Site stats

Selectienieuws - voetbal amstelhoef

Ga naar de inhoud

Even bijpraten over de nacompetitie
30-05-2023


Even bijpraten over Margriet Zo1. Na de laatste competitiewedstrijd staat de ploeg op de tweede plaats in de ranglijst. Dat betekent dat ze zich hebben geplaatst voor de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Spannend! Op 11 juni spelen ze pas weer en komen ze gelijk uit in de tweede ronde. Wie de tegenstander wordt, is nog niet bekend. Dat wordt a.s. zondag bepaald. Dan wordt de eerste ronde gespeeld en de winnaar van de wedstrijd tussen MMC Weert en EGS'20 komt dan op 11 juni naar Oss om tegen Margriet Zo1 te strijden om een plek in de finale.  De winnaar daar van gaat naar de tweede klasse.

Margriet tankt in Nuland vertrouwen voor de nacompetitie en wint met 0-3.
21-05-2023


Margriet zat vanaf het begin goed in de wedstrijd en na een goede kans voor Dion v.d. Elzen en een kopbal van Nick van Oorschot komt Margriet rond de 30e minuut op 0-1. Het is Dion v.d. Elzen die na een mooie aanval en een goede voorzet van Dani Eveleens scoort.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld en na een uur spelen maakt Jeffrey van Vlijmen 0-2 na een mooie steekpass van wederom Dani Eveleens. Een kwartier voor tijd maakt Dion v.d. Elzen  0-3 met een hele mooie goal na een schitterende lange bal van Jorn van Bakel. Daarna krijgen Nick van Oorschot,  en de ingevallen O-19 spelers Ryan Maas en Giovanni Reuvers nog kansen op 0-4. Een hele goede wedstrijd met een aantal andere spelers die allemaal prima hebben gespeeld. O-19 speler Luca Peeters stond vandaag in de basis en speelde een puike wedstrijd.  Dit geeft vertrouwen voor de toekomst en voor de nacompetitie.

Periodetitels
 
De nacompetitie om promotie naar de tweede klasse gaat op 4 juni a.s. van start. De laagst geëindigde periodekampioen is Nooit Gedacht en zij starten hun eerste wedstrijd op 4 juni tegen Excellent met een uitwedstrijd. De winnaar gaat door naar de 2e ronde en speelt daarin uit bij SSS’18.

EVVC plaatste zich als 3e in de eindrangschikking en mag daardoor de periodetitel van kampioen Avanti’31 overnemen. Zij mogen daardoor gelijk door naar de tweede ronde op 11 juni en spelen dan uit bij Merefeldia.

Margriet, dat de 2e periode pakte, is de hoogst eindigende en mag ook instromen in de 2e ronde, maar begint met een thuiswedstrijd. De tegenstander is nog niet zeker, want die komt uit de 1e ronde (van 4 juni). Dat zal zijn de winnaar van de wedstrijd tussen mogelijke kanshebbers  MMC Weert/Sparta’18/Hegelsom en EGS’20 (zeker). Volgende week speelt 3C de laatste competitieronde en wordt bekend welke twee ploegen gaan strijden om tegen Margriet te gaan spelen.

Alle winnaars van de 2e ronde komen uit in de finaleronde op neutraal terrein en strijden om promotie naar de 2e klasse.

Speelschema 2023/2024 (Zuid)
20-05-2023

De voorbereidingen voor het komende seizoen 2023/2024 zijn al enige tijd aan de gang en de k.n.v.b. heeft de speeldagenkalender bekend gemaakt.

Even als in andere jaren zal de poulefase van de districts bekercompetitie starten voorafgaande aan de reguliere competitie in het weekend 2/3 september 2023 en de twee weekenden daarop volgend.
De competitieronde 1 start aansluitend in het weekend van 23/24  september 2023.

Het complete overzicht zien?  Klik hier.

Margriet verzekert zich van de 2e plaats door SJO/SSA Vesta met 6-0 te verslaan
14-05-2023


 
Margriet zou de hele wedstrijd  de bovenliggende partij zijn en speelde vooral de eerste helft goed. Al snel wist Mounir Al Mansouri te scoren in de rebound, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Hij kreeg de bal echter via de doelman voor de voeten, waardoor dit eigenlijk een gewoon doelpunt had moeten zijn. Het was Dion van den Elzen die op aangeven van Jorn van Bakel, die een fantastisch crosspass gaf, de bal onhoudbaar en bikkel hard achter doelman Maarten Megens in het net deponeerde (1-0). Margriet bleef goed aanvallen en ging op zoek naar meer, maar had enkele malen last van een grensrechter die te pas en te onpas voor buitenspel vlagde. Kwamen de geel-zwarten er door, stond doelman Megens uitstekend te keepen. Vesta bracht weinig meer dan twee schoten richting Osse doel die naast en over gingen en kwam slechts tot één schot op doel recht in de handen van doelman Marijn van Soest.  In de 36e minuut was het Agonis Hoti die fraai de stand op 2-0 bracht, tevens de ruststand.
 
De tweede helft werd Vesta volledig van de kaart gespeeld. Eerst was het Agonis Hoti  die in de 63e minuut de 3-0 op het scorebord zette, waarna Morris Landman nauwelijks een minuut later zijn directe tegenstander uitspeelde om vervolgens doelman Megens te omspelen en de 4-0 te scoren.
 
Agonis Hoti kroonde zich tot “man of te match” door in de 74e minuut de stand naar 5-0 te tillen. Hij nam de bal met de rug naar de goal aan en scoorde in de draai in de verre hoek. Uiteindelijk bepaalde aanvoerder Joey Schuurmans de eindstand op 6-0 in de 83e minuut. Het was de tweede helft geen echte wedstrijd meer en Margriet spaarde Vesta voor de dubbele cijfers, want het miste nog een ruim aantal kansen in het éénrichtingverkeer.

Opstelling Margriet:
Marijn van Soest, Bas Bressers (Rayen Maas), Jorn van Bakel (Kevin van Tongeren), Mounir Al Mansouri, Joey van Heeswijk, Lars van de Kamp, Dani Eveleens, Dion van den Elzen, Joey Schuurmans, Nick van Oorschot (Morris Landman), Agonis Hoti (Giovanni  Reuvers).

 
Nacompetitie
 
Met dit resultaat heeft Margriet definitief beslag gelegd op de tweede plaats in de eindrangschikking en is Avanti’31 officieus kampioen in 3 E. Met de tweede periode op zak en de wetenschap dat ze de eerste ronde zijn vrijgesteld, kan de ploeg zich volledig richten op de voorbereiding op de nacompetitie.  Voor Margriet begint dat op zondag 11 juni a.s. met een thuiswedstrijd tegen de (op basis van de viruele standen) winnaar van de wedstrijd tussen  Sparta’18 – EGS’20 (4 juni). Op 18 juni volgt dan de finale op neutraal terrein. Die zal dan gaan tussen de winnaar van Margriet – Sparta’18/EGS’20 en  de winnaar van Heer – Lindenheuvel/SV Hulsberg.

 
Maar eerst nog
 
Komende zondag echter nog de laatste reguliere competitiewedstrijd. Margriet speelt dan uit tegen Nulandia dat op 11 december eindigde in een 1-0 overwinning voor de Ossenaren door een eigen doelpunt van Nulandia. Voor de mannen uit Nuland is er nog een (kleine) theoretische kans op het overnemen van de 1e periodetitel. Dan moet echter Nooit Gedacht wel verliezen bij FC Schadewijk én Den Dungen winnen bij EVVC.  Voor Margriet geldt dat bij winst het of in de slipstream van Avanti’31 blijft op 3 punten of , als Alem bij Avanti’31 voor een stunt zou zorgen, beide ploegen nog op gelijke hoogte eindigen, maar Avanti’31 toch officieel kampioen is op doelsaldo.

Koen Brocks de vijfde versterking voor Margriet
09-05-2023


Koen Brocks is de vijfde nieuwe speler voor volgend seizoen die aansluit bij de selektie van Margriet.
Brocks voetbalde in de jeugd van O.S.S.’20 , waarna hij de overstap maakte naar TOP. Hoewel hij  bij TOP de selektie haalden besloot hij tijdens het seizoen te stoppen bij de eersteklasser. Brocks  is een speler die inzetbaar is op het middenveld en in de aanvalslinie.

Versterkingen voor RKSV Margriet voor seizoen 2023/2024
06-05-2023

Reeds eerder konden we bekend maken dat Metin Alkir naar Margriet terugkomt,.
Nu hebben we nog enkele versterkingen doorgekregen van de Technische Commissie.
Komend seizoen zullen Rowan Vromen, Romano Bloks en Tufan Koca voor RKSV Margriet uitkomen.
Rowan is momenteel actief bij v.v. Gemert. De doelman speelt zijn wedstrijden bij v.v. Gemert O23 en maakt deel uit van de eerste selectie.
In het verleden speelde hij voor de jeugd van OSS’20 en RKSV Margriet.
Romano speelt nu twee seizoenen bij DESO en wil graag een sportieve stap maken. Daarvoor speelde hij bij SV Ruwaard.
Tufan Koca speelde de afgelopen 6 seizoen voor UDI’19 en is daar aanvoerder. Hij heeft een verleden bij v.v. Gestel, Top-Oss en v.v. Gemert.
Vanuit de jeugd van RKSV Margriet ging hij naar FC Den Bosch.
Hij keert nu weer terug naar de club waar het allemaal begon en waar hij ook al jaren jeugdtrainer is.Margriet gooit eigen glazen in met verlies in Kerkdriel
23-04-2023


Voor Margriet is de kans op het kampioenschap vrijwel nihil nu het na het 3-1 verlies in Kerkdriel tegen DSC nog steeds 3 punten achter staat op koploper Avanti’31. Met nog 2 wedstrijden te gaan zou Margriet beide laatste wedstrijden moeten winnen en Avanti’31 zou 4 punten moeten verspelen door er 1 te verliezen en 1 gelijkspel te behalen. Niets is onmogelijk, maar de waarschijnlijkheid dat dit gaat gebeuren is vrijwel nihil.

Margriet speelt 14 mei thuis nog tegen Vesta’19 dat vecht om weg te komen uit de nacompetitiezone om klasse behoud. Terwijl Avanti’31 naar Vorstenbosch trekt dat hetzelfde moet doen. Op 21 mei moet Margriet naar Nulandia en gaat Avanti’31 het thuis opnemen tegen rode lantaarndrager Alem.
Het programma van Avanti’31 lijkt ons wat lichter dan dat van Margriet. Het is opvallend dat Margriet in thuiswedstrijden tot nu toe nog ongeslagen is door 9x winst en 1x gelijkspel, maar bij uitwedstrijden het een stuk minder doet (3x winst, 4x gelijk en 3x verlies).

De wedstrijd tegen DSC was de eerste helft van de Margrieters erg slecht. Ze komen dan ook met een 2-0 achterstand bij de rust. Enige wapenfeit van de Ossenaren was een schot van net buiten de 16 op de lat door Morris Landman. In de 12e min. is het Tim Coset die voor de gastheren scoort als hij de bal krijgt uit een vrije trap vanaf eigen helft, waarbij de Osse verdediging stond te slapen. Na een half uur spelen werd de voorsprong door DSC uitgebouwd door Brent van Herwijnen via een penalty (2-0).

Na de rust kwam Margriet beter uit de startblokken en zette DSC onder druk. Dit resulteerde in een penalty door Joey Schuurmans keurig ingeschoten (2-1). Hierna kregen Agonis Hoti en Dion van den Elzen nog goede kansen om de score op te voeren, echter leidt het allemaal tot niks en als in de 80e minuut Quincy de Klein kan profiteren van slordig balverlies door Margriet op het middenveld, prikt hij de bal naar de eindstand 3-1. Voor DSC  betekende deze stunt dat ze volgend seizoen weer verzekerd zijn van de 3e klasse.

Periodetitel
Door het gelijke spel van periodekoploper Nooit Gedacht bij Vesta’19 zakken ze op doelsaldo naar de 2e plaats en zien EVVC  de periodekoppositie van hen overnemen. Den Dungen heeft een kleine kans en staat 3 punten achter op hen. Nulandia werd door Den Dungen uitgeschakeld door in eigen huis met 0-2 te verliezen.

Rangorde periodekampioenen
Als eerder vermeld spelen de hoogst eindigende en middelste periodekampioen maar maximaal 2 wedstrijden om promotie, de laagst eindigende moet er 3 spelen. De hoogst eindigende mag beginnen met een thuiswedstrijd, de middelste met een uitwedstrijd. Margriet staat op de hoogste positie en 5 punten voor op EVVC en Den Dungen en zal dus minstens 2 maal moeten gelijkspelen of 1 x winnen in de laatste twee wedstrijden om zich te verzekeren van de beste uitgangspositie in de nacompetitie.

Resterend programma:Margriet wint van taai SBC.
16-04-2023De 1-0 overwinning met een doelpunt van aanvoerder Joey Schuurmans in de 19e minuut was verdiend. Het eerste half uur was Margriet niet alleen goed uit de startblokken gekomen, gedreven en spelend met energie, maar vergat na de 1-0 om echt door te drukken. Enkele malen zou SBC wankelen, maar kon het doelman Sem van de Vijver bedanken die voorkwam dat Schuurmans, Hoti en Landman scoorden.

In de 33e minuut was er pas de eerste kans voor SBC dat een voorzet richting 2e paal maar net over kopte. Of dit Margriet liet schrikken is niet duidelijk, wel kwam SBC hierna wat beter in het spel en nam de druk van Margriet af.

Na rust begon SBC  met een klein offensief, maar volgenden enkele kansen voor Margriet. Echter ontbrak de zuiverheid in de eindpass. SBC kwam weer meer aan aanvallen toe, maar de Osse verdediging gaf geen kansen weg. Wel zou doelman Jurre van Soest (later uitgeroepen tot “Man of the Match”) enkel goede ingrepen doen op een afstandsschot en greep hij bij enkele corners goed in. Uiteindelijk was na 5 minuten extra tijd de overwinning binnengehaald, waarbij SBC alle geluk had dat de Ossenaren tekort kwamen in kansrijke posities voor hun doel.

Opstelling Margriet:
Jurre van Soest, Bas, Bressers, Jorn van Bakel, Mounir Al Mansouri, Joey van Heeswijk, Quincy Broers, Agonis Hoti (Kevin van Tongeren), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Rafael Lionarons), Jeffrey van Vlijmen (Lars v.d. Kamp), Morris Landman.

Strijd om de titel.
Door de krappe overwinning van Avanti’31 op FC Schadewijk blijft de stand bovenin ongewijzigd. Margriet houdt druk op Avanti’31, maar blijft op 3 punten afstand van de koploper, die in de resterende 3 rondes 4 punten moet laten liggen wil Margriet (die dan wel moet blijven winnen) nog aanspraak kan maken op de bovenste positie. Alle overige ploegen zijn daar in ieder geval voor uitgeschakeld.
Periodes
De derde periode is voor Margriet niet interessant meer, want ze hebben de 2e periode al behaald. De strijd woed tussen Nooit Gedacht  (12 pnt.) en EVVC (10 pnt.), met als outsiders Den Dungen (7 pnt.) en Nulandia (6 pnt.).

Voor Margriet is het in ieder geval belangrijk om in de eindstand te eindigen op de hoogste plek van de periode kampioenen. Ze spelen dan maximaal 2 wedstrijden, waarvan de eerste thuis en de 2e op neutraal terrein. (zie het vorige artikel op deze site).
Margriet kan die plek veilig stellen door a.s. zondag bij DSC drie punten te behalen.Nacompetitie: Schema en belang om hoog te eindigen.
11-04-2023

Promotie/degradatie 22/23   ZUID 2
2e klasse – 3e klasse zondag
In de eerste ronde komen de laagste en de drie van de 5 van de op één na hoogste periodekampioenen van de 3e klassen A t/m E in actie. Door loting is bepaald welke van de op één na hoogste periodekampioenen in de 1e ronde in actie komen dan wel zijn vrijgesteld voor deze ronde. De winnaars van deze onderlinge wedstrijden uit de 1e ronde plaatsen zich voor de 2e ronde waarin ook alle overige deelnemers aan deze nacompetitie zullen instromen.

3e klasse A t/m E
• De kampioenen promoveren naar de 2e klasse.
• De periodekampioenen spelen samen met de herkansers van de 2e klassen F en G volgens een vastgesteld
schema een nacompetitie voor vier plaatsen in de 2e klasse.

• De nummers 10 en 11 van de 3e klasse D en E de nummers 9, 10 en 11 van de 3e klasse A en B en de nummers
10, 11 en 12 van de 3e klasse C spelen samen met de periodekampioenen van de 4e klassen volgens een
vastgesteld schema een nacompetitie voor zeven plaatsen in de 3e klasse.
• De nummers 12 van de 3e klasse D en E, de nummers 12 en 13 van de 3e klasse A en B en de nummers 13 en 14 van de 3e klasse C degraderen naar de 4e klasse


--Voor de wedstrijden geldt dat het thuisrecht uitgaat naar de hoogst geklasseerde periodekampioen, gevolgd door hoogste en daarna de één na hoogste en laagste herkanser, gevolgd door de één na hoogst en daarna laagst geklasseerde periodekampioen. Dit kan dus inhouden dat het hierboven aangegeven schema “gedraaid” wordt.

Nacompetitie om promotie naar/behoud van 2e klasse
1e ronde 4 juni
a. laagste PK  3A -  laagste PK 3B
b. 1 na hoogste PK 3B - laagste PK 3C
c. 1 na hoogste PK 3C - laagste PK 3D
d. 1 na hoogste PK 3D - laagste PK 3E

2e ronde 11 juni
 e.  hoogste PK 3A -  nr 10 2G
f. hoogste PK 3B - 1 na hoogste PK 3A
g. hoogste PK 3C -1 na hoogste PK 3E
h. hoogste PK 3D -  nr 11 2F
i. hoogste PK 3E - winnaar c
j. nr 9 2F - winnaar a
k. nr 9 2G - winnaar d
l. nr 10 2F-  winnaar b

Finales 18 juni neutraal terrein
m. winnaar e -  winnaar g
n. winnaar f  - winnaar h
o. winnaar i - winnaar j
p. winnaar k - winnaar l

Conclusies:
Margriet is nog niet kansloos voor het kampioenschap en staat nu 3 punten achter op koploper Avanti'31 dat met nog 4 wedstrijden te spelen (op papier) de makkelijkste wedstrijden heeft.  Dat houdt niet in dat je er niet rekening mee moet houden dat, als Avanti'31 kampioen zou worden Margriet het via de nacompetitie moet gaan proberen om alsnog promotie te verwerven.

In dat geval is het voor Margriet Zo1 zaak om als hoogste eindigende periodekampioen te eindigen op de eindranglijst, want dat geeft de beste uitgangspositie voor de nacompetitie. Je speelt dan niet maximaal drie wedstrijden, maar twee wedstrijden. De eerste wedstrijd is dan  een thuiswedstrijd (i) op 11 juni tegen de winnaar van wedstrijd c uit de eerste ronde van 4 juni. De winnaar speelt dan de finale op neutraal terrein op 18 juni. Win je die wedstrijd is promotie een feit.
Op dit moment heeft Margriet een voorsprong van 6 punten op nr.3 EVVC en 8 punten op de nrs. 4 en 5 Nulandia en Den Dungen.
Het vasthouden van die voorsprong kan dus voordeel opleveren in de nacompetitie.

Resterend programma:
Margriet: 16/4 SBC (T) , 23/4 DSC (U) ,14/5 Vesta'19 (T) , 21/5 Nulandia (U)
EVVC: 16/4 Vorstenb.boys (T), 23/4 Avanti'31 (T) , 14/5 Alem (U) , 21/5 Den Dungen (T)
Nulandia: 16/4 Alem (U) , 23/4 Den Dungen (T) , 14/5 N.Gedacht (U) , 21/5 Margriet (T)
Den Dungen: 16/4 Vesta'19(T), 23/4 Nulandia (U) , 14/5 FC Schadewijk (T), 21/5 EVVC (U)


Margriet Zo1 wint gemakkelijk in Vorstenbosch
02-04-2023


 
De mannen van hoofdtrainer Maarten van Vugt deden wat ze moesten doen en dat was de drie punten mee naar Oss nemen om in de slipstream van koploper Avanti’31 te blijven. Behoud van de hoogste plek op de eindranglijst, mocht Avanti’31 niet meer te achterhalen zijn, is ook een belangrijke doelstelling omdat dat het meest gunstige uitgangspunt is als periodekampioen. Daarover t.z.t., mocht dat aan de orde zijn, meer.
 
Tegen de rode lantaarndrager Vorstenbossche Boys begon Margriet uitstekend en na drie minuten was het Joey Schuurmans die de bal al in het net deponeerde (0-1). Na deze snelle voorsprong ging de strijd eventjes gelijk op, zowel Margriet als de thuisploeg hadden beide 2 kansen, maar faalden in de afwerking. Na 25 minuten stelde Margriet orde op zaken en was het Agonis Hoti die de 0-2 scoorde, met 10 minuten later de 0-3 door Joey Schuurmans, Tevens de ruststand.

De tweede helft zou Margriet wat gas terugnemen, kwamen er wel een aantal kansen, maar uiteindelijk was het Agonis Hoti die in de 77e minuut de eindstand op 0-4 bepaalde. Met dit resultaat blijft Margriet op 3 punten achter Avanti’31 op de tweede plaats staan. Met nog 4 wedstrijden te spelen staat de concurrentie op 6 punten (EVVC) en op 8 punten (Nulandia en Den Dungen).
 
Alle overige ploegen kunnen niet meer een bedreiging vormen op de eindrangschikking en in de strijd om de 3e periode doen zowel Margriet als Avant’31 niet meer mee, zij hebben beide al een periodetitel.

 
16 april komt SBC op bezoek.
 
SBC, dat op de 6e plaats staat met 25 punten  kan Margriet niet meer achterhalen want het verschil is 13 punten. Wel kunnen we de mannen uit Son en Breugel nog als outsider betitelen voor de strijd om de derde periode, maar hun achterstand op EVVC en Nooit Gedacht is in die strijd al 5 punten. Aanvallend heeft SBC even vaak gescoord als Margriet, beide 35 maal. Echter in verdedigend opzicht heeft de SBC-doelman al 10 keer vaker een doelpunt om de oren gekregen. Koploper Avanti’31 lijkt het makkelijker te hebben, zij krijgen FC Schadewijk op bezoek en gezien het 2-8 verlies van de Schadewijkers in eigen huis tegen EVVC zal dit geen al te grote hobbel zijn voor de koploper en moet Margriet winnen om te hopen dat Avanti’31 in de resterende wedstrijden nog 2 maal in de fout gaat.

 
Resterend programma:
 
16/4  Margriet – SBC   en  Avanti’31 – FC Schadewijk
 
23/4  DSC – Margriet   en  EVVC – Avanti’31
 
14/5  Margriet – Vesta’19  en  Vorstenbossche Boys – Avanti’31
 
21/5  Nulandia – Margriet   en  Avanti’31 - Alem
© www.voetbalamstelhoef.nl. – alle rechten voorbehouden.
Terug naar de inhoud