Laatste Nieuws - Voetbal Amstelhoef

Ga naar de inhoud

Laatste Nieuws


Behoudens voorafgaande schriftelijke toestemming is het overnemen van artikelen of delen daarvan niet toegestaan

.


Margriet Zo1 pakt in tweede helft drie punten tegen Real Lunet
7 april 2024

Agonis Hoti en Joey Schuurmanszie ook

fotoreportage

Margriet Zo1 liet twee gezichten zien vandaag tegen laagvlieger Real Lunet, dat samen met DBN’22 de rechtstreekse degradatiekandidaten zijn. De Vughtse ploeg begon brutaal met aanvallend voetbal en Margriet kon daar de eerste helft weinig tegenover stellen. De Ossenaren creëerden weinig kansen, speelden alsof er niets meer te halen is , in een te laag tempo en met weinig overtuiging.

De enige kansen waren in de 6e min. toen Joey Schuurmans een teenlengte tekort kwam op een voorzet van Roy Govers. Ook in de 12e min. zou er een kans zijn toen Agonis Hoti even buiten de 16 meter een vrije trap kon nemen en hij zijn pegel op knappe wijze gestopt zag worden door doelman Jesse de Vries.  Real Lunet liet Margriet wel komen, maar gaf achterin weinig ruimte weg en kreeg zelf  steeds alle tijd om op via Marino Haumahu de opbouw te plegen. Met links en rechts twee snelle vleugelspitsen die ook nog erg balvaardig zijn werd af en toe de Osse verdediging in verwarring gebracht zonder wezenlijke scoringskansen weg te geven. Tot in de 38e minuut  Anis Tulung enkele missers in de verdediging afstrafte met een doelpunt en Real Lunet niet geheel onverdiend op 0-1 kwam. Een stand die tot de rust zo bleef.

Na rust kwam Margriet beter uit de startblokken, schroefde het tempo op, joeg meer  en aanvoerder Joey Schuurmans zweepte zijn mannen op. Zijn inzet werd in de 59e minuut bijna beloond. Een lob over de uitkomende doelman dreigde in het doel te belanden, maar werd door een verdediger nipt van de lijn gehaald. Even later nog een doorbraak van Agonis Hoti die oog in oog kwam voor doelman de Vries die de bal in een uiterste poging van zijn voet plukte. In de 69e min. was het toch raak na een goede loopactie van Martijn Ploegmakers legde hij de bal breed en kon Joey Schuurmans de stand naar gelijke hoogte schieten (1-1). Even later brak Agonis Hoti door, maar werd bij het betreden van de zestien neergelegd en de goed leiden scheidsrechter Jan Verpaalen wees gedecideerd naar de stip. Een taak voor aanvoerder Joey Schuurmans die de pegel in de 71e min. beheerst en onhoudbaar binnenschiet (2-1).  Toen Agonis Hoti in de 75e min. de 3-1 aantekende was de wedstrijd gelopen en kreeg hoofdtrainer Maarten van Vugt de begeerde 3 punten als verjaarscadeau.


Opstelling Margriet Zo1: Jurre van den Akker, Roy Govers (Jorn van Bakel), Quincy Broers, Nick van Oorschot (Justin Vervloed), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Loek Damen), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers, Luca Peters (Luuk Jansen), Metin Alkir (Jeffrey van Vlijmen), Tufan Koca.

Vooruitblik
Met dit resultaat is Margriet Zo1 opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst en staat nu nog 7 punten achter op koploper Nieuwkuijk. Over twee weken ontmoeten ze elkaar in Oss. Ook in de derde periode verstevigde de Ossenaren de koppositie, staan nu 2 punten voor op Nieuwkuijk, 3 voor op EVVC, dat al de 1e periode heeft en 4 punten voor op vier andere ploegen.
Komend weekend gaat de reis naar Helvoirt dat op de 11e plaats staat, een plek voor nacompetitie om handhaving. De Helvoirtse ploeg werd thuis met 3-1 verslagen dankzij twee doelpunten van Agonis Hoti en een doelpunt van Nick van Oorschot. Dat was op 19 november vorig jaar. Na nieuwjaar verloor Helvoirt drie maal en speelde vijf keer gelijk. Vandaag wist het bij Den Dungen een puntendeling af te dwingen. Margriet zal moeten zorgen dat ze nu de volle 90 min scherp zijn om de drie punten mee naar Oss te kunnen nemen.


Margriet Za1 laat veel kansen liggen en verliest nipt van koploper SV De Braak.
6 april 2024

Margriet Za1 speelde tegen koploper SV De Braak uit Helmond. Margriet begon matig en was heel slordig in balbezit.
Ze gaven te weinig energie in de duels en speelden in een te laag tempo.

De eerste kans was voor Margriet Za1 in de 10e min. en SV De Braak kwam op 0-1 rond de 30e min. na een goede aanval ..
Daarna kregen ze nog twee goede kansen voor de 0-2, maar die viel niet. Vlak voor het rustsignaal kreeg Margriet Za1 in de 42e min een 100% kans voor Govanni Reuvers, maar hij faalde in de afronding.

Na de rust stond Margriet Za1 beter en het team gaf veel energie overal op het veld. Met een hoger tempo in de omschakeling waardoor ze terecht de 1-1 scoorde door Rens Wuestenenk na een assist met het hoofd van Veron Lionarons.
SV De Braak kwam meer onder druk te staan en Margriet Za1 had een  paar goede kansen voor de 2-1, maar die viel niet.
In de 70e min helemaal uit het niets scoorde de Braak de 1-2.
We gingen vol voor de 2-2 en die kans werd in blessuretijd gemist op 8 m vrij voor het doel.
Deze wedstrijd verdiende geen winnaar , een gelijk spel was terecht geweest.

Opstelling Margriet:
Marijn van Soest, Thijmen van Donzel (Hasan Yavuz), Kevin van Tongeren, Veron Lionarons, Govanni Reuvers, Rafael Lionarons, Samed Bayar (Roy Koenders), Cas van Liebergen, Rens Wuestenenk, Loe van Dijk (Joran Smits), Mats van Liebergen (Loyd de Veer)

Vooruitblik
Met dit resultaat staat Margriet Za1 op de vijfde plek, nog 2 punten boven TSVV Merlijn(6e) en 3 punten boven Rood Wit V.(7e) , welke beiden een wedstrijd minder hebben gespeeld. Komend weekend wordt dat recht getrokken, want Margriet Za1 is vrij. TSVV Merlijn speelt dan tegen DBN'22 en naar verwacht zullen ze wel de punten mee terug naar Tilburg nemen. De wedstrijd van Rood Wit V. is belangrijker, want de 7e plaats is de plek waar je eind van de competitie niet wil staan. De nrs. 7 t/m 11 degraderen rechtstreeks naar de nieuwe 5e klasse. De Rood Witten spelen dan bij Jan van Arckel dat op de 2e plaats staat, maar 1 punt achter de koploper SV De Braak.
Margriet Za1 speelt pas weer op 20 april thuis tegen BES dat op de derde plaats staat, een moeilijke wedstrijd voor de Ossenaren die het zich na de winterstop het moeilijk hebben gemaakt door te veel kansen te laten liggen.

Joey Schuurmans stopt eind van het seizoen.
06 april 2024Aanvoerder Joey Schuurmans stopt eind van het seizoen. Hij maakte dit onlangs bekend en gaf een uitgebreid interview in het Brabants Dagblad. Hierin kijkt hij terug op zijn  voetballoopbaan waarin Margriet een grote rol heeft gespeeld.

De club topscoorder aller tijden maakte maar liefst 134 doelpunten voor "zijn" rksv Margriet Zo1 in de loop der jaren en hoopt daar dit seizoen nog een aantal bij te prikken!

Wil je het artikel van het Brabants Dagblad lezen, klik dan hier.Margriet Zo1 uitgeschakeld voor de beker door 4e divisionist Udi'19/CSU
28 maart 2024


Margriet Zo1 werd uitgeschakeld voor de districtsbeker  door Udi'19/CSU 1 . De 4e divisionist zag dat Margriet Zo1 een uur lang goed overeind bleef , een knappe prestatie van de derde klasser. Agonis Hoti had de eerste kans van de wedstrijd, maar zag zijn inzet nipt gestopt worden. Langzaam aan bouwde de 4e divisionist een overwicht op, waarop na een uur Jurre van den Akker geen kans had op een hard schot van Juul Bongers. Even later was de wedstrijd gelopen toen Joep Offermans de 2-0 aantekende.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Mounir Al Mansouri, Quincy Broers (Luuk Janssen), Nick van Oorschot (Koen Brocks), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Roy Govers), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers, Luca Peters (Jorn van Bakel), Metin Alkir (Loek Damen), Tufan Koca.
 

Margriet heeft uitstekend gepresteerd in de bekerstrijd, maar kan zich nu concentreren op de resterende competitiewedstrijden. Te beginnen zondag 7 april tegen het Vughtse Real Lunet dat met 9 punten op de 13e en voorlaatste plaats staat. In Vught won Margriet met 0-3 en het is aan z'n stand verplicht nu weer te winnen en liefst met wat meer doelpunten. Niet onderschatten, want  Real Lunet verkoopt de huid elke week duur!

Margriet Zo1 pakt winst in Nuland met uitstekend spel.
24 maart 2024Margriet Zo1 deed wat van ze verwacht mocht worden en dat was de punten mee terugnemen naar Oss. Na de 1-1  in de beker en de 1-0 winst eerder in de competitie speelde Margriet na een wat rommelig begin een uitstekende partij en was steeds de bovenliggende ploeg. Doelman Jurre van den Akker hield voor de derde wedstrijd op rij de 0 vast en Margriet heeft daarmee de veruit beste verdediging van de derde klasse C Zuid 1 met slechts 14 doelpunten tegen.

De eerste helft nam Margriet een 0-1 voorsprong via Nick van Oorschot die prachtig scoorde op aangeven van aanvoerder Joey Schuurmans. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft regende het kansen voor de Ossenaren om de score op te voeren, helaas was het eindschot steeds net onvoldoende tot in de 87e min. de goed ingevallen Koen Brocks wel het net vond en de eindstand bepaalde op 0-2.

Margriet Zo1 schoof weer een tweetal plekken op en staat nu op de 4e plaats in de eindrangschikking. Net 1 punt achter de nummers 2 en 3 RKDVC en SCG’18, maar nog steeds 9 punten achter koploper Nieuwkuijk. Naar beneden blijft het spannend en is het verschil maximaal 4 punten ten opzichte van nummer 9 op de ranglijst.  In de periodestrijd om de 3e periode is het nog vroeg, er volgen nog 7 wedstrijden. Margriet leidt die ranglijst met 6 punten uit twee wedstrijden,. Dat is evenveel als Nieuwkuijk, maar met een minimaal doelsaldoverschil in het voordeel van de Osse ploeg.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Mounir Al Mansouri, Roy Govers (Metin Alkir), Nick van Oorschot, Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Koen Brocks), Jeffrey van Vlijmen (Quincy Broers), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers, Luca Peters, Tufan Koca.

A.s. donderdag belangrijke bekerwedstrijd
Komende donderdagavond treft Margriet Zo1 in Uden vierde divisionist Udi’19/CSU in de kwartfinale om de districtsbeker van de k.n.v.b. Zuid 2.  De wedstrijd begint om 20.00 uur en met als inzet een plekje in de halve finale. Bovendien zullen de ploegen die de halve finale bereiken volgend seizoen mogen uitkomen in de landelijke k.n.v.b.-bekerstrijd.

Margriet werd eerste in de poulefase met als tegenstanders  Nulandia(1-1), HVCH 2 (0-3) en SSA/SJO Vita (1-7). In de volgende fase werd gewonnen van Irene (1-5), daarna werd vierde divisionist HVCH verrassend met 2-1 verslagen en de 4e ronde bereikt. Mariahout werd met 0-2 aan de zegekar gebonden en in de achtste finale werd met 3-0 gewonnen van NWC 2.
Kan Margriet Zo1 donderdag weer voor een verrassing zorgen of eindigt het bekeravontuur in Uden? Wij wensen de ploeg alle succes, geef alles, want daarna volgt een vrij lang weekend. De zondag daarna komt Real Lunet naar Oss, waarover later meer.


Verdiende overwinning Margriet Za1 op FC Tilburg
23 maart 2024
Een verdiende overwinning van Margriet Za1 op laagvlieger FC Tilburg, dat blij mocht zijn met deze uitslag want Margriet liet nog vele kansen voorbijgaan en er werden zelfs twee doelpunten afgekeurd.

Het duurde  tot de 44e minuut voordat er de 1-0 op het scorebord verscheen. Govanni Reuvers  kreeg een uitstekende steekbal door de as van de Tilburgse verdediging en stond één op één voor doelman en faalde niet.

In de rust kwam topscoorder Rens Wuestenenk in het veld voor Joran Smits en drukte zijn stempel meteen in de 47e minuut met de 2-0. Diezelfde Rens Wuestenenk zou ook voor de 3-0 zorgen.  Thijmen van Donzel, die weer uitstekend speelde,  gaf een pass over 50 meter “op de stropdas”  waarna Rens niet aarzelde en scoorde.
Wederom ook deze wedstrijd vele kansen onbenut gebleven tegen een sportieve tegenstand FC Tilburg.

Opstelling Margriet:
Marijn van Soest, Thijmen van Donzel, Veron Lionarons, Govanni Reuvers, Rafael Lionarons, Samed Bayar (Loyd de Veer), Joran Smits (Rens Wuestenenk), Cas van Liebergen, Loe van Dijk (Liam van Beuningen), Mats van Liebergen, Roy Koenders.

Vooruitblik:
Met dit resultaat is Margriet Za1 een plaatsje opgeschoven en staat nu op de 5e plaats met 23 punten uit 16 wedstrijden.  Op de 6e plaats nu TSVV Merlijn dat op 2 punten staat, maar nog een wedstrijd tegoed heeft. Ze wonnen heel knap uit van koploper BES dat die positie verloor ten gunste van SV De Braak. Rood Wit V. staat op de 7e plek met 3 punten minder en ook nog een wedstrijd tegoed. Zij waren vandaag vrij.
Margriet Za1 moet zich nu gaan opladen voor de laatste vier wedstrijden. Op zaterdag 6 april is de nieuwe koploper SV De Braak te gast op Sportpark Amstelhoef.  13 april is Margriet Za1 vrij, 20 april komt BES naar Oss, 11 mei komt DBN’22 en 18 mei naar Jan van Arckel. Niet het makkelijkste programma want hieronder zijn de hoogste drie geklasseerde ploegen.


Margriet Zo1 pakt goede overwinning op Alem
17 maart 2024
zie ook

fotoreportage

Margriet Zo1 wist tegen Alem dat winst noodzakelijk was om zicht op de top te behouden. Met een goede eerste helft en een iets mindere tweede deel van de wedstrijd werd hieraan voldaan en werd een verdiende 2-0 overwinning behaald.

Al in de tweede minuut verscheen Luca Peters op rechts, trok de bal voor en Dion van den Elzen kopte rakelings naast. Margriet legde een hoog tempo neer, stoorde al direct buiten het strafschopgebied van de tegenstander, zette druk en Alem kwam er sporadisch uit, zonder echt gevaarlijk te worden. Pas na een half uur spelen was er een eerste gericht schot op het Osse doel, maar Jurre van den Akker kon simpel de bal pakken.  In de 8e minuut was Joey Schuurmans weer dicht bij een doelpunt. De voorzet van Nick van Oorschot ging rakelings aan hem voorbij op enkele meters van het doel. In de 18e minuut mist Schuurmans niet, maar doelman Daav van Mil kan de bal in een uiterste duik nipt tot corner verwerken. Het tempo blijft maar hoog en als Joey Schuurmans in de 27e minuut  een corner mag nemen is het Nick van Oorschot die tussen twee man in en de doelman op nog geen meter de bal in het doel tikt, 1-0. Margriet nam even iets gas terug en ondanks enkele kansjes bleef het zo tot de rust.

Na rust zou Alem wat meer opkomen, ze hadden gezien hun positie op de ranglijst, de plicht om alles of niets te gaan spelen. Jurre van den Akker tikte een inzet tot corner en had even later een engelbewaarder nodig, want een afstandsschot spatte op de lat uiteen.  Agonis Hoti maakte uiteindelijk de 2-0 na een goede combinatie tussen Martijn Ploegmakers en Joey Schuurmans  gaf deze laatste een prima voorzet waarop Agonis Hoti de bal perfect afwerkte.  Even daarvoor had het spel bijna tien minuten stilgelegen omdat Agonis Hoti op het middenveld geraakt was  door een schoen in zijn hals doordat een tegenstander op onverantwoorde wijze  een omhaal uitvoerde waarbij Hoti gewond raakte. Hij bleef lang liggen en werd uiteindelijk aan de kant geholpen aan de wond die behoorlijk bloedde. Alem mocht blij zijn dat er geen kaart voor werd getrokken.

Met dit resultaat bleef Margriet op de zesde plaats staan, liet Nulandia , dat hoger stond, achter zich omdat de Nulanders maar 1 punt haalden. Echter EVVC kwam op gelijke hoogte met Margriet, maar door hun 2-6 overwinning op DBN’22 hebben ze een beter doelsaldo. RKDVC en Haarsteeg staan daarboven beide met 1 punt voorsprong. Nummer twee SCG’18 staat op 4 punten en koploper Nieuwkuijk behield de 9 punten voorsprong op Margriet door in Geffen te winnen.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Roy Govers (Mounir Al Mansouri), Quincy Broers, Nick van Oorschot, Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Koen Brocks), Jeffrey van Vlijmen (Metin Alkir), Agonis Hoti (Loek Damen), Martijn Ploegmakers, Luca Peters (Luuk Janssen), Tufan Koca.

Komende zondag naar Nulandia
De laatste 12 wedstrijden tussen Margriet Zo1 en Nulandia heeft Margriet de beste statistieken, 7 maal winst en 5 maal een gelijkspel. Toch was de thuiswedstrijd van 5 november vorig jaar slechts een 1-0 Osse overwinning.  Terwijl in september voor de beker nog gelijk werd gespeeld. Het gaat dus niet zo makkelijk worden als de statistieken voorspellen,. Nulandia speelde gelijk tegen Den Dungen en staat nu 1 punt achter Margriet. Het wordt dan ook weer een wedstrijd waarin alles gegeven moet worden om punten mee naar Oss te nemen.


Margriet Za1 na gelijkspel tegen Willem II in problemen
16 maart 2024


Thijmen van Donzel
scoorde de gelijkmaker

De wedstrijd tegen Willem II was een 6 punten wedstrijd. Willem II staat in de degradatie zone en was gebrand om tegen Margriet Za1 punten te pakken.
Margriet kwam goed uit de start blokken en creëerden in de 4e min zijn 1e kans. Goed doorgekomen vanaf de linkerkant door Joran Smits, maar zijn voorzet ging voorlangs. Willem II heeft snelle jongens voorin en daar kreeg Margriet in de 7e min mee te maken.
Een lange bal kwam achter de rechterkant van de verdediging waardoor de snelle buitenspeler naar de achterlijn kon sprinten en trok hem terug. De spits had goed positie gekozen en maakte de 1-0. Margriet Za1 herstelde goed van deze tik die ze al vroeg kregen.
Er waren nog 2 goede kansen voordat in de 18e min. de 1-1 gescoord werd door Thijmen van Donzel via een vrije trap vanaf rechts die de keeper kansloos liet.
Willem II werd in zijn achteruit gezet en kon  voorkomen door "de bus te parkeren" , dat  de 1-2 viel.
Govanni Reuvers joeg de bal op de lat in de  28e min. en Joran Smits kwam vrij voor de keeper in de 36e min maar scoorde niet.
Rens  Wuestenenk zag in de  42e min. zijn schot door de keeper goed gepakt worden.

In de 2e helft hadden we de eerste 15 min meerdere kansen via Govanni Reuvers en Rafael Lionarons. Willem II kwam daarna weer in de wedstrijd en miste twee 100% kansen op de 2-1.  Doelman Marijn v Soest hield Margriet in deze fase van 15 min in de wedstrijd.
65e min zijn we aanvallend gaan wisselen.
Door WEER vele kansen te missen deze wedstrijd is er maar 1 puntje aan overgehouden.

Opstelling Margriet:
Marijn van Soest,Thijmen van Donzel, Kevin van Tongeren, Veron Lionarons, Govanni Reuvers, Rafael Lionarons, Joran Smits (Liam van Beuningen), Cas van Liebergen, Rens Wuestenenk (Justin Vervloed), Mats van Liebergen, Roy Koenders (Bayar Samed).

Margriet Za1 bracht zich met een gelijkspel in Tilburg tegen Willem II in verdere problemen. Ze staan na dit resultaat op de zesde plaats met 2 punten voorsprong op TSVV Merlijn dat echter wel een wedstrijd minder heeft gespeeld en die zevende plek is een degradatieplek naar de nieuw te vormen 5e klasse volgend seizoen. Totaal degraderen de laatste 5 teams.. Ook Rood Wit V. doet nog mee in de strijd, zij hebben evenveel punten en wedstrijden als Margriet Za1, maar een iets beter doelsaldo. De Ossenaren zijn echter uitermate slecht het jaar 2024 begonnen met 3 verlieswedstrijden op rij en daarna 2 gelijke spelen. De laatste overwinning dateert van 9 december 2023 met 0-6 op DBN'22. Ze kunnen het dus wel!

Komende zaterdag sv Tilburg
Er zijn nog 5 wedstrijden te spelen. Komende zaterdag ontvangt Margriet Za1 in eigen huis FC Tilburg dat met 5 punten nog onderaan bungelt. Daar moet van gewonnen worden. Op 4 november jl. was dat in Tilburg een 2-7 overwinning voor de Osse ploeg. TSVV Merlijn gaat op bezoek bij koploper BES en Rood Wit V.  heeft een vrij weekend. Tijd om dus weer te winnen en nu scherp te zijn om veelvuldig te scoren om het doelsaldo en het moreel wat op te krikken. In de resterende wedstrijden speelt Margriet nog tegen 3 top-ploegen en 1 staartploeg.
© www.voetbalamstelhoef.nl. – alle rechten voorbehouden
Terug naar de inhoud