n 5 minuten voor rust, gingen we lopen met de bal rondom de 16, dit leidde tot balverlies en de 1-0 voor Rood-Wit. Beter zijn en achter staan is frustrerend, zo ook voor de trainer. Nadat zijn woede wat was gekalmeerd gaf hij in de rust aan wat er anders moest worden gedaan en vingen we de 2e helft vol goede moed en energie aan.

Al snel in de tweede helft kwamen we op gelijke hoogte, notabene aanvoerder Kevin Kosten soleerde van achter naar voren, iets waar hij nu nog steeds niet van weet dat hij dit kon en gaf goed voor vanaf rechts, Veron was er als de kippen bij om de bal binnen te schieten voor 1-1. Wat daarna volgde was een belegering op het doel van Rood-Wit, meerdere grote kansen werden om zeep geholpen, ik zal verder niet ingaan op namen van de jongens die wat kansen kregen. Een kwartier voor tijd scoorden we de 1-2, de grensrechter vlagde voor buitenspel van Raf, echter ging de bal naar Veron die ver van achter de man uit kwam en binnen schoot, de scheidsrechter zag het verkeerd en keurde het terechte doelpunt af. Gelukkig was daar 5 minuten voor tijd de verdiende beloning, een korte corner werd door Veron perfect klaar gelegd voor Larske Janssen, die de bal keurig binnenkant voet in het dak van het doel schoot. Eindelijk hadden we de voorsprong te pakken, in blessuretijd maakten we ook nog de 1-3 nadat de keeper van Rood-Wit mee was gegaan bij een vrije trap en Terry, Rens weg kon sturen die simpel de 1-3 kon maken.

42e min 1-0 Rood-Wit
51e min 1-1 Veron Lionarons (Kevin Korsten A) 85e min 1-2 Lars Janssen (Veron Lionarons A) 90e min 1-3 Rens Wuestenenk (Terence Luers A)

Opstelling: Bart Aarts, Wouter Noor (76 Daan van Haaren), Kevin Korsten, Terence Luers, Vincent de Jong (64 Serkan Yeniturk), Stan Wigger (55 Loe van Dijk), Mats van Liebergen, Lars Janssen, Veron Lionarons, Rafael Lionarons, Rens Wuestenenk


Margriet uitgeschakeld voor de beker.
29-09-2022


Er moesten nog 31 minuten worden gespeeld en Margriet kon voltallig beginnen, Cito met 2 man minder ( 1 kreeg 2xgeel en 1 kreeg direct rood). Dat was de eindsituatie toen Cito weigerde verder te spelen op 11 september jl.

Margriet mocht starten met een vrije trap, die hard via de muur terugkwam, precies in de voeten van Jorn van Bakel die de bal goed controleerde en hard de bal over de grond inschoot met onderweg nog een klein stuitertje eindigde de bal op de binnenkant van de paal, maar sprong niet in, maar schuin uit het doel. Margriet moest hard werken om een rond het strafschopgebied ingegraven 9-tal van Cito uit elkaar te spelen. Het bleef maar mislukken, wat men ook probeerde, over links, over rechts en door het midden, er zat altijd een Cito-been of voet tussen, waardoor het niet lukte. Cito probeerde zodra er balbezit was om de snelle linker vleugelspits te lanceren met een diepe bal.
Zelfs Cito lukte het na een kwartier om een keer op het Osse doel te schieten. Met een boogbal vanaf de middenlijn werd doelman Marijn van Soest bijna verschalkt, maar hij kon nog net de bal over de lat tikken.

Margriet mocht corner na corner nemen en uit de zevende corner was het Mounir Al Mansouri die de bal ineens op de slof nam en met een boogbal doelman Daan Willems te verschalken. (2-1)
Hierna was het tijdrekken bij Cito plots voorbij en men ging met meer mensen naar voren. Dat zou ruimte moeten geven voor de Osse aanvallers, maar er werd niet of nauwelijks van geprofiteerd. Met het wedstrijdeinde in zicht was er op links een aanval van Cito, de bal werd niet goed weggewerkt en tot ontzetting van de Margriet-aanhang ging de bal, die vast naast was gegaan, via een Margrietbeen met een boog over doelman van Soest in het doel gedeponeerd. De 2-2 werd de laatste 4 minuten door Cito met man en macht verdedigd tot scheidsrechter Timmers, zonder maar iets bij te tellen voor het vele tijdrekken, affloot. Voor Cito was het een voldoende resultaat om door te gaan in de beker, Margriet was uitgeschakeld.

Opvallend was wel de rol van de strafcommissie van de k.n.v.b. die Cito beloonde met een veel te lichte straf voor het staken van de wedstrijd op 11 september jl.  Cito kwam er slechts af met een straf van 75 € boete en 1 punt in mindering. Dit is een straf die normaal in de B-categorie wordt gegeven, terwijl het hier gaat om de A-categorie, waar normaal gesproken de boete minstens het dubbelle is en er 3 punten in mindering wordt gebracht.

Opstelling Margriet:
Marijn van Soest, Joey van Heeswijk, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Roy Govers, Lars v.d. Kamp, Nick van Oorschot, Jeffrey van Vlijmen, Morris Landman, Joey Schuurmans, Agonis Hoti.

Margriet Za1 doet zich zwaar tekort!
26-09-2022


Een helft volledig domineren, volop kansen en slechts met 1-0 voor staan, dat was zaterdag het geval tegen Willem II. Al na 2 minuten scoorde Veron Lionarons na een goede actie van Jessie vd Kamp, dubieus werd deze treffer echt afgekeurd na vermeend buitenspel, Veron kwam achter zijn tegenstander vandaan. Ondanks dat Willem II zich met man en macht terug trok voetbalden de Margrieters er makkelijk doorheen, de afwerking was echter niet goed of de eindpass kwam niet aan. De ruststand had minimaal 4-0 moeten staan, echter was het dus slechts 1-0, na goed storen in de opbouw en een prima schot links in de hoek van Jessie vd Kamp.

In de rust werd het gevaar besproken, snel de 2-0 maken zodat de wedstrijd beslist is, al na 2 minuten kreeg Margriet hier een enorme kans voor, het schot van Jessie was echter de gehaast en miste kracht. Na 65 minuten moest Margriet noodgedwongen sterkhouder Kevin Korsten wisselen. Dit zorgde voor wat wisselingen en in de organisatie waren we zoekenden. Bij een uitval kregen we het deksel op de neus, zowat de eerste keer dat Willem
II op de helft was van Margriet mocht een aanvaller wel heel makkelijk 2 man voorbij spelen, deze legde de bal terug en via binnenkant paal ging de bal binnen, zoveel beter maar toch 1-1.

Daarna begon de zoektocht naar de overwinning, een aantal keer waren we dichtbij, maar na een goede combinatie tussen Jessie en Veron, gaf laatstgenoemde voor op Loe van Dijk, de keeper was uit positie en Loe had de bal voor het in schieten, echter tot ieders verbazing en van zichzelf schoof hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. Er volgde nog een uitval van Willem II, er werd zelf gescoord maar deze werd gelukkig afgekeurd vanwege buitenspel. Dat was ook veel te veel geweest voor de mannen uit Tilburg. Een wijze les  voor de Margrieters als je je kansen niet afmaakt. Volgende week hopelijk het vizier wel op scherp als men speelt tegen Rood-Wit uit Veldhoven.

Opstelling Margriet: Bart Aarts, Wouter Noor, Kevin Korsten (65 Samed Bayar), Terence Luers, Vincent de Jong (65 Max van Bakel), Yasin Erdem, Mats van Liebergen (53 Stan Wigger), Veron Lionarons, Rens Wuestenenk, Rafael Lionarons (74 Loe van Dijk), Jessie vd Kamp

Doelpunten
14e min 1-0 Jessie vd Kamp
68e min 1-1 Willem II


Margriet Zo1 speelt gelijk tegen stadgenoot FC Schadewijk
25-09-2022


 
De openingswedstrijd van het seizoen is altijd iets speciaals, want na oefenwedstrijden en enkele bekerwedstrijden begint nu het echte werk.
Margriet begon goed aan de strijd en de nieuwe spits, Agonis Hoti, had in de 2e minuut van de wedstrijd al een dot van een kans. Hij verscheen alleen voor doelman Nicky Boeijen, maar de juiste afwerking ontbrak nog. In de 8e minuut probeerde Mounir Al Mansouri met een kopbal Boeijen te verschalken, maar met een fenomenale reactie redde hij. Schadewijk beperkte zich nog veel tot verdedigen en het uitdelen van enkele plaagstootjes, maar veel gevaar leverde dat niet op.
 
Rond de 40e minuut vlagde de grensrechter van Schadewijk een snelle combinatie door het midden onterecht af, waar de overigens uitstekende scheidsrechter van Rossem niet anders kon dan fluiten, want hij kon het zelf nooit geconstateerd hebben. Margriet reageerde fel en via een lange bal werd enige minuten later Morris Landman weggestuurd en zette de ruststand van 0-1 op het scorebord.

 
Na rust een toch wat ander Schadewijk, dat met enkele omzettingen steeds meer grip op het spel kreeg en bij spelhervattingen gevaarlijker werd. Margriet deed toch wat terug, echter zonder succes. Jorn van Bakel loste een afstandsschot vanaf zo’n 50 meter. Hij zag de doelman ruim voor zijn doel staan, maar Boeijen kon de bal maar net pakken. Aan de andere kant redde Margrietdoelman Marijn van Soest een venijnige inzet. Helaas moest hij toch de gelijkmaker toestaan toen er van de zijkant een vrije trap werd voorgezet. Oud-prof Eric Quekel ronde af.

 
Opstelling Margriet:
 
Marijn van Soest, Bas Bressers, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Joey van Heeswijk, Lars van de Kamp, Nick van Oorschot, Quincy Broers, Morris Landman, Jeffrey van Vlijmen, Agonis Hoti.
 
Wissels: Roy Govers, Lars Janssen, Kevin van Tongeren, Floris de Vries, Jousef Khelil
 

Eerste thuiswedstrijd a.s. zondag tegen EVVC
 Komende zondag komt EVVC uit Vinkel naar Sportpark Amstelhoef. De Vinkelse ploeg, net gedegradeerd uit de 2e klasse, speelde op eigen veld tegen buurtgenoot Nooit Gedacht . na een 0-1 achterstand trok spits Nicky v.d. Heijden de stand een minuutje later op gelijke hoog

Margriet Zo1 en Cito 1 moeten bekerwedstrijd uitspelen
20-09-2022

Donderdagavond 29 september a.s. spelen Margriet 1 en Cito 1 de resterende 31 minuten van de op 11 september jl. gestaakte bekerwedstrijd.  Uiteindelijk is Cito als schuldige aangewezen en krijgt een boete van 75€ en een wedstrijdpunt in mindering.

Door Cito moet met 9 man begonnen worden, want één speler had al 2 x geel ontvangen en één speler kreeg rechtstreeks de rode kaart van scheidsrecht Kerkhof.  Voor beide teams geldt dat een speler die al vervangen was door een invaller ook niet opgesteld mag worden.

Op het moment dat Cito van het veld liep en weigerde te hervatten was de stand 1-1. Margriet kan in de resterende speeltijd de volgende bekerronde bereiken, maar dan moet het wel winnen. Bij elke andere uitslag gaat Cito door.

Margriet Zo1 wint nipt van Deso
18-09-2022


Margriet had tegen Deso in de eerste helft meer moeite met zichzelf, dan met de tegenstander. Hoewel er kansen werden gecreëerd, was de afwerking slordig, de passing niet accuraat genoeg net als het aannemen van de bal. Alles wees er op dat men niet scherp genoeg aan de wedstrijd was begonnen, de focus ontbrak. Deso verdedigde massaal en kon aanvallend slechts één keer voor gevaar zorgen dankzij  een kleine fout van doelman Martijn van Soest die een lichte overtreding maakte net buiten het strafschopgebied. De vrije trap ging via de lat over. De ruststand was dan ook 0-0.

Na rust was er niet alleen flink gewisseld bij Margriet, het spel werd in een hoger tempo gespeeld en er lukte meer. Deso kon het steeds minder bijbenen en maakte wat meer onnodige overtredingen. Dat leverde behoorlijk wat gele kaarten op, die echter geen invloed hebben op de competitie. Uiteindelijk eindigde Deso met 9 man ( 1 x dubbel geel, 1x rood)  en Jorn van Bakel schoof in de 85e minuut een vrije trap rechtstreeks het doel in van zo'n  25 meter afstand.
Toen Bas Bressers nog tegen een tweede gele kaart op liep, eindigde Margriet met 10 man.

Wat er gaat gebeuren met de gestaakte wedstrijd tegen Cito is nog afwachten. De k.n.v.b. zal dat wel op korte termijn beslissen. De stand op moment van staken was 1-1 en Cito stond met 9 man op het veld. Als het uitspelen wordt zal dat de beginsituatie zijn. Omdat in dit geval Cito van het veld gelopen is en niet verder wilde spelen zou het ook kunnen variëren tussen een boete, al dan niet met punten in mindering tot uiteindelijk uitsluiting in de beker. Het blijft gissen, dus afwachten.

Margriet Za1 uitgeschakeld voor de bekerstrijd
18-09-2022


Gehavend Margriet verliest van GVV’63

Met 10 afwezigen en een elftal dat op 7 plekken gewijzigd diende te worden tov vorige week, wist Margriet dat het op voorhand zwaar zou worden tegen 3e klasser GVV’63. De start was echter zeer goed van een gretig Margriet.
Via de rechterkant werd Stan vrij gespeeld, deze bediende met een crosspass Rafael, die keurig controleerde met zijn borst en de bal terug legde op Jessie vd Kamp, die prima afdrukte 0-1 in de tweede minuut. De volgende 20 minuten waren aan elkaar gewaagd met goede fases van Margriet met kansen op 0-2, echter viel de 1-1. Veel te makkelijk kon de rechtsbuiten een voorzet geven, waarop de linksbuiten vogelvrij kon inkoppen. Net voor rust viel de 2-1 na een loopactie in de rug. Daarvoor was Max al uitgevallen met een wond aan zijn hoofd. In de rust gaven Terry en Samed aan ook niet verder te kunnen.

De 2e helft kunnen we kort over zijn, te veel wisselingen, te weinig gebracht, niet het niveau wat we moeten aantikken. GVV’63 scoorde nog 2x, wat een 4-1 eindstand betekende.
Hopelijk deze week weer wat jongens terug, want zaterdag moeten we er staan als we onze eerste competitiewedstrijd spelen tegen Willem II.

Tegen alle verwachting in heeft de k.n.v.b. de promotie- en degradatieregeling voor het komende seizoen bekend gemaakt. Eigelijk was het de bedoeling om dat pas eind volgende week te doen, maar men is daar op teruggekomen.

Komend seizoen (2022/2023) en het seizoen daarop (2023/2024) wordt de voetbalpiramide door extra degradaties aangepast aan de nieuw beoogde structuur. Zo gaat het aantal klassen drastisch omlaag. Voor de derde klasse betekent dit dat van de huidige 43 3e klassen ( zaterdag en zondag) in heel Nederland er met ingang van seizoen 2024/2025 nog maar 32 over zijn. Een teruggang van 11 klassen waardoor er in twee seizoenen tussen de 132 en 154 teams extra moeten degraderen of op andere wijze ophouden te bestaan.

In de andere klassen is de teruggang minder ernstig : eerste klassen 3 minder, tweede klassen zeven minder , vierde klassen 3 minder en vijfde klassen 19 meer.

Wie de complete regeling wil lezen kan deze via onderstaande linken vinden:

Eindplek
competitie
4e klas F (Za)
Consequenties
1e (kamp)Promotie
2eGeen consequentie, tenzij men periodekampioen of vervangend periodekampioen is, dan speelt men samen met de herkansers van de 3e klassen A t/m E volgens een nog vast te stellen wedstrijdschema een nacompetitie voor zes plaatsen in de 3e klasse.

In deze klasse is er geen degradatie.
3e
4e
5e
6e
7e
8e
9e
10e
11e
12e
13e
14e
Eindplek
competitie
3e klas E (Zo)
Consequenties
1e (kampioen)Promotie
2eGeen consequentie, tenzij men periodekampioen of vervangend periodekampioen is, dan speelt men samen met de herkansers van de 2e klassen F en G volgens een nog vast te stellen wedstrijdschema een nacompetitie voor vier plaatsen in de 2e klasse.
3e
4e
5e
6e
7e
8e
9e
10eNacompetitie om klassebehoud
11eNacompetitie om klassebehoud
12eDegradatie

De derde oefenwedstrijd speelde Margriet Zo1 tegen tweede klasser DAW in Schaijk. Een leuke oefenpartij, die in een gelijke stand eindigde.
Na 21 min. nam DAW een 1-0 voorsprong, die weer teniet werd gedaan door Quincy Broers in de 30e min.,(1-1).
Vlak voor rust kwam DAW op 2-1 in de 40e min.

Na rust was het Joey Schuurmans die in de 75e min. de eindstand op 2-2 bepaalde.

Komende zondag de laatste bekerwedstrijd voor Margriet Z01 tegen DESO dat in de 5e klasse uitkomt. Op dit moment is nog niet een uitspraak bekend van de knvb over de bij 1-1 gestaakte wedstrijd tegen Cito van afgelopen zondag.

Promotie- en degradatieregeling bekend
16-09-2022

Margriet Zo1 in oefenwedstrijd gelijk tegen DAW
15-09-2022

Makkelijke 9-3 oefenoverwinning
Margriet Za1
14-09-2022

Na een moeizame eerste helft en zelfs 2 keer een achterstand, weet Margriet uiteindelijk zeer overtuigend en makkelijk te winnen van eveneens vierdeklasser SVHA.
Doelpuntenmakers aan Margrietzijde: Rens Wuestenenk 3x, Jessie vd Kamp 2x, Veron Lionarons 2x, Samed Bayar en Yasin Erdem

Margriet Zo1 tegen Cito gestaakt.
11-09-2022

Het was zo'n mooi affiche: Margriet-Cito voor de beker, maar eindigde in een deceptie doordat de wedstrijd gestaakt werd door de goed leidende scheidsrechter Kerkhof.

De eerste helft was er niets aan de hand. Tegen de verhouding in kwam Cito in de 12e minuut op een 0-1 voorsprong en Mounir Al Mansouri zette Margriet voor rust nog langs zij, waardoor er naar de thee werd gegaan met een 1-1 ruststand.

Na tien minuten spelen in de tweede helft brak spits Agonis Hoti door en ging alleen op de doelman af. Hij werd van achteren neergelegd, waarop de dader de rode kaart werd voorgehouden door scheidsrechter Kerkhof. Hierop volgde een hoop misbaar van Cito-zijde en de trainer van Cito haalde zijn spelers van het veld.  Hij wilde niet meer verder spelen. De vlam sloeg lichtelijk in de pan en scheidsrechter Kerkhof besloot de wedstrijd, mede voor zijn eigen veiligheid te staken. Er was een rapporteur van de k.n.v.b. aanwezig.

Het is nu afwachten wat de k.n.v.b. beslist ten aanzien van deze wedstrijd.
Komende zondag speelt Margriet Zo1 weer een thuiswedstrijd in de beker, dit maal tegen stadgenoot Deso.
Aanvang 14.30 uur op Sportpark Amstelhoef aan de Amsteleindstraat.

Margriet Za1 wordt met gelijkspel te kort gedaan.
10-09-2022


Vandaag de Osse derby tegen Oss’20. Margriet begon voortvarend en goed aan de wedstrijd. Na een aantal goede mogelijkheden was het uiteindelijk Jessie vd Kamp die een persoonlijke actie doeltreffend afrondde. Op dat moment een meer dan verdiende voorsprong. 2e gedeelte vd eerste helft werd slordiger en na een ingedraaide corner viel plots de 1-1 binnen.

De 2e helft was een prima begin voor de Margrieters, de eerste 25 minuten hadden ze volledige controle, dit werd na 60 minuten beloond door een prima doelpunt van Veron Lionarons na goed druk zetten door Wouter en Mats. De grens vlagde nog voor buitenspel, maar zag over het hoofd dat de bal van een eigen speler van Oss’20 kwam. Vervolgens zakte Margriet wat terug en uit een klutssituatie kwam Oss’20 tegen de verhouding in op 2-2 na 2x de bal terug gekopt te hebben in de 16.
Margriet rechtte echter de rug en verdiende een overwinning, de 2-3 kwam er ook. Een soepele combinatie tussen Rens en Loe, werd door laatstgenoemde binnen geschoven, maar de grens gooide zoals bij elke gevaarlijke aanval weer zijn vlag omhoog. Triest, maar zo eindigde de derby in een 2-2 gelijkspel waarin de Margrieters meer hadden verdiend dan een gelijkspel.

Doelpunten van Jessie van de Kamp 0-1 en 1-2 Veron Lionarons.

Degradatieregeling laat bekend
08-09-2022

KNVB maakt aantal degradanten in amateurvoetbal pas één dag voor de competitiestart bekend
In het amateurvoetbal degraderen komend seizoen veel meer clubs dan voorheen vanwege de gewijzigde voetbalpiramide. Voetbalbond KNVB maakt echter pas één dag voor de competitiestart de plannen bekend.

Veel clubs in het amateurvoetbal, die uitkomen in de eerste tot en met de vijfde klasse, zouden graag willen weten hoeveel teams er komend seizoen uit hun klasse degraderen.

Dat zijn er veel meer dan voorheen, want er komen minder klassen in het amateurvoetbal onder de vierde divisie. Vanaf het seizoen 2024-2025 zijn er nog maar 8 in plaats van 11 eerste klassen. Het aantal tweede klassen wordt teruggebracht van 22 naar 16 en het aantal derde klassen wordt gereduceerd van 42 naar 32. Dit houdt in dat de degradatieregeling de komende twee seizoenen fors wordt uitgebreid.

Over ruim twee weken, op zaterdag 24 september, gaat de competitie voor al deze standaardteams van start. Tot 24 uur voor het begin moeten ze gissen op welke plek ze moeten eindigen om niet te degraderen. ,,De promotie- en degradatieregelingen voor de 1ste tot en met de 5e klasse zijn op dit moment nog niet beschikbaar. We verwachten deze op vrijdag 23 september te publiceren”, meldt de persvoorlichting van de KNVB in Zeist.

Landelijk
Dit geldt niet voor de landelijk spelende clubs uit de 2e, 3e en 4e divisie. Die zijn al een aantal weken bezig en hebben het promotie-en degradatiereglement in de handen.

(Bron: De Gelderlander)


Margriet Zo1 haalt tegenvallend resultaat in de beker
4 september 2022

Het eerste elftal van Margriet speelde vandaag al vroeg in Heesch tegen de reserves van HVCH, dat uitkomt in de Reserve Hoofdklasse. Margriet ontbrak vandaag de scherpte die nodig is om een goed resultaat te behalen. Iets wat de veelal jongen HVCH-ers niet kon worden ontzegt. De eerste helft maakte HVCH het de Margrieters erg moeilijk en nam na een kwartier al een voorsprong, die ze tot de rust wisten vol te houden.
 
 
Na rust begon het iets beter te lopen bij Margriet en ondanks enkele kleine kansen had Margriet toch een penalty nodig om de stand in de 51e minuut gelijk te trekken. Afgezien van enkele kansen over en weer bleef dit tot het einde de stand.
 
Komend weekend speelt Margriet een thuiswedstrijd in de beker tegen Cito dat met 4-1 won van Deso. De vierde klasser zal er op gebrand zijn om een goed resultaat te boeken op Sportpark Amstelhoef en als de Margrieters nog een rol van betekenis in de bekerpoule willen spelen zullen ze van begin af aan scherp moeten zijn en alles geven om een flinke overwinning te boeken.
 
Alleen de poulewinnaar mag door in de bekerstrijd en de afgelopen jaren haalde Margriet met verve de knock-out fase, maar dan moeten ze wel forse uitslagen gaan boeken.

Margriet Za1 wint oefenpartij bij DESO
31-08-2022

Margriet Za1 oefende tegen DESO dat uitkomt in de 5e klasse zondag. De Margrieters waren oppermachtig en creërden kans op kans. Van de zeker 20 opgelegde kansen waren het Loe van Dijk en Veron Lionarons die Margriet een 1-2 overwinning bezorgden.  

Komende zaterdag, 3 september, speelt Margriet Za1 de eerste bekerwedstrijd tegen ASH 1 uit Hellouw dat eveneens uitkomt in de 4e klasse zaterdagvoetbal. Deze thuiswedstrijd begint om 15.00 uur op Sportpark Amstelhoef.

Margriet wint oefenpartij bij Berghem Sport.
30-08-2022

De tweede oefenpartij in de voorbereiding van Margriet Zo1 was bij eerste klasser Berghem Sport. Margriet begon ijzersterk en wist al in de 6e minuut na een prachtige aanval via Bas Bressers de 0-1 te scoren.  Na 30 minuten kreeg Berghem Sport een strafschop, maar doelman Jurre van Soest wist deze te stoppen.

Na rust werd het in de 75e minuut 0-2 via een mooi doelpunt van Nick van Oorschot. Berghem Sport wist in de 87e minuut nog te scoren waarna de wedstrijd eindigde in 1-2.

Komende zondag volgt de eerste wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker. Deze wedstrijd wordt gespeeld tegen HVCH 2 dat uitkomt in de Reserve Hoofdklasse.

Margriet Za1 wint eerste oefenwedstrijd.
28-08-2022

Margriet Za1 speelde afgelopen zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd in Beuningen tegen de eveneens vierde klasser Beuningse Boys Za1.
De einduitslag was 1-2 voor de "gele kanaries" die scoorden via  Simon Gruntjes en Terence Luers.

Dinsdagavond 30 augustus speelt Margriet Za1 om 19.30 uur de tweede oefenwedstrijd tegen DESO 1 op Sportpark De Rusheuvel.

Oefenwedstrijd Margriet Zo1 verzet.
25-08-2022

De oefenwedstrijd van Margriet Zo1 van zaterdagavond 27 augustus 2022 is verzet.
Deze wedstrijd zal nu gespeeld worden op dinsdagavond 30 augustus a.s. , aanvang 20.00 uur op Sportpark De Koppelsteeg in Berghem.

Wedstrijdschema Margriet Zo1 gewijzigd.
22-8-2022

De K.N.V.B. heeft vandaag de volgorde van de teams gewijzigd, waardoor ook het programma is veranderd. In de volgorde zijn FC Schadewijk en SBC omgeruild. Hierdoor start Margriet Zo1 niet uit tegen SBC, maar wordt de seizoenstart  op 25 september a.s. gelijk een stadsderby. Margriet speelt dan tegen FC Schadewijk op Sportpark de Neervelden.

Het gewijzigde programma kunt u op de HIER vinden.


Margriet speelt in eerste oefenwedstrijd gelijk tegen Erp
20-8-2022Na een week volop trainen, was Eerste Klasser Erp de eerste tegenstander in de oefenreeks voor het nieuwe seizoen van Margriet Zo1.
In Erp werd verdienstelijk gelijkgespeeld met 1-1 tegen een goede ploeg die al wat meer training in de benen had. Voor Erp was het al weer de tweede oefenpartij nadat het vorige week met 0-3 bij tweede klasser Helvoirt had gewonnen.

Het was dan ook een echte oefenpartij met veel wisselingen en positiewisselingen, waarbij de ruststand 0-0 was. Na rust nam Erp in de 55e min. een 1-0 voorsprong, dat door Mounir Al Mansouri in de 76e minuut te niet werd gedaan. (1-1).

De volgende oefenwedstrijd is op zaterdag 27 augustus a.s. tegen Berghem Sport dat ook uitkomt in de eerste klasse. De wedstrijd wordt in Berghem gespeeld en vangt aan om 18.00 uur.

Wedstrijdschema competitie bekend (update)
19-8-2022

Het wedstrijdschema van de nieuwe competitie is bekend gemaakt door de k.n.v.b.

Margriet Zo1 begint op zondag 25 september met een uitwedstrijd tegen SBC 1 in Son en Breugel en de eerste thuiswedstrijd is op 2 oktober tegen het Vinkelse EVVC 1. Het volledige programma staat inmiddels vermeld op deze site.

Margriet Za1 start een dag eerder, 24 september, met een thuiswedstrijd tegen Willem II Za1. Het volledige programma is. op deze site vermeld.

Bekerindeling bekend, nu ook de wedstrijden
29-7-2022De bekerindeling is bekend geworden.

Margriet zondag 1 is ingedeeld bij CITO 1, HVCH 2 en DESO 1

Margriet zaterdag 1 is ingedeeld bij ASH 1, GVV '63 1 en sv OSS 1920 Za 1


De wedstrijdenzijn inmiddels ook bekend. Hieronder klikken.

Zondag 1 wedstrijden

Zaterdag 1 wedstrijden


Indeling 4e klasse F gewijzigd
12-7-2022

De KNVB heeft vandaag een 14e ploeg toegevoegd in de 4e klasse F Zuid 1 (zaterdag). Het is  BZC'14 uit Brakel. Het reizen in deze klasse neemt dit seizoen met 14,8 % toe t.o.v. vorig seizoen.

De indeling van Margriet 1 zondag is onveranderd. De 3e klasse E Zuid 2 (zondag) blijft ongewijzigd op 12 teams.Het reizen is hier een stuk minder geworden en neemt af met 36,5 %.

De beide selekties zullen op maandag 15 augustus a.s. de training aanvangen om 20.00 uur.


Indeling seizoen 2022/2023
8-7-2022

De knvb maakte de indeling voor komend seizoen bekend. Opvallend dat er is teruggegaan van 14 naar 12 teams in de nieuw gevormde 3e klasse E zondag, terwijl de zaterdagteams van de 4e klasse F er 13 hebben. Op 29 en 30 juli a.s. wordt het volledige programma bekend gemaakt van de bekerindeling en het speelprogramma. Uiterlijk 27 augustus wordt het competitieprogramma bekend.
De beker start 3/4 september a.s., de competitie op 24/25 september.
© www.voetbalamstelhoef.nl. – alle rechten voorbehouden.
Terug naar de inhoud